Цитирай Първоначално написано от machoka
Колкото и да възпитаваш кучето, никога не можеш да разчиташ на адектватност в поведението му, защото си остава животно.
Така е. Има няколко случая в които куче ме е хапало без да има никаква причина... Вървя си по улицата изкача и ме захапва сърце не ми даде да му бия шут обаче.... Втория път пак подобна случка и то със домашно куче в двор.. пак го пощадих. Третия път вече не издържаш като излезна един помияр от един двор лае лае аз не му обръщам внимание и като ме захапа за петата през кеца добре че не можа да ме захване хубаво та да падна.. какви шутуве яде по главата.... Имам познат където ДОМАШНОТО им куче което е било ДРЕСИРАНО и там в сипове постоянно някакви награди по конкурси са ходили т.н където са го имали 7 години е нападнало дъщеричката им и сега е с деформирана ръка .дори не се знае защо го е ухапало...И то не ухапка бърза и да пусне веднага а го е влачило детето.... Такаче нямам нищо против животните напротив но просто никога не можеш да разчиташ на 100% адектватно поведение от тях колкото и да е дресирано и т.н