Цитирай Първоначално написано от Samoten89
Но когато правих тестове на Homeworld 2 и не е много стара игра 2003-та някъде почти никаква разлика нямаше спрямо MX 440, 6200 и 5900XT. Единствено на 6200 като овърклоквах честотите беше малко по-добре но там е работата 5900 има 350 на 700 мегахерца честоти! ДДР2 мисля, че е паметта, но не съм сигурен. Висок клас е за времето си 200 долара беше . Също така едва 2 пъти повече точки изкарвате на много по-добри машини. Но пък марка е 06 де има значение и това по-тежки тестове съгласен съм . Просто разлика в техниката от 5-6 години няма как да покаже добър ефект по-принцип... По-добра видеокарта няма да има ефект. Пробвал съм и 9600 Pro 128 mb 128 bita и беше добре на IL-2 1946 на моменти 60-70 кадъра, но като ускоря играта беше много голям спад именно от процесора.
Добре! Пак ти казвам - ти хубаво си сравнявал видео картите, какво могат на компютъра, но никъде не каза какво ти е дъното!!! Как мислиш че ще се представи и да сложиш най-яката видео карта на смотано и старо дъно?!?! За да искаш да работи както трябва една видео карта и дъното трябва да подържа всички нейни функции, като скоростта на шината на паметта на графичния процесор и т.н. Също както и няма как да очакваш и по як процесор да сложиш на кофти дъно... Много голямо значение има и то какво е!