- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- А вие били ли сте жертва на насилието в училище?
Всеки ден в училище наблюдаваме как се подиграват за външни белези на съучениците ни, а понякога не свършва само с подигравки.Предполагам, че и вие поне веднъж сте обидили някого и дори и да не го подозирате той го помни и така се наслагват със всеки изминал ден всички гадости и обиди.
На вас подигравали ли са се и били ли сте жертва на насилието в училище?А какво правите, когато видите някое дете от вашето училище(да кажем, че не го познавате..виждали сте се из даскало, но не се познавате),което обиждат в коридора или го целят с нещо и тн?Как според вас могат да се оправят нещата?Към кого бихте се обърнали?Изобщо изявете мнение(и моля без някви мнения съдържащи само емотикони, две-три думи или просто "+1")
sas sigurnost nqkoi 6te zapo4ne da me plue i da me obijda no ne me interesuva az 6te si iskaja mnenieto i to e 4e tova ne trqbva da se promenq.. tova si e estestveniq podbor pri koito ocelqt samo nai silnite i taka 6te e do kraq na sveta tova nqma nikoga da se promeni !! i 6tom gospod go e napravil taka zna4i taka i trqbva da si e.sa6toto e i pri jivotnite nai slabite umirat!
machoka
Администратор
провери си в собствения гащник.![]()
мии не съм била жертва на насилието в даскало...в 6клас набих един олигофрен от 8ми клас,защото той правеше неприлични неща зад мен
..заслужаваше си го
а като видя някои да се обиждат,ако ми е приятел им казват да спрат,а ако не ги познавам не се меся![]()
Винаги си намесвам и защитавам детето дори да не го познавам.Може да съм 45 кила ама съм доста силна а и в училище знаят че тренирам карате и не ми се отварят много.Но един път си изядох боя от едни по-големи момчета ... набиха ме,унижиха ме и си мислеха че са победили. Да ма не,пак бих защитила някого защото това не е правилно !
^Какъв естествен подбор, какви 5 лева.. Това важи, когато си избираш партньор за семейство и т.н. Или когато, да речем отглеждаш животни, за да се храниш с тях, това се случва в дивата природа. А това, което става по училищата и навън няма нищо общо с "естествения подбор". Даже не знам защо го намесваш, това оправдание за жестокостта ли е? Дори в природата животните не нападат себеподобни, освен ако се съревновават за женска.. Това нащо е друго, тук не става въпрос за инстинкти, а за гавра, това си е гавра на съзнанието.. Аз не си обяснявам как на някои им е приятно да упражняват тормоз и насилие спрямо други и каква полза имат от него?Това си е чиста жестокост и не може да бъде оправдана с нищо.
И за тези, които я упражняват -“ заслужават тройно по такова отношение към тях.
![]()
не те плюя и обиждам, по-скоро питам..значи кво по твойта логика да останат най-силните и тия дето не им пука, ако ги хранят..ок от всеки 100 човека остават 50..после тия 50 почват и те да се бият и да видим кой ще оцелее и остават 10, после 2, после 1 и кво?бъди победител, бъди силен и умри сам...сравняваш ни с животни?ние животни ли сме?Първоначално написано от HaPKoMaHqk
нешата са опраят с бой...за малко.. след тфа се повтаря с някой друг и така.....life is life
Точно насилие не,но винаги е имало поне един човек,който да ми се присмее за нещо.Например в бившия клас-възползваха се от това,че бях кротко дете и буквално ми се качваха на главата.Винаги ми повтаряха,че съм била тъпа и не знам си каква още,само защото нашите не взимат заплати по-големи от 500 лв,не харча на ден по 10+лв,не се обличах както на тях им харесва,не бях ученичка с отличен успех и какви ли още "косури" изтъкваха.Във всяко училище има такива отношения.И в никакъв случай не означава,че като нямаш много пари и си скромен,си едва ли не боклук и обществото няма нужда от теб.Напротив!Точно тези,които се правят на голямата работа нищо не струват,имат самочувствие,но без покритие.Непонасям такива работи и това не е само защото и аз съм го изпитвала.Просто е неприятно да видиш как някакви "отворковци" се подиграват на беззащитните и добри деца/хора.Сигурно много от вас мислят като мен.
и на мен са ми се подигравали за какво ли не - връщала съм се вкъщи насълзена и един ден просто ми писна и реших, че повече няма да е така..не, че обидите спряха(е, доста намаляха) - просто спря да ми пука и вече не им се оставям да ме мачкат.но не всеки може да го направи и точно, за да успеем да намалим по някакъв начин обидите и въздействието им върху слабата психика на някои деца съм направила тази тема..
Еми може да се каже доста са ме тормозили в даскало , че съм била дебела и пр. обаче някъде към 5 клас осъзнах че са нищожества ,който първо трябва да погледнат себе си и после да коментират другите и те просто престанаха да го правят като спрях да им се връзвам ме оставихаПросто някои хора искат да чустват надмощие над другите и да ги смазват психически , но мога да кажа ,че именно тези неща ме направиха много по-силна и издръжлива ...... пък и всичко се връща някой ден !
![]()
Да, психическо насилие. Три години. Добре, че отдавна не съм в оня шибан клас от ъпи селяндури-кавали.
Memento moriendum esse!
Честно да си признаяВинаги аз съм бил човека, които се базика с останалите хора и то доста доста яко !!! Спомням си обаче една случка бях 7 клас и имаше 2ма от моя клас дето бяха решили да са базикат с мене..... тарпях ги точно 2 дена преди да раздам правосъдие.... и така обаче от тогава ми стана ясно кво е чувството да се базикаш с някого и мога да са похваля вече че съм НОВ човек ..... наи вероятно е от възрастта и от там ми доиде и АКЪЛА !!!
Събрали се Абрамович, Дрогба, Лампард и Тери да играят белот. Абрамович е под ръка и пуска осмак купа. Тери връща спатия, Дрогба дава пика, а Лампард - каро. Абрамович пита: Е момчета нямата ли купи??Емиииии не..... те купите са в Манчестър !!!
Поне е дощъл,други нямат този късмет.Първоначално написано от MUFC
Винаги от както се помня е имало някой който да ме насилва психически в даскало.... един от 11 клас например пред доста хора почна да ми вика наркоманка.. шибано емо.. и така нататък... просто разни прекалено гадни думи.. от класа ми има едно момче дето непрекъснато се заяжда с мен.. мисля обаче че тази година ще се държи по добре тъй като сега ваканцията се засякохме и той се държа наистина приятелски с мен.. има и разни "мацки" дет постоянно ми се присмиват и така нататък.. дори се е стигало до там че да ме заплашват с бой.. добре че не се е стигало още до там.. абе в даскало не може без проблеми.. аз съм на това мнение.. просто не трябва да го взимаме толкова навътре.. да на мен ми става гадно от всичко това но и за миг не съм си помисляла да оставям тея хора да ме тъпчат.. винаги си отстоявам позицията докрай , не мисля че е редно човек да го е страх от себеподобен.. всички сме от един вид.. на всеки може да се случи
![]()
Won't stop,Won't stop before I find a cure for this cancer....
Sometimes,I feel I going down and so disconnected
Somehow,I know that I am haunted to be wanted...
Била съм подложена както на физически, така и на психически тормоз/той беше далеч по-пагубен/ от банда кретени....
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Аз лично не съм бил,но като цяло го има и няма начин как да го няма ... Въпросът е до колко се показва ...
Да и продължавам да бъда,но пък не ми пука,може и да счупя на някой носа,но пък защо,те са тъпи,такива са били и родителите им,ужасни,носят си онези синичките лентички и пак обиждат и бият.
ROCK
ON!
Да, няколко ритника съм отнасяла, доста обиди... Но с времето престана да ми пука какво ми казват или просто отвръщах с друга обида. Трябва само да нацелиш слабото място на някой (което е доста трудно).
като малък и на мен са ми се подигравали щото бях по-дебел,ама се развига нещата че съм един от най-дългите,а и с фитнес се занимавам и съм по-якичък така и в момента никой не се ебава...а относно до малките никой не е виновен че е дебел или че носът му е голям или друга глупост за която можеш да се подиграваш така че помагам като ги вида да се сдърпат![]()
Доста пъти съм била обект на подигравки заради начина ми на обличане в училище .Нося само черни дрехи,чувала съм да ме наричат изрод и скякави такива.Повечето пъти ги изгнорирам защото знам ,че хората които ме нагрубяват са повърхностни и няма да стигнат до никаде в тоя живот освен до магистралата.Веднъж се опитаха да ме спънат в коридора при което вдигнах голям скандал.Ясно ми е ,че няма да спре това защото съм различна
Ама и аз не бих искала да съм в добри отношения с такива жалки хора.Пък и е доста забавно да ги тропам
![]()
Целия шибан стил е едно копие !!!
Тъжно, ама всекидневие. Жал ми е за хората, с които се заяждат малките олигофренчета, не за друго. Навремето и аз бях обект на подигравки, но сега съм 'too scary' за тях, за да ми кажат нещо в лицето, и твърде голяма непукистка, че да им се трогвам на клюките.
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Случвало е се да нагрубя някого, НО аз по принцип съм си по-бойна и силничкаии др внимават
Пък и никога не се оставям на някой да ме убиди или нищо такова... имам си голяма уста аз
![]()
![]()
![]()
Do SoMeThinG RiGhT...No OnE rEmEmBerS...
Do SOMeThinG WrOnG...No OnE fOrGetS :{
A BlaCk CaT CrOsSinG yOur PaTh SiGniFieS ThAt ThE aNimAl iS gOinG SomEwhErE
Ами, не са ми се подигравали или някви такива работи никога... май не съм. Но аз съм наранявал хора по този начин преди години и сега адски много съжалявам за това, защото знам, че им е било ужасно и може би моето отношение е било една от капките, които са прелели чашата.... не знам, ако можех, бих върнал времето и бих постъпил по друг начин - но не мога. За това трябва всеки да се научи, че в живота не всички са френдли - даже напротив. На всеки му се налага да се изправя срещу всякакви отрепки непрекъснато и ако не се научиш да се държиш .... сам си си виновен.
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....