.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SweetLuna7
    Такам Аз съм много зле с руския, по-точно с падежите. Моля ви, обяснете ми кога се използват!
    Защото аз си знам окончанията и въпросите, ама кой знае защо винаги задавам грешния въпрос -> винаги пиша грешното окончание. Та ако някой може да ми обясни кой падеж кога се използва.
    Главната грешка, която се допуска, е че се бърка Винителен с Предложен падеж. По-точно въпросът "Куда?" (в.п.) с въпроса "Где?" (п.п.). Начина, по който можеш да различиш кой въпрос трябва да се зададе е да се запиташ дали предмета/човека е в движение или не.
    Т.е., дали "ванушка идет (куда)" или "компьютер находиться (где).
    Отсъствието или отрицанието на нещо/някой винаги се ползва с родителен падеж. Т.е. ако искаш да кажеш коста го няма еди си къде си трябва да е "костя (окончание за р.п, коста завършва на "а", оттам следва, че получава женски окончания) нет еди си къде си, т.е. Кого нет?
    И все пак, ако тръгна да ти обяснявам всички въпроси, трябва да ти изпиша 2 страници. Обясни кои въпроси бъркаш?
    пп: Ако съм сгрешил някъде, BERCUT, поправи ме, моля

Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Добро пожаловать в тавернУ "Лозенский Чифлик", здесь Вы сможете отдохнуть от ежедневного столичного стресса в уникальной национальной атмосфере и насладиться болгарской кухнЕЙ.

Для ценителей и дегустаторов мы предлагаем вам широкий выбор вин и напитков, в сочетании с соблазнительныМИ блюдАМИи лакомствАМИ.

У нас каждую субботу и воскресенье ночью болгарской народной музыки жить-?ВООБЩЕ КАКОЕ-ТО СТРАННОЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ - Evergreen, баллады, поп-музыку и песни для всех.

Она подходит для проведения деловых встреч, семейных торжеств, юбилеев и частных вечеринок, романтических ужинов и многиХ другиХ праздникОВ.

Таверна летоМ может вмещать до 220 человек, размещенНыХ в комфортной обстановке дома и в летнем саду, зимой сможете отдохнунь в спокойной и комфортабельной обстановке в сочетании с отличным обслуживанием. Для вас останется очень много приятных мгновений на память.

ПП Текста който аз давам е само лека лека редакцция на този от WhitEShadoW
    В тексте было несколько ошибок, которые я исправил. Если будут вопросы-пишите ЛС.
    Positive rate, gear up!

Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Каждый официант надо иметь необходимую общую культуру и в съвершенстве знать методика работы и техники обслужвании. Хороший официант надо быстро принимать заказ. Каждый раз, когда проходить мимо столы, он надо осмотривать кому что надо приносить, кому надо приность счет. Официант надо сообразятся с возраст туриста.

Официант надознать:

Технология приготовлении напитков;
    Санитарно-хигиенным требовании, контрол и санкциях;
    Особеностей национальной кухни;
    Особеностях специфических случаях обслужвании;
    Професиональной терминологии
    Как работать с руками;
    Встереча, размещение и прощание с гостям;
    Разпознавании ястии, напитков и коктейлах;
    Консултировать гостей в их выбор;
    Благодаря спасяваш ми живота.

стига сте ползвали този Google превода4 тоя боклук не става за ни6то
    ако искате превод 100% пра6таите ЛС ,
    П.С като ви гледам пове4ето не6тасни преводи с GOogle превода4а сте ми ясни 4е искате да обаркате 4овека
    выи капусти

Може ли превод на руски?

Пресните обелени краставици и доматите се нарязват на кубчета.Прибавят се ситно нарязани пиперки,лук и по желание люта чушка.Всичко се разбърква и подправя с олио,оцет и сол.Сервира се в салатиери и се посипва с настъргано сирене.

Примерен превод

Цитирай Първоначално написано от puf4e
    Може ли превод на руски?

Пресните обелени краставици и доматите се нарязват на кубчета.Прибавят се ситно нарязани пиперки,лук и по желание люта чушка.Всичко се разбърква и подправя с олио,оцет и сол.Сервира се в салатиери и се посипва с настъргано сирене.
    Свежие очищенные огурцы и помидоры нарезаются кубиками. Добавляется мелко нашинкованный болгарский перец (не ъм сигурен какво точно е пиперка), репчатый лук и по желанию-острый/пряный перец. Все это размешивается и заправляется растительным маслом, уксусом и солью. Подносится в салатниках и посыпается тертой брынзой.
    Positive rate, gear up!

Re: Примерен превод

Цитирай Първоначално написано от Rotate95
    Цитирай Първоначално написано от puf4e
    Може ли превод на руски?

Свежие очищенные огурцы и помидоры нарезаются кубиками. Добавляется мелко нашинкованный болгарский перец (не ъм сигурен какво точно е пиперка), репчатый лук и по желанию-острый/пряный перец. Все это размешивается и заправляется растительным маслом, уксусом и солью. Подносится в салатниках и посыпается тертой брынзой.
    благодаря

помощ с превода

Градинска супа по пазарджишки

В мазнината се задушават предварително почистени и нарязани лук,моркови и целина.Заливат се с вода и последователно се прибавят другите зеленчуци (зеле,зелен фасул,картофи и домати).Преди сваряване във всяка порция се слага кисело мляко и магданоз.

Ще може ли някой да преведе този текст на български и да ми го прати на ЛС? Благодаря предварително.

Озеро Байкал
    В зоне сибирской тайги расположено одно из самых интересных оз

Езеро Байкал

В зоната на сибирската тайга е разположено едно от най-интересните езера на нашата планета - Байкал. Това е най-дълбокото езеро в света. Неговата дълбочина е 1620 м. А водата е толкова чиста и прозрачна, че можеш да виждаш на десетки метрове дълбочина. Езерото Байкал - уникално създание на природата. Байкал съществува от много отдавна - повече от 200 милиона години. По площ езерото е осем пъти по малко от Италия. Това е огромен резервоар с прясна вода от цялото земно кълбо, която се съдържа в него. Байкал е интересен и с това, че в него се вливат 336 различни реки. Изтича само една - Ангара. На дъното на езерото има зелени и кафяви водорасли. Сред тях плуват различни видове риби. Якутската дума "Байкал" означава "богато езеро", и действително, Байкал се отличава с изключителен своеобразен животински свят. Въпреки това, през последните десетилетия на тази уникална екосистема е нанесена немалка щета. Ежегодно в Байкал се събират 700 милиона кубически метра замърсения. Под заплаха в този район е атмосферата. Заобикалящата гора в тайгата загива. А ако няма гора - няма и Байкал.

Може ли превод на руски ?

Всичко в един, единствен ден
    исках да разбереш за мен.
    Всичко и нищо за мен.
    Колко ли трябва да знаеш -
    аз не съм това. Може би там
    и тогава друга е била.

Всичко в един, единствен ден
    исках да разбереш за мен.
    Всичко и нищо за мен.
    Колко ли в нас ще остане
    тази свобода? Може би там