Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
Първо имам едно питане към автора на темата! Защо сравняваш двата процесора и в същото време искаш да искараш още 10-тана кадъра в повече на някоя игра? Според мен, че има значение има, но е доста малко!!! По скоро трябва да пробваш с по хубава видео карта ако дъното позволява! На стария си компютър който беше Pentium 3 - 1000 Mhz, 256 MB рам, и видео GF2 - 64 MB - игрите вървяха, но с доста лоша графика! След като подмених видеото с GF FX5500 - 128 MB разликада да не кажа два пъти, но осезаемо се промени. Не мога да си спомня какъв резултат вадеше старата карта на 3D Mark 2001, но новата правеше почти двойно! Така че смятам малко за грешно сравнението където правиш между процесорите. А и друго - това че процесорите са натоварени до края (на 100%) си е напълно нормално за по слабите машини.

П.С. - Може и да греша за това, където твърдя! Ако има специалисти да кажат и те какво мислят...
Ами грешиш. Почти нищо общо няма видеокартата. Пробвал съм с 4 видео карти и никаква разлика първо и второ видеокартата текущата е от 2005-та година. КАК ОЧАКВАШ да работи добре с процесор от 99-та? То от една страна аз си противореча де . Просто се чудя защо няма почти никаква разлика и от процесорите като точно там би трябвало да е. А и изхождам от това как някои игри добре ми вървят. Halo 2 дето беше за Виста на ХП-то горе-долу се играеше. Empire at war дето е много по-съвременна стратегия пак се играеше с добри ефекти. Видеото няма смисъл да е по-мощно. Ти казваш, че като си сложа 7-ма осма серия ще има разлика. Тя ще е 5-10 кадъра макс! Първо процесора трябва да обработи какво ще стане, за да се изобрази в последствие от видеопроцесора . Ти сам сравняваш две карти и да ти кажа 2-рата е поне 3-пъти по-добра . Но не е достатъчно само това. Дори може би 4 ако и броим подробности като честоти, битове, технология... Но ако ти е бавна паметта примерно няма особен ефект. Аз всъщност мога да тествам как ще върви РТЛ на 3.0 гхз пентиум 4 . Смятам да го направя.