- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Kак да задаваме правилно въпросите
Много хора пуска теми с молба за помощ, но не дават никаква информация за тези, които искат или могат да помогнат. В следствие, на което започва едно голямо разпитване на дълго и на широко за целият хардуер, инсталиран софтуер и т.н. докато се достигне същината на проблема. Пример за лоша тема:
Заглавие: Проблем с компютъра.
илиКомпа ми започна да се даржи странно и не работи добре. Моля кажете какво му има и може ли да се оправи?!?!!?
По този начин никой не може да помогне на питащият, освен ако случайно не е наследник на Нострадамус или Ванга. За това имам следната молба към всички които пускат теми за проблеми с компютъра или искат да им се направи конфигурация да дават възможно най-много информация за машините си ако искат помощпи4ове, от фчера нешто ми забива кочината и немога да играя ЛОЛ(Ларкравт). айде помагайте штото требва да стана 52 левел и немоа с таа барака
Пример:
Ако не сте наясно с хардуера в компютъра може да използвате програмки от рода на Everest, която ще ви даде подробна информация за компютъра и дори може да генерира бърз списък на целият ви наличен хардуер и софтуер откъдето можете да извадите необходимите данни.От вчера имам следният проблем с машината. При пускане на игра, след известно време компютърат ми се рестартира сам и после си зарежда Windows нормално. Имам следната конфигурация:
Дъно: едикаквоси (например Epox 8NPA7i)
Процесор: едикакъвси (напр. Sempron 3000+)
Памет едиколкоси и едикаква си марка (напр. 512МB DDR400 A-DATA)
Видеокарта: едикакваси с едикойси драйвер (напр. Galaxy 7300GT 128MB DDR3 с драйвер 91.47)
Харддиск: нек'ъфси(напр. 160GB Seagate 7200.9 SATA II)
Оптично у-ство: едикаквоси(напр. DVDRW NEC 3540A)
Захранване: едикаквоси, едиколкоси вата (напр. Codegen 350W)
Операционна система: едикакваси (напр. Windows 2000 SP4)
Проблемите започнаха онзи ден съсвсм внезапно докато играех и от тогава е все така(или пък: и преди ми е правело този проблем, но доста рядко а от вчера е постоянно) С други програми нямам проблем(или имам едикви си проблеми)
Благодаря за разбирането!!!
Материали взаимствани от Kaldata.com
Не се опитвам да те спра,
но щом решила си върви.
Тръгни по света и момчето си търси,
а когато го намериш със него бъди,
живей щастливо и за мен не мисли.
баннете го тоя хунтер уе да го еба...![]()
![]()
![]()
![]()
хаха ако си много надъхан във форума да ти дам адрес да се видиме да пием едно кафенце?Първоначално написано от punksy7
Не се опитвам да те спра,
но щом решила си върви.
Тръгни по света и момчето си търси,
а когато го намериш със него бъди,
живей щастливо и за мен не мисли.
Само не знам какво би ти помогнало като знаеш колко GB ми е хорда и какво ми е ДВД-то.