ами на мен ми се случва така, когато спирам рязко когато сираш постепенно няма да те боли![]()
Тичайте по-често и пробвайте различни видове дишане и изберете този при които наи ви боли далакът ама да не си помислите че при първите 3-5 бягания далакът ви боли поради неправилното дишане - от голямото натоварване е
Споко до 10-тина тичания без да хленчиш ще се оправиш.![]()
Без правилно дишане цял живот може да те боли..Първоначално написано от moneycomeme
Така е ,,Без правилно дишане цял живот може да те боли..,,!Но автора сам ще си усети кое-как след още опити.Само да не се плаши в началото боли тва и онова-особено ако претренираш или си се хранил непосредствено преди тренировка.Иначе трябва да се съчетае честотата на бягане с дишането-но няма да обяснявам точно как-то се усеща!
Баси. Всички изписахте все различни мнения.И аз вече не знам как да дишам ебати...
Ти тичай, пък дишането ще си го усетиш.Първоначално написано от Scarecrow
ее един вика през носа и през устата,друг само през устата,друг само през носа,ае разберете се.Аз лично вдишвам през носа и издишвам през устата,също ми се появява болка,обаче при десния бял дроб,което е резултат на супер тежка пневмония преди 7 години.
Ziadne: "kto do teba kamenom ty do neho chlebom"...Oko za oko zub za zub...!
Всеки си има свое темпо и свой начин...важното е да дишаш постоянно и да дишаш дълбоко, другото се усеща..
аз като тичам по дълго време дишам през носЪ само и така най-малко се изморявам.Но гледам ,че на някои им е по-добре иначе.Нз
ми .. аз тренирам лека атлетика и понякога трениорката доста ми се кара, когато не дишам както трябва .. значи .. когато почне да те боли дишаш колкото можеш с отворена уста .. помага![]()
» за х
Ето това ще ви помогне ! ;] http://www.mma-bulgaria.com/resource...BB%D0%BD%D0%B8
+1Първоначално написано от MP
Съгласен съм с тебПървоначално написано от smeshnik
но не е нормално още на 50-те метра да те заболи ..
![]()
3 Doors Down - Here Without You
то и дишането е важно ама тряя и да се тича равномерно ! :P
на мен започва да ме боли ниско долу корема чак като избягам около 3-4 км..
винаги има две мнения .. -моето и грешното ..
Еми аз попринцип тренирам лека атлетика и ако съм яла преди тренировки там ме боли..иначе не.. аа и когато права обиколки след тренировката за да разпусна мускулите пак ме боли там,това е защото съм преуморена.. не знам мисля, че нищо ти няма..спокойно..яж 1 или 2 часа преди да почнеш да тичаш![]()
![]()
на тренирвоки бягахме 3х10 минути някъде към 4.5 км ги изкрахме,дишаш през носа издишваш от устата![]()
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
Няма връзка с дишанетоАз си бягам 15 км по пясък всеки ден от 2 години насам и нямам проблеми.Твоят е, че не спазваш темпо.. като тръгнеш бягай си в една скорост продължително време без да увеличаваш и без да намаляш (или го прави постепенно) и няма да те боли...
![]()
я пак тва за 15км на пясък секи ден
земи стани шампион тва ако е сериозно дето си писал/а
това за който го мързи ,да бе
Хмммм 15км :X ти не се изфъргаш много .....Първоначално написано от niku
!!!въпросният далак всъщност представлява слезката(или на лат.lien) и се намира отлявов гръдния кош под диафрагмата.той представлява едно депо за кръв и може да има вместимост около 0,5л. при физически натоварвания тази кръв се пуска в кръвообръщението.
Болките могат да се получат при притискане от диафрагмата или от стомаха(ако тренираш със пълен стомах). Друга причина може да е нетренираност или не подготвен организъм. Друго , което е важно е правилното дишане , защото снабдява кръвта равномерно с кислород което не натоварва сърцето и следователно далака като част от кръвоносната с-ма.!!! Като те заболи просто го притисни болката ще се махне след минута или две ! :]
или просто не си свикнал да тичаш
хаха абе човек не сме вчерашни за да ни разправяш как бягаш 15кмПървоначално написано от niku
![]()
![]()
и то по пясък...от Бургас до Варна ли бягаш или обратно?
Аз не съм някво про и 3км бягам когато съм в някаква супер добра форма.![]()
![]()
Ziadne: "kto do teba kamenom ty do neho chlebom"...Oko za oko zub za zub...!
Бягам всяка сутрин !
Знам за какво става въпрос
Незнам дали е от далака като се наядеш ти се надувал
корема или такива простотии понеже аз кат стана не ям нищо
и не пия ... а и неми се яде и пие
От неправилно дишане е !
Трябва да дишаш хармонично в ритъм
спокойно без да взимаш много дълбоко въздух
и без да взимаш малко количество въздух !
Всичко трябва да бъде синхронизирано
И ако бягаш с някой не говори просто се средоточи
върху това, което правиш и се стреми да дишаш правилно
След време ще свикнеш... верно в началоото е малко трудно, но
като свикнеш веднъж ще си патрон
Аз преди на 1-вия километър даже нямаше и километър езика
ми излизашеи спирахме за почивка
Ама кат си починеш и почнеш пак да бягаш става по-зле :/
Първоначално написано от dan40123
![]()
» за х