.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 38 от общо 38
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от rubi
    да си студент филология си е шибано...особено английска филология...моя личен съвет е да не се набутваш...английския е изключително разпространен език и полсе много трудно се намира свястна работа освен ако не ти се става даскал,което в Бг е без бъдеще....
    Другото е че освен езика се учи езикознание...история на езика или общо казано региона от който произлиза/е възникнал...учи се литература на тоя език...да не говорим горните години колко шибано става като почнеш да учиш видовете превод/дадат ти някой неизвестен роман да превеждаш и си е****ш майката....или пък ако учиш за даскал разните методики на обучение...видове преподаване и т.н...
    аз го казвам от гледна точка че и аз се набутах да уча филология и то гръцка...сега си бия главата в стената и гледам да изкарам успех и да се разкарам...
    а относно студентския живот-той ще е такъв какъвто си го направиш...ние с моите колеги хем излизаме да пием,хем сме сериозни и учим...прави си сметката и не си пропилявай живота
    Няма просто какво друго да уча.......нито ми се отдава друго, нито го разбирам.Само английския си го знам и изкарвах 6-ци без да пипам нищо.За другите предмети едвам избутвах

Цитирай Първоначално написано от NaskoKaulitz
    Цитирай Първоначално написано от rubi
    да си студент филология си е шибано...особено английска филология...моя личен съвет е да не се набутваш...английския е изключително разпространен език и полсе много трудно се намира свястна работа освен ако не ти се става даскал,което в Бг е без бъдеще....
    Другото е че освен езика се учи езикознание...история на езика или общо казано региона от който произлиза/е възникнал...учи се литература на тоя език...да не говорим горните години колко шибано става като почнеш да учиш видовете превод/дадат ти някой неизвестен роман да превеждаш и си е****ш майката....или пък ако учиш за даскал разните методики на обучение...видове преподаване и т.н...
    аз го казвам от гледна точка че и аз се набутах да уча филология и то гръцка...сега си бия главата в стената и гледам да изкарам успех и да се разкарам...
    а относно студентския живот-той ще е такъв какъвто си го направиш...ние с моите колеги хем излизаме да пием,хем сме сериозни и учим...прави си сметката и не си пропилявай живота
    Няма просто какво друго да уча.......нито ми се отдава друго, нито го разбирам.Само английския си го знам и изкарвах 6-ци без да пипам нищо.За другите предмети едвам избутвах
    тези предмети които си имал в училище не се учат в университета..или поне не изглеждат така...смятай че това че си имал шестици не ти гарантира че знаеш езика...простия пример за това е че преди 2 години,когато кандидатсвахме нашия випуск,всички с 6-ци по английски на изпита в СУ изкараха 3-ки
    ням нищо лошо ако не можеш да избуташ по предметите в училище,обаче с език,който е толкова разпространен,нямаш почти никакво бъдеще...конкуренцията е прекалено голяма...а да отидеш в чужбина,няма как да преподаваш на англичани английски ,а няма да имаш никаква специалност...следователно и възможност за работа...
    според мен ако ти се отдават езици трябва да избереш някой екзотичен,някой който не се среща често в Бг и няма толкова голяма конкуренция...шанса е по-висок...
    скандинавските езици,арабските...китайски/японски...гръцки...все езици които имат малко кадри....
    надявам се да схващаш за какво говоря
    Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
    and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
    so take these broken wings!

Цитирай Първоначално написано от Sneki
    ae kfo se zanimavate s toq uligofren i kofadjiq
    samo se ebava vlezte v kofata da go vidite
    toi student nqma da stane nikoga
    ти ще станеш ли

Цитирай Първоначално написано от Sneki
    ae kfo se zanimavate s toq uligofren i kofadjiq
    samo se ebava vlezte v kofata da go vidite
    toi student nqma da stane nikoga
    +100

Лекцийте, филогийте...В кой университет по дяволите учиш, че и българска филология???

Супер фен Аватара на kosder
    Цитирай Първоначално написано от lLady_MooN_RaiN
    Лекцийте, филогийте...В кой университет по дяволите учиш, че и българска филология???
    може би се е вкарала във филма ?
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Град
    София
    Зависи кой факултет ще си, зависи коя специалност, зависи на какви преподаватели попаднеш, зависи на какви асистенти попаднеш. Много ЗАВИСИ..
    Може да имаш някакви контролни през семестъра,може и да нямаш. Пак зависи Но дойде ли сесията наистина ставаш като книжен плъх. И пак зависи...от теб
    Smile!?

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от lLady_MooN_RaiN

Взе ми думите изпод клавиатурата!

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    студентски живот - ах сладък живот..

всъщност не е толкова сладък.Приятеля ми е студент и като гледам как те гъзят само и само да си вземеш изпита с 3-ка направоо

Ако станеш студент ще разбереш

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Ако имаш пари отивай във Варна в свободния, където ще ти е най - свободно задели си и пари да си плащаш изпитите

Цитирай Първоначално написано от ThePowerOfLove
    Има и учене, и купони
    Така си е! Ще има много време за купони, срещи, приятелства, гаджета и т.н., но пък след това идва времето на учението, курсови работи, доклади, задачи и какво ли не! Като цяло си е супер преживяване да си студент - жалко, че за мен вече свърши това време, ама какво да се прави - рано или късно идва времето и да завършиш! Като имате на предвид, че не с голямо желание кандидатствах, поради ред причини, в момента въобще не съжалявам, дори напротив много се радвам, че бях студент!

Град
    Варна
    Същото като в училище, но с повече свободно време и повече възможности за избор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си