- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ако те ухапе куче...
Не можеш да избягваш срещите с бездомните кучета. И това е вина не на животното, а на хората, които са отговорни то да е такова. Относно фобията ти... консултирай се със специалист и се опитай да я преодолееш. В противен случай те очакват още неприятни случки с кучета.Първоначално написано от fOreverReD
Не знам дали снимката е отправена към мене, но... "One horse race", както казват. Никакви смислени аргументи не извади тоя човек...Първоначално написано от FlashMX
Когато ти дойде акъла тогава ела и спори, моля те... излагаш се.
Това мене не ме интересува, честно казано... Дреме ми на оная работа (без извинение), заради кого има толкова бездомни кучета на улицата! Ако ти искаш да живееш като мишка добре... Но на мен ми стига толкова... Няма да се оглеждам постоянно за кучета, няма да се обръщам постоянно ако съм минал до някакво куче и то е зад гърба ми и със сигурност няма да заобикалям цяла софия, само защото някъде си е легнал някъв мелез... Ще гледам да не ми пука, но ако пак някое псе се направи на хишник, ще му покажа как се ловува... с пушката на един съсед... Дупе да му е яко на сладурчето!Не можеш да избягваш срещите с бездомните кучета. И това е вина не на животното, а на хората, които са отговорни то да е такова. Относно фобията ти... консултирай се със специалист и се опитай да я преодолееш. В противен случай те очакват още неприятни случки с кучета.
Аз фобията няма да я преодолея, освен ако не си взема куче, а на тоя етап това е невъзможно. Един приятел има немска овчарка, още е малък и игрив (кучето имам предвид, мъжко е) и не ме е страх от него, дори ми е кеф да си играя с него... Но след няколко години като стане на мойте кила дето се вика... Тогава няма да ми е много приятно да съм около него.
Най - много мразя като не ми усетят иронията...
Черният ми дроб ме мрази...Алкохолна кома/клинична смърт всеки Божи ден
[quote="fOreverReD"]Не знам дали снимката е отправена към мене, но... "One horse race", както казват. Никакви смислени аргументи не извади тоя човек...Първоначално написано от FlashMX
Когато ти дойде акъла тогава ела и спори, моля те... излагаш се.
Не е към тебе... просто ми писна от някакви хора които имат някаква кучешка мания и стават като старите лелки с пуделите си... и ми писна да виждам тая тема най-отгоре нямам търпение да сложат ключ и тъпия спор да приключи..
peace out.
ACϟDC
Панаиииири, панаииииири...
Бате Бойко е веднъж:Д
Не проблема ти е, че си "българин" (не знам дали ще ме разбереш, не ми и пука) и че си свикнал да ти се качват на главата, да стоиш и да си мълчиш. И аз съм така, но вече като искат да ми отрежат главата няма как да си мълча...
Нападне ли ме БЕЗДОМНО куче без причина (вече не съм на 5 години да мятам камъни по кучетата... образно казано де, тогава не го правех) ще го удуша... Така ще си реша проблема, ако не ти изнася тука лек ден... Има си чужбина... Ставаш и си тръгваш.
Нямам нищо против ДОМАШНИТЕ кучета, ако е малко и сладко - добре... Ако е по - голямо и може съвсем спокойно да си убие възрастен мъж, или с наморник или с каишката и го пазиш строго. Ако ме нападне домашно куче ще се развикам на стопанина му, няма да тръгна да му сипвам отрови и такива работи... Ще си поговоря със стопанина!
За последен път пиша, че нямам нищо против животните, ако те не ме закачат и аз няма да ги закачам, но ако тръгне да ме хапе някое сладурче...
Това, че хората нямат твоята фобия не ги прави мишки, нито няк'ви заблуденяци. Ти не си различен от нас - тези, които си мълчим и нищо не правим, но ти живееш в постоянен страх и затова си навличаш неприятности. Сега продължи да обясняваш как аз живея зле без страховете ти...
Засега добре... Да видим натам как е положението.
Според тебе тия кучета, които трябва да бъдат измъчвани, какво са ми направили?
Сигурно ме гледат мило всеки път, когато мина покрай тях. Сигурно ми скачат на врата и почват да ме ближат и да ми се радват, всеки пък като мина покрай тях. Сигурно пък забелязват, че съм по - голям от тях и подвиват опашка (сега ще те подсетя ОТНОВО, за да не забравиш! Аз просто си минавам, без дори да ги провокирам по най - малкия начин... отвънка. От вътре страха, емоциите и т.н. не мога да ги контролирам, но това не ме прави по - малко човек от теб). Сигурно пък си стоят на място и ме игнорират. Изключих няколко възможности, но ще ти оставя интересно на тебе, да се досетиш сам какъв е верния отговор. Вярвам в твойте възможности. Знам, че можеш!
Не знам защо, но всички разсъждават по тоя начин... Ако ме нападне като съм го провокирал - добре, сам съм си виновен. Никой не обсъжда, че мястото на тия кучета не е на улицата, а се обсъжда, че аз съм го провокирал следователно, то има ПЪЛНОТО право да ме нападне... Вината си е моя... донякъде. Ако ги нямаше кучетата на улицата... нали се сещаш?
Като куче ме нападне, аз се браня... Ако трябва ще го убия! Така стоят нещата, колкото и да ревеш. А алтернативата, да предприема мерки знаеш ли каква е? Да звъна в общината.. и те знаеш ли кво правят? Кастрират ги... Добре, мене не ме е страх, че ще ме ебе, а че ще ме ухапе. В най - добрия случай ги хващат и ги пускат и те сами се връщат в квартала... Е добре, готина алтернатива. Губя си времето, хабя си нервите за единя кур... Ама тва си е сизифов труд, кво да ти кажа.
Не знам дали тоя поуст е насочен към мене, но ми се струва, че не... Както и да е, ако обясниш като хората и се аргументираш бих ти отговорил и на тебе.Това, че хората нямат твоята фобия не ги прави мишки, нито няк'ви заблуденяци. Ти не си различен от нас - тези, които си мълчим и нищо не правим, но ти живееш в постоянен страх и затова си навличаш неприятности. Сега продължи да обясняваш как аз живея зле без страховете ти...
Леле, колко внимание и каква чест отдавате на едно куче просто.. сякаш то е по-важно от вас и вие винаги трябва да се съобразявате с това..![]()
Звучиш бабиту като някоя стара мома..
Аз съм по-важен от едно куче, то трябва да се съобразява повече с мен, не чак дотолкова аз с него, след като не го провокирам. тва е
и не бих си дал кучето за дресура при теб.. не искам животното ми да се мисли за супергерой![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Това как на теб ти звуча не ме вълнува особено. За всеки случай проблемът не е в моя телевизор!
Я... Приятел ти като си модератор да не би да си нещо повече от нас? *вкарва супер ирония*Първоначално написано от MakeMeLaugh
![]()
Кучето е по - важно и от теб и от мен! Взети ЗАЕДНО при това! Ако то тръгне да те хапе, стоиш и търпиш... Това е положението! Ако не ти изнася, се изнасяш.![]()
Бати аргументите дето вадят... Се едно сам си споря.![]()
Хахахах![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Е не съм въздух под налягане само в нета, оправям се добре в живота
И не съм казал, че ме е страх от кучета, напротив даже им дърдоря като видя някое дружолюбно из квартала.
Бе всеки луд с номера си в добрия смисъл, ама да се знае границата, че..![]()
Наеш кво? Направи се, че утре си на училище и се изнижи... По - елегантно ще е. Уверявам те![]()
Въобще няма да се правя на кретен, да спирам и да се лигавя. Няма да се правя на Господ, пред някакво шимпанзе, което си лиже гъза! Продължавам си... напада ме, взимам най - голямото паве и му го разбивам в главата. АЗ СИ НОСЯ ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗАРАДИ ДЕЙСТВИЯТА МИ И ТО ЩЕ СИ ГИ НОСИ!
Това за шимпанзето го мисля, само за тия кучета, които са бездомни и искат да ми докажат, кой е шефа
криво си разбрал.
жалко за изгубеното време и похабената клавиатура
лека
Аз мисля да се изнижа... Нито четеш, нито асимилираш. Щом толкова ги обичаш кучетата, що не си ги прибереш ВСИЧКИТЕ? Тогава няма разни форумни "пухльовци" да те правят на 5 стотинки![]()
Оооооо чакай... Ти вече имаш едно (или повече)
Беше просто пример... Можеше да каеш, че трябва да изведеш кучето.
от както не съм на даскало съм загубил представа за времето![]()
Г-н бияч, когато ме видиш да измъчвам или въобще да се занимавам с бездомно куче (занимавам изключва глагола 'гледам'), ми кажи... Ще ти дам най - дебелата тояга и няма да се дърпам... па ти удряй колкото ти душа иска... до кокъл!Ами имаш право, както и аз имам право като видя някой да тормози беззащитно куче (това изключва, ако кучето е нападнало), да му потроша кокалите...
а може би не четеш между редовете..
все едни такива сложни дилеми, а? ;д
Аз си изказах мнението ясно и подробно, няма какво да добавя
лека и умната ;р
Явно образование не ми трябва... за да те направя на 5 стотинкиПървоначално написано от Raybeez
![]()
А пък на мен не ми е ясно, защо не ми отговори на половината от въпросите/аргументите?Не ми е ясно защо, ако всичко е ясно и точно, трябва да чета между редовете?![]()
Явно от бързане съм ги написал калпаво и нищо не се разбираДобре де... се тая.
Обожавам кучета!Наистина.Адски много пъти са ме хапали и като бях малка и като по-голяма,но въпреки това винаги съм ги обичала.И все пак не мисля,че всяко нападение от куче е провокирано,Да,много често сами сме си виновни,но в никакъв случай не винаги.Ето един пример за необосновано според мен "нападение"да го кажа,за да не кажете,че само си говоря:
Бях по-малка и си карах колело,когато тръгнах да се прибирам,пътят ми минаваше през нещо като склад,пред който винаги пазеше една немска овчарка.Както и да е от тва куче специално винаги съм си имала повече страх,защото вече ме беше хапало веднъж и исках само по-бързо да мина покрай него.Та минавайки най-предпазливо то - както си лежеше - стана и започна да ме гони,няма нужда да обяснявам,че откачих и ускорих много ясно,все 1 кучето ме настигна и ме захапа за крака,честно казано не беше кой знае какво раната,но страха беше в повече..
Аз мисля,че тук няма провокация,ако някой не е съгласен също да се обоснове ахах
Първоначално написано от angellove
и мен са ме хапали по този начин, но на колелото имаше 'звънчета', това беше "провокацията";
Ами в тоя случай си си виновна ти, според мен (колкото и да не ми се иска да го напиша), защото все пак тва куче е обучено да напада и да брани дадената зона. Дори без да си го провокирала... Отделен е въпроса пък защо това куче не е било вързано (предполагам, че не е било).
Но пък ти имаш всякакво право да минаваш там, така, че дори да си го провокирала, не си виновна! Кучето е трябвало да се държи изкъсо, според мен.
Тва така и не можах да го разбера, кво аджеба имаше предвид. Нито запетайки слагаш, нито нищо... Ела разбери кво е написал бате.Ако аз те "притеснявам" с присъствието си и всеки ден минаваш покрай мен и ме оставиш да забележа, че не изпитваш добри намерения спрямо моето съществуване- как ще реагираме и двамата?
Доколкото разбрах искаш да ми кажеш, че аз изпитвам лоши намерения към кучетата и следователно те се 'бранят' без дори да съм ги погледнал накриво. Като не ме познаваш, а и явно като не искаш (или не можеш, явно е второто...) да разбереш, че НЕ изпитвам никакви лоши чувства към ДОМАШНИТЕ или УЛИЧНИТЕ кучета, не коментирай ако обичаш!!!! Ако то си стой на мястото и не ме закача и аз няма да го закачам. Лошите чувства идват когато някое куче си позволи да ме ухапе, а повярвай ми малко са кучетата, които не са го правили. Иначе изпитвам пълна апатия, все ми е тая дали са там или ги няма (разбира се само като се размина без инциденти, иначе от все сърце ми се иска да ги разкарат и никога повече да не се връщат!)
Като мина покрай тия по - злобните мелези, винаги гледам да избегна конфронтация. Това ми е вродения инстинкт от малък... Просто съм патил адски много, заради мелезите в квартала и съм си набил в главата, че като ме ухапе по крака, ще съм в адската агония, но реалността действително е друга.
Понякога ги заобикалям метър, два, но понякога минавам точно до тях! Все пак гледам тая фобия да я убия, докато е време...
Куче пазач. То охранява територия, която ти прекосяваш.Първоначално написано от JUSTDNB
Тука ми промихте мозъка... като по-малка минах покрай едно куче, което си лежеше пред един вход, и изведнъж ми се хвърли на крака. Нямам спомен дори да съм го забелязала, но вече започвам да си мисля, че подсъзнателно съм му изпращала някакви сигнали на дълбоко затаен страх или де да знам...
После, когато ми се налагаше да минавам от там, доста се притеснявах, но то хич не ми и обръщаше внимание.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Първоначално написано от Swinkenhoffer
![]()
![]()
На купчинки ли ги реди стотинките?