Цитирай Първоначално написано от Raybeez

Аз нямам подобен проблем - чувствам се добре в компания на кучета, те го усещат и се разбираме взаимно. Ти си настроен негативно и това води до конфликтни ситуации, а често и подсъзнателно провокираме такива ситуации. Може и да не си обърнал внимание, но да си направил движение, което да заплашва животното без да го осъзнаваш, защото самия ти вече си се паникьосал в дадена степен. Тогава и имаме нападение и версия, че нищо не съм направил.
Вървиш си в тъмното. Не подозираш, че из храстите са се излегнали бездомни кучета. Те изскачат от нищото и започват да те лаят.

Пак ли си паникьосан и правиш заплашителни резки движения, след като дори не знаеш, че има кучета?

Цитирай Първоначално написано от fOreverReD
Наеш кво? Направи се, че утре си на училище и се изнижи... По - елегантно ще е. Уверявам те

Въобще няма да се правя на кретен, да спирам и да се лигавя. Няма да се правя на Господ, пред някакво шимпанзе, което си лиже гъза! Продължавам си... напада ме, взимам най - голямото паве и му го разбивам в главата. АЗ СИ НОСЯ ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗАРАДИ ДЕЙСТВИЯТА МИ И ТО ЩЕ СИ ГИ НОСИ!

Това за шимпанзето го мисля, само за тия кучета, които са бездомни и искат да ми докажат, кой е шефа
Много по-практично е да отстраниш причината с която провокираш кучетата и да си решиш проблема, отколкото да ти се налага всеки ден да водиш битка с тях.