- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ако те ухапе куче...
В интерес на истината е много лесно да се схване как реагира кучето. Трудността идва от това да предизвикаш у него правилния инстинкт и си ставате приятели.Първоначално написано от MakeMeLaugh
Ако кучето се навърта около дома ми това значи, че има причина да е така. А за улично куче това значи, че най - вероятно някой го храни там, а вероятността това да съм аз е прекалено голяма. Квартално куче ме е хапало като дете, но нито съм ги намразила животините, нито съм се озлобила. Досега не ми се е случвало да бягам от куче. Надявам се да нямам и такъв повод. Има предостатъчно методи да разкараш куче, което се е засилило към теб. Замахваш все едно хвърляш нещо, можеш да креснеш, да създадеш силен шум, непознат шум, който да го прогони. Чувала съм, че някои пръскат около себе си с дезодорант, защото миризмата е прекалено силна (знаем колко е чувствителен кучешкия нос). Ако създадеш непозната обстановка за кучето е твърде вероятно да се почувства застрашено и да се оттегли без бой. Въпросът е само да не бягаш. Веднъж станеш ли жертва ще си останеш такъв докато не го поставиш на място. Не разбирам какво толкова искаш да си докажеш? Наистина ситуациите, за които питаш са тооолкова коренно различни, че чак наистина като филм стана.
Едит: не мисля да съм писала, че дресировката прави кучето човек. Напротив, то си остава куче само дето вземаш най - доброто от него или с други думи се научаваш да четеш реакциите му, да контролираш инстинктите му, да го поставиш под пълен контрол така, че за него да е удоволствие да изпълнява волята ти.