- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ако те ухапе куче...
Как да им се обърка мозъка? Да са продукт на кофти гени? Да, тогава може. В някои случаи агресията се унаследява. Но не мога да приема, че едно нормално малко кутре, необременено с агресия, както по - горе споменах, отглеждано и възпитавано правилно може един ден просто да полудее и да ме изяде.
^ Говориш така, все едно си световноизвестна професорка..
а си все още само аматьор без практика
Защо тогава да слушаме твоето мнение като еталон, предвид, че практиката показва *понякога друго, моето момиче
Не се заяждам - говоря си
И след като само каза, че може да лудне нещо кучето от самият си проблемен ген - как според теб да позная, че не са му наред гените като до дадения момент няма признаци..
пак стигаме само до едни теоретични *зависимости
fOreverReD, не се мори бе, когато и ти имаш куче у вас тогава ще имаш думата :Р
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Хората полудяват от кофти гени, кофти възпитание, стрес.
Не виждам причина същите предпоставки да ги няма и при кучетата.
И аз лично не виждам причина едно нормално отглеждано куче на което не му е генетично заложено, да се побърка. Но едва ли винаги условията са толкова перфектни.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Именно.
Говорим за Ненормалните предпоставки - гени и т.н.
Че в 1 номент както си седи и може да изкрейзи и т.н. както при хората примерно.
Тогава как да позная и го предотвратя.. никак.
Не говоря, че всеки случай е такъв.
Затова пиша досега. Щото тя едва ли не изкара, че ние сме виновни, че нахапа баба ми 6-7 пъти по главата и врата даже, а то нямаше видима причини да го направи..
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
MakeMeLaugh, не мисля, че си можеш да се изказваш за моя личен опит. Аз не задължавам никого с мнението си. Ти си вярваш/говориш глупости, защото си неинформиран и за това си правя и труда да обяснявам, пък и не само за теб. Както видя има и други. Това е все едно аз да питам нещо за компютри, ти да разбираш от тях и да ми обясниш. Не виждам нищо странно/ненормално в това. Как да познаеш гените? Защо е нужно да ги познаваш? Пазиш си един неутралитет, гледаш си работата и си свиркаш. Ако това не те удовлетворява като отговор можеш да прочетеш какво беше писал Рейбийз по - назад. Колкото до домашните животни, такива се закупуват от легитимни развъдници, в които селекционерите имат грижата за гените и темперамента на кучетата, които произвеждат.
ПейнМонополи, съгласявам се вече. Може би грешката да е на мен но аз лично приписвам умствените разтройства на разумните същества, а в случая с кучето става въпрос за отклюване на дадени (в повечето случаи защитни) инстинкти. И в крайна сметка пак стигаме до извода, че дадено условие провокира дадено действие на кучето.
Ако ти се беше интересувал когато е било времето за това щеше да вземеш куче с доказан характер и нямаше да се случи това, което ти се е случило. Само защото ти не си се поинтересувал и не си взел мерки да предотвратиш евентуални инциденти това не значи, че проблема е в животните по принцип. 100% сигурна съм, че проблема не е бил наследствена агресивност.Първоначално написано от MakeMeLaugh
Господи, как не се измори да превъзнасяш кучетата?
Вярно, аз правя същото с хората, обаче - крайна отдаденост и доживотна убеденост?
Доказа какъв мизерен мухъл си... не били на никого, значи може да издавателстваш над тях, защото са животни и няма кой да ги защити. С тея действия ще си останеш същото злобно и смотано лайненце. На "мъже" като тебе и ухапване от куче им е твърде малко.Първоначално написано от fOreverReD
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Чакай бе супермен... Длъжен си да ги защитиш, господин биячКви са тия работи... "ми направи го?". Не постигнах това което исках с този поуст...
![]()
Явно много си обичаш мелеза... Първо написа, че живота му струва повече от колкото на повечето хора пищеши във форума... Сега пишеш, че ще станат доминиращ вид, ама ти вярваш ли си? Нищо чудон де, като те гледам къв болен мозък си...А когато кучето стане доминиращ вид на планетата - лично аз ще дойда да ти се изсмея на параноичните приказки. Проблемът ти явно е сериозен и имаш нужда от лечение вече...![]()
Освен да обиждаш и да храниш нещо друго правиш ли в тая тема? Аре няма да ти падам на нивото! Като напишете (ти и другите, псевдо-кучелюбци) по някой и друг свестен аргумент (ама не безпочвен) тогава може и да ви обърна внимание.![]()
Най - много мразя като не ми усетят иронията...
Черният ми дроб ме мрази...Алкохолна кома/клинична смърт всеки Божи ден
Лек ден!Първоначално написано от fOreverReD
Понеже не спря да повтаряш едно и също ще те помоля да се аргументираш. В темата съм цитирала факти за отношенията човек-куче, както и очевидно малко познатият ви начин, по който кучето възприема света и не видях къде съм превъзнесла каквото и да е.Първоначално написано от Sham
Първоначално написано от babity
Виж какво като не си била там и да ти го обяснявам няма да ме разбереш.Толкова ли е трудно да си представиш 1 улица и от 1та и страна стар склад,както примерно можеше да има кафене там или ресторант,само че беше склад!Ще кажеш - склада е бил на някакви си хора и е възможно кучето да го е пазело,ами кво ще кажеш за улицата,по която си минавах и тя ли е на "собствениците"?
Първоначално написано от angellove
НалиПървоначално написано от Sham
Нереална е.
Сякаш всичко знае ;р
Raybeez, кой то говори за развъдник, говорим за обикновено куче, примерно дадено от познат и т.н.
В такъв случай никой не може да ти гарантира какъв ще е темперамента на кучето и дали е обременено с агресия или каквото и да е друго. Нечистопородното развъждане води освен до нежелани наследствени болести и до нетипични за породата екстериор и качества. Сдобиването на куче не става просто така. Процесът тече в тази последователност:Първоначално написано от MakeMeLaugh
-избор на порода
-намиране на надежден легитимен развъдник
-закупуване на кучето
Във всички останали случаи гаранции няма. Ако знаеш нещо повече от мен по темата моля да го споделиш. Смятам да се занимавам и с кинология, така че няма да ми е излишно.![]()
К'ви изненади, виж че го заболява гъзе и почва много да разбира като го изненадат заради немарливостта му.Първоначално написано от Raybeez
Хахаха, ква кинология, перфе си за секти и вероучение![]()
Дано наистина станеш добра ветеринарка, че иначе става лошо![]()
Не всеки може да си го позволи този лукс. Една наследствена болест може да струва прекалено скъпо.Първоначално написано от Raybeez
MakeMeLaugh, ако не можеш да подкрепиш тезата си с доказателства не ми давай оценки на мен. Нямаш базата, на която да го правиш.
Дрън дрън та пляс...
Това обобщава цялото ти участие в темата.Първоначално написано от fOreverReD
Май обърка цитатаПървоначално написано от babity
![]()
Пия ги ама не помагат, МОМЧЕНЦЕ... ХАха![]()
Абе ше се науча аз, че кучетата са по - важни от хората... един ден![]()
Като не можеш да дискутираш по темата и да напишеш някой друг свестен аргумент ставай и изчезвай... Ходи спори с малоумните си връстници, щото с мене не можеш.![]()
Много гадно а? Човек без образование и душевно болен те прави за смях...![]()
![]()
Хаха... Добре. Аз казах, че нападението не винаги се провокира, ти ми каза да се аргументирам аз го направих и... ти напълни гащите.![]()
Заяждате се да... Като няма кво друго да напишете![]()
Радвам се, че ви забавлявам.Аз не съм ти отговорил на 1 въпрос, а ти на 10... Както и да е.
Вече наистина спирам да се занимавам с глупости...
![]()