Когато тичам мн ме боли коремчето-отстрани(някъде към 50м.).![]()
Това нормално ли е?
И какво мога да направя по въпроса?
На 50м. встрани от корема ли те боли?
А сега сериозно, често се случва да боли далака(намира се в ляво) ако се натовариш физически скоро след ядене и това е нормално, но може да има и други причини.
PROUD MEMBER OF THE PACK
Може да те болят белите дробове ако от скоро бягаш.
далака е
причината - не дишаш правилно докато тичаш![]()
абе аз някой път тичам по час и нещо без да мръдна ,а някой път на десетата мин се свивам ...
uaуа вдигам ти адреналиинааааа <3
аз като се наям и после само акто вървя ме болиПървоначално написано от smeshnik
![]()
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
Не дишаш правилно ^^
Ебах тва дишане , аз от както си се помня , винаги ме боли далака след физическо натоварване . Дали ще е от 10 мин танци или бягане , няма значение , ама си е гадно като те свие![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Точно от дишането е.Като му схванах цаката,си тичах 50 минути без НИКАКЪВ проблем.
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
Споделяй
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
E как да дишам ПРАВИЛНО?![]()
Недей да дишаш рязко и само през устата..поемай дълбоко и плавно въздух през носа и издишаш бавно през устата
Има и вариант 2 крачки вдишваш през носа, 2 крачки издишаш..
Дишането е най-важното при тичането![]()
Вдишвам и издишвам само през носа,през равни интервали от време.Трябва да се вдишва достатъчно въздух,като количеството вдишван въздух се увеличава с времето,но устата не си я отварям,иначе пак става трудно.
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
ако бягаш редовно и системно ще се оправиш
Вдишва се и се издишва само през устата!
Когато тичаш мускулите те имат нужда от кислород. Дишането през носа не може да им осигури достатъчно.
При правилно дишане трябва да можеш да говориш плавно без да се задъхваш.
Колкото до това защо те боли далака няма нищо общо с дишането. Далака играе роля на кръвно депо. Когато тичаш се ускорява кръвното налягане към мускулите, но има органи към който не трябва да се подава бързо кръв и затова далака се пълни кръв за да намали налягането към тях. Когато е напълнен той се издува и ако си ял преди тичане корема указва натиск върху него затова те боли.
През устата не се пречиства въздуха и се задъхваш..
Да защото дишаш като магаре
Трябва да се диша спокойно не бързо все едно си дишаш нормално. На половината капацитет на белите дробове.
През ден тичам по 10 км. дишам само през устата и нямам никакви проблеми с задъхване и болки всичко е въпрос на тренировка.
Мога да ти извлека информация от други източници подкрепящи това което казвам:
Question: How Should I Breathe When Running?
I've heard that I should breathe in through my nose and out through my mouth when I run. Is that correct?
Answer: No, that's wrong. You should breathe in and out through your mouth when you're running. Your muscles need oxygen to keep moving and your nose simply can't deliver enough. Deep belly breathing allows you to take in more air, which can also help prevent side stitches.
As a beginner, try to run at a pace at which you can breathe easily. Use the "talk test" to figure out if your pace is appropriate. You should be able to speak in full sentences, without gasping for air. Slow down or walk if you're running out of breath.
emi n0rmaln0 e ak0 ne si treniransmisul az treniram bqgane 0t 8 g0dini i nqmam pr0blem s nikfi b0lki v oblasta na k0rema ni6ty 4e pusha
am tfa e zasht0t0 ne dishash praviln0 i nqma texnika n adishanet0...ak0 pochesh da bqgash seki den taq b0lka v techenie na 2-3 sedmici nqma da q ima
![]()
след 2рото тичане сливиците ти ще те намразят и ще се разболееш !Първоначално написано от Genetix
Казвали са ми че ако тичаш и "дишаш сдиафрагмата" ( дифрагмено дишане.Някои певци докато пеят дишат така ) си цар ! Аз лично като тичам поемам въздух чрез носа но дълбоко а после издишам през устата и след около 1 мин сменям на вдишване и издишване чрез носа .
Аз ти казвам как е правилно ти как искаш дишай. :P
Колкото до разболяването. Диша се с леко отворена уста и с притиснати зъби като преграда така се намалява налягането към диафрагмата и въздуха се затопля и няма опасност от заболяване.
Преди година когато тичах също дишах с носа и издишвах през устата. После взех да тренирам правилният начин издръжливостта ми се подобри с 60 - 70%.
Ми така кажи бе sexyПървоначално написано от Genetix
На мен така ми се получава, когато не съм тичала доста дълго време и изведнъж се втурна да тичам. Също така има хора, на които им се случва това, само и само, защото не си поемат правилно въздух.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
Не е от дишането.. кризата е там и просто докато те боли трябва да го натискаш след време (1-2 мин) спира.А относно дишането - мога да кажа че дишам перфектно и пак ме заболява, когато тичам.Първоначално написано от smeshnik
Аве дишйте уе тфа е важното през носа устата или гъза няма значение.