- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Смятате ли,че униформите ще променят някои неща към добро?
а, ми аз да си дам моя комплект на някой... много обичам да се цепя от колектива, това единство в даскало не звучи добре... нещо като полезни цигариПървоначално написано от dark_wings
![]()
^^ Звучи,не звучи,като ти дое до главата, ше видиш кво мазало става![]()
пепел ти на езика... още не са ни взимали мерки... догодина няма да има значи... а и нали трябва да има допитване до родителите... поне за нащо даскало ше има... много мразя да ми кажат "ей тоя има като твоето..." еди си кво си... обичам да съм различен и то не по оня банален начин... по природа съм си различен и 3-4 квадрата плат няма да ми попречат да бъда!
кажете ми няколко причини, поради които трябва да има униформи... за да се вкара ред и поведение в училище? Пфф, ще е същата анархия, само че в еднаква разцветка! Да се носи знака на училището?! Повечето ученици ненавиждат училищата си, какво остава да пропагандират неща, които не харесват, без да искат... да са насилени да го направят... мда, освен тези мислени и недоизмислени причини, кажете ми поне 2!
След като са влезли да учат в това училище,значи са приели да го уважават и да спазват...законите му,един вид.Първоначално написано от Tempest
И за всички,които се тревожат,че ще бъдат еднакви...Те ако бяха тооолкова уникални,не дрехите щяха да ги правят такива... (:
аз съм твърдо ЗА униформите. Не можетия деца, които нямат финансови възможности да гледат тия дето всеки ден са с нови тоалети.Това влияе и върху психиката и самочувствието им. Някой беше писал че в България нямало достатъчно елитни училища, че да има униформи, но нали се стремим да навлезем в европа.Там няма такова разделение каквото има тук. И не мога да си обясня защо някои хора си мислят че това е жръщане към миналия режим. Пълни простотии! Нека да се направи едно гласуване кой какъв модел униформа харесва и чиито гласове са повече- такава униформа! Все пак с нея сме само за 5-6 4аса, а през останалото време кои каквото иска това да си носи!
eclipse
мхм, и ако единия модел спечели с 2-3%, кво правим? Стачка? Бунт? Въстание?! И все пак - не чух други освен тия двете банални обяснения за вкарването...
относно влиянието на тия "скъпи тоалети"... аз ходя с едни и същи дрехи (комплекти, разбира се) вече втора година и постоянно ги сменям, но дрехите са едни и същи, всяка част струваща не повече от 15 лв... самочувствието ми не се е смъкнало, нито пък ми е повлияло на психиката това, че еди кое си мамино детенце има парички да купи храна за целия китайски народ, че и да му остане... дреме ми, това са материални глупости, най-малкото, а и щом се стремим към прогрес, защо не ни дадат по-голям стимул за отличен успех? Аз ще имам около 5,70 тази година и за какво? за 21 лева на месецПо-изгодно излиза на някои да не ходят на училище последния месец, а да отидат на морето да изкарат хубави пари (както правят приятели), а не да се бъхтят до край, да изкарат едва 5,50 и да получат някакви мижави 20 лв, с които дори не могат да си купят нещо свястно, защото цените са ескалирали главоломно заради тая криза... после що сме мразели даскало...
не е еднаква, социалната е 18... ама 3 лв, колко еотплеснахме се от темата...
твърдо против... Завършвам 10 клас сега и имам униформа от 3 месеца. И какво е положителното!? Момичетата сме като стюардеси, момчетата - банкови чиновници.../приликата е на 100%/ И няма промяна в поведението на никого.. отново си ги има "гъзарите" и хората, тип виж-ме-кой-съм... Пълна безсмислица са тези униформи, само ни карат да се занимаваме с глупости и даваме излишни пари![]()
Дрехите нищо не променят. Бедните пак ще са бедни, а богатите пак ще демонстрират лукс. Униформите не са начинът на подобрение в образованието, и на българите няма да им помогнат.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Нищо не променят дрехите.
Иначе вие да видите наще """"""""""""""""""""""УНИФОРМИ"""""""""""" """"" ебаси простотията.. слава богу че ни задължават само по празници да сме с тях. ((аз даже и на празници не я нося))
По-добре е всички да са еднкви, защото в моето училище има всякви дето се обличат странно и привличат голямо внимание. В училище все пак се показват знания, а не облекло !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
За или против не е от особено значение ,въпроса е, че нищо няма да променят![]()
За или против не е от особено значение ,въпроса е, че нищо няма да променят![]()
ПРОТИВ!~![]()
![]()
По тъпа и опорочена идея в българската образователна система е нямало от години. Пълни глупости са това, че в най-елитните училища по света се носели униформи. През коя година това? 1685 ли? Тогава може. Познавам деца в Le Rosey и Phillips Academy, които са две от най-добрите училища в света, в едното са учили Рузвелт и Буш, а другото е най-скъпото училище някога. Та и в двета такава щуротия няма. Другото е, че идеята всички да се уеднаквим, за да няма класова дискриминация е напълно смехотворна и опорочена поради простата причина, че не само дрехите правят вида. В униформата не влизат часовници, телефони, бижута, прически, обувки и какво ли още не, което може да раздели хората по състояние. Има разлика между часовник Casio и Parmiganni, телефон Мotorola и Goldvish, Vertu, чанта от подлеза и Louis Vuitton, Samsonite, бижута от сергията и Bulgari, Cartier, David Yurmann, Graff и още хиляди примери. Още повече, че тази съвършенна простота ми нрушава личното пространство и е в разрез с принципите на демокрацията, в която уж живеем.
Няма лошо да има дрескод, който да слага определени граници и да налага определени норми. Не е нормално да ходим по джапанки на училище или с бански. Според мен не е нормално и с анцуг. А и голатата може да бъде леко ограничена, без да се стига до крайности. Но в никакъв случай униформа.![]()
Незнам как е в България но тук в Португалия няма униформи и си е супер който с каквито иска дрехи![]()
![]()
като гледам си навътре с модата... гледайте от мен - не гледайте модерното, не гледайте касовото, не гледайте това, което всички имат... по ягодите, гледайте себе си, не другите! Ще видите колко по-лесно е да не обръщате внимание на някви обувки марка "Дончо и Гергана", маратонки "Одибос" и т.н. Ходете с това, което на вас ви е удобно, не с което ще съберете погледите о.ОПървоначално написано от amk933
Ако се носят, да. Ние в училище имаме, но малко хора ги носеха.
Макар че, дори и с униформи пак ще има някой който да се изфука дали със телефона си, или с мп4-ката си. Не знам...
Първоначално написано от flority
![]()
![]()
Да не сме в едно училище случайно???
ПП: ПМГ Бс![]()
![]()