.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 76
    Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора

защо всички отричат вечната любов?...

според много хора няма двойка която да издържи заедно до смъртта и на двамата...
    често се използват фрази като 'всичко си има край...' или
    'така или иначе все някога всичко свършва...'
    и то не по повод това че свършва със смъртта...
    мисълта ми е че тези неща са адски отчайващи и вдъхват някаква непоносима безднадеждност в ежедневието...по тази логика няма смисъл момче да тръгва с момиче защото така или иначе ще се разделят...
    но пък може би аз съм странен индивид...просто когато обичам момиче я обичам с цялото си сърце...наистина съм готов на всичко за нея...именно заради това не мога да я зарежа...дори да ми е направила нещо много лошо...и винаги аз съм наранен...задължително...
    не знам...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Град
    София
    ... Сори стана дублаж, това мнение да се изтрие.

Град
    София
    Защото еднообразието не е хубаво нещо (заложено е в човешката ни природа, когато правим едно и също нещо, то да идва момент когато ни писва) и колкото и да обичаш някого винаги идва момент, когато нещата стават просто рутинни. Дали след 2-5-10-20 години, този момент все някога идва

Повече от фен Аватара на puhinka93
    Аз мисля че човек, ако разсъждава по начина че няма вечна любов.. той едва ли не е обречен и никога няма да се отусне, да се привърже толкова силно към даден човек, та да му "даде" сърцето си! А и може би заради това гледат доста скиптично на любовта.. не знам това е моето мнение..
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

не се чуди просто ... само си обременяваш мисълта ... любовта май е сляпа ... нз и аз ... просто ... вече съм се предал ... и не искам да обичам повече ... колкото повече давам .. .все по-малко получавам ... ако си призная чувствата сякаш правя най-голямата грешка на света и всички свършва ... етц етц ... просто не знам ... нито съм извързвал до сега ... нито съм лъгал... нито съм подвеждал ... но но но ... колкото по-честен и отдаден си ... толкова по-манипулируем си .... любовта губи своите позициии ... по - един драматичен начин ... сякаш се връщаме до примитивните животински отношения и свеждаме всичко до едната сексуална задоволеност ... писна ми да обичам ! не си заслужава ...

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Защото хората са реалисти. Която и стара двойка да попиташ, такива, които са заедно повече от 30-40 години, те няма да ти кажат, че са заедно от любов, а от уважение и привързаност. Любовта е в първите няколко години максимум. После просто свикваш с човека до теб.
    А колкото до това, че всичко си има край - така е. За нас младите е така. Не може сериозно да си мислиш, че като си хванеш приятелка на 15 и ще си с нея цял живот. Растеш, променяш се, изменят се вкусът ти и характерът ти. Както и на човека до теб. Появяват се различия, които понякога просто не могат да бъдат преодолени. И идва краят. И новото начало с новата "вечна любов". Това продължава, докато не намериш човека, когото да уважаваш и цениш, с когото да се чувстваш сигурен.

А колкото до "защо да тръгват като ще се разделят". Логиката е като в "Защо да се мия, като пак ще се изцапам" или "Защо да ям, като пак ще огладнея". Заради удоволствието Имаше една мисъл, може да не я възпроизведа точно, но беше нещо от рода на "Всяка песен си има край, но това не е причина да не се наслаждаваш на музиката".
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

на тоя свят има всичко...снощи си се разхождам аз по центъра и си мисля за някакви глупости, докато пред мен не се появиха една баба и един дядо някъде около 65-70 годишни и те си се разкарваха двамцата хванати за ръце, усмихваха си се и си говориха нещо.Тази гледка породи много различни чувства в мен, както и помисли..Не може да няма вечни неща, макар и в наши дни да става това все по-трудно поради настъпващите промени, все още си ги има.Грешно е да се влиза в една връзка с мисли за края й, та нали все пак си започнал по-близките си взаимоотношения с човека насреща точно заради това, за да провериш дали той е правилния или както някои казват "the one and only".Това е истинската цел, тази за която всеки един човек копнее, а именно да намери половинката си в живота, която ще го накара да се почувства истински жив и пълноценен

Мега фен Аватара на Hilary_
    ... защото се съмнявам да има такава!!!!

Супер фен Аватара на mickelangelo
    Град
    Варна морето сините вълни ....
    Любовта за мен има много форми .. но не е сега времето да философствам ... но просто .. с времето хората се променят .. нормално е да почнат да се разминават като мислене и да се разделят .. просто зависи от много неща .. но уви .. има и хора който се обичат до смъртта си .. ( или поне на 1 ния )
    НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<

И аз не вярвах във вечната любов, докато не открих човека, който ще обичам вечно
    Sometimes I get so weird
    I even freak myself out
    I laugh myself to sleep
    It's my lullaby
    Sometimes I drive so fast
    Just to feel the danger
    I wanna scream
    It makes me feel alive

Град
    Sofia
    Определено има вечна любов,просто трябва да попаднеш на подходящия човек

Ами като се съмнявате много ясно, че няма да ви се случи.
    То с такава нагласа за къде..
    Никой не е казал, че трябва да гледате света през розови очила, но не бъдете такива песимисти.

То, поне хубаво, че не всички мислят така, иначе и малкото любов, която е останала, нямаше да я има.
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

защо всички отричат вечната любов?...
    Защото така е по-лесно. Много по-лесно е да кажеш "Край,дотук,няма смисъл", отколкото да се опиташ да запазиш връзката. Лесно е да отричаш например, вечната любов, защото просто самия ти не можеш да запазиш любовта си за толкова дълго време. Човекът и по-точно българинът, е такъв, че когато нещо не му е по силите, веднага то е невъзможно, не съществува и т.н. Не могла лисицата да достигне хубавото узряло грозде и казала, че е кисело.

Фен
    Град
    Рая
    Щото няма

Аз пък вявам в нея.Не искам никога да се разделям с приятеля ми.Според мен най-хубаво е да си имал само един приятел с които да се обичате много,отколкото постоянно да сменяш.

Като понятие няма вечна любов!! Има само действие, акт на обичане. Няма такова животно като вечна любов, която трябва да дойде или ти да я търсиш. Любовта е активност, действие, тя може да се развива, а не да се търси къде е. Когато някой обича партньора си, това какво е нищо ли е. Дали ще бъде завинаги или двамата ще осъзнаят, че е по-добре да се разделят, защото си пречат на развитието от това зависи дали ще продължи нещо дълго или кратко. И под осъзнаят нямам предвид непременно да го мислят и знаят в тези използвани от мен думи. Мнението, че любовта прераства в уважение и привързаност ни се натрапва от детството. Не отричам, че не става така, но това означава нещо съвсем друго. Не означава, че няма любов, че никой не обича, а че нещо пречи на тази любов да разцъфти напълно. Повечето хора влизат в някакви взаимодействия и живеят цял живот заедно без дори да се познават, а какво остава да се обичат, защото любовта се опира на познанието за другия, за неговите нужди. И не образа, който ти имаш за неговите нужди, а наистина неговите нужди. Да познаваш другия, било то момче или момиче, не означава, да познаваш това или онова негово желание, това или онова негово поведение в даден момент или няколко момента, не означава дори и да познаваш характера му, а означава да познаваш него самия/ата, същността й.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

...защото всички знаят дръжката,дръжката,на тслата дръжката...
    Говнааааааааааа

"Нищо не е винаги!Всичко е понякога!"

Карай на принципа "Кфото стане"... Аз лично твърдо отричам вечната любов.Няма такава...Има навик и свикване не и любов...А в свещеното начало са хормоните!

Супер фен Аватара на Glamour92
    ...защото е като феята от приказките-не съществува
    Любовта може да продължи дълго,ама мнооого дълго,но не и вечно.Все някога приключва

Ммм.... Аз мисля, че има вечна любов и имам надеждата, че съществува. Все още никой не е описъл с думи това чувство. Все пак нека се замислим светът е саздаден от любовта. Когато хората се обичат - създават поколения и това е векове наред. Любовта е нещото, за което си заслужава да се борим и то до край. Следвайте сърцето си и ще видите, че вечната любов може да съществува. Всеки но този свят има създадена половинка за себе си. Търсенето й е много трудно, но усилията си струват.

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Аз горе-долу вярвам Или по-точно се надявам да съществува такова нещо :} Да, не са много случаите, но това не ни пречи да вярваме.. Ако между двамата човека има здрава, стабилна връзка, основана на доверие и чувства, защо да няма вечна любов? Стига да не си омръзнат, но ако наистина са влюбени и се обичат няма да си омръзнат бързо
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Супер фен Аватара на Whyniser
    Град
    Благоевград
    Ми то зависи всичко от самите вас.Дали ще се получи,да се опопзнаете,да си говорите,да си споделяте и т.н. зависи от самите вас.Ако си мислиш само за това,че ще свърши връзката ще ти омръзне и ще свърши по-бързо отколкото си предполагаш.За всички се отнася... ако искаш и желаеш от все сърце любовта да стане вечна любов винаги ще намериш начин и в най-мрачните дни ... като днешните ...
    Все същия ™G-Baby™

Лудият се оплаква,
    че хората не го познават,
    а мъдрецът —
    че не познава хората.

House M.D.
    -Sometimes we can't see why normal isn't normal.

Супер фен Аватара на vampirekiss
    Защото хората се променят и си омръзват,защото нищо не е вечно.И да аз също ВЕЧЕ не вярвам.
    I'm not in love
    but I'm in love with the way you make me feel
    baby I'm not in love
    i know i lead you to believe that your the one
    but I'm sorry to say I'm not in love

Фен
    Град
    Между Ада и Рая...
    Погоре бях прочела някакво мнение, че било по-хубаво да си само с един човек, който да обичаш а не да ги сменяш.. което доста ме подразни, защото за да намериш истинската си половинка/твоята сродна душа/ трябват много усилия и търсене... а и който търси намира все пак .. ако не търсиш няма да намериш.. но иначе ще е много по-хубаво ако всеки се раждаше със знанието за това коя е неговата сродна душа
    А иначе по въпроса.. че малко се отплеснах.. съм 50 на 50 .. за да има любов са нужни двама, а за да има вечна любов за нужни 2 и още повече усилия .. защото както има препятствия/караници,интриги и прочие/ в кратките връзки представете си колко много повече са в една дълга връзка, в една вечна лбов... за да се говори за вечна любов трябва двамата човека да се обичат така силно както през началото на връзката си .. тръпката да я има и двамата да полагат усилията да са заедно, а не да захвърлят всичко без да им пука... общо взето за да има вечна любов зависи от чувствата и вижданията на човека до теб, както и от собствените твой

Град
    Някъде по вятъра разпилян
    Честно казано не вярвам в тая вечна любов.Просто света стана толкова материален и всеки гледа себе си че не знам как да повярвам в нея.
    МАЙНАТА ИМ НА ПАРИТЕ МАЙНАТА ИМ НА КОЛИТЕ МАЙНАТА ИМ НА ЖЕНИТЕ МАЙНАТА ВИ И НА ВАС ЩОМ НЕ МЕ ЦЕНИТЕ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си