.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 50 от общо 50

Тема: Бягане

Град
    Варна
    ами на мен ми се случва така, когато спирам рязко когато сираш постепенно няма да те боли

Тичайте по-често и пробвайте различни видове дишане и изберете този при които наи ви боли далакът ама да не си помислите че при първите 3-5 бягания далакът ви боли поради неправилното дишане - от голямото натоварване е

Споко до 10-тина тичания без да хленчиш ще се оправиш.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от moneycomeme
    Споко до 10-тина тичания без да хленчиш ще се оправиш.
    Без правилно дишане цял живот може да те боли..

Така е ,,Без правилно дишане цял живот може да те боли..,,!Но автора сам ще си усети кое-как след още опити .Само да не се плаши в началото боли тва и онова-особено ако претренираш или си се хранил непосредствено преди тренировка.Иначе трябва да се съчетае честотата на бягане с дишането-но няма да обяснявам точно как-то се усеща!

Баси. Всички изписахте все различни мнения.И аз вече не знам как да дишам ебати...

Цитирай Първоначално написано от Scarecrow
    Баси. Всички изписахте все различни мнения.И аз вече не знам как да дишам ебати...
    Ти тичай, пък дишането ще си го усетиш.

Град
    София
    ее един вика през носа и през устата,друг само през устата,друг само през носа,ае разберете се.Аз лично вдишвам през носа и издишвам през устата,също ми се появява болка,обаче при десния бял дроб,което е резултат на супер тежка пневмония преди 7 години.
    Ziadne: "kto do teba kamenom ty do neho chlebom"...Oko za oko zub za zub...!

Мега фен Аватара на ZipFail
    Всеки си има свое темпо и свой начин...важното е да дишаш постоянно и да дишаш дълбоко, другото се усеща..

Град
    София
    аз като тичам по дълго време дишам през носЪ само и така най-малко се изморявам.Но гледам ,че на някои им е по-добре иначе.Нз

ми .. аз тренирам лека атлетика и понякога трениорката доста ми се кара, когато не дишам както трябва .. значи .. когато почне да те боли дишаш колкото можеш с отворена уста .. помага
    » за х

Цитирай Първоначално написано от MP
    Вдишвам и издишвам само през носа,през равни интервали от време.Трябва да се вдишва достатъчно въздух,като количеството вдишван въздух се увеличава с времето,но устата не си я отварям,иначе пак става трудно.
    +1

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от smeshnik
    далака е
    причината - не дишаш правилно докато тичаш
    Съгласен съм с теб но не е нормално още на 50-те метра да те заболи ..
    3 Doors Down - Here Without You

то и дишането е важно ама тряя и да се тича равномерно ! :P

на мен започва да ме боли ниско долу корема чак като избягам около 3-4 км..
    винаги има две мнения .. -моето и грешното ..

Еми аз попринцип тренирам лека атлетика и ако съм яла преди тренировки там ме боли..иначе не.. аа и когато права обиколки след тренировката за да разпусна мускулите пак ме боли там,това е защото съм преуморена.. не знам мисля, че нищо ти няма..спокойно..яж 1 или 2 часа преди да почнеш да тичаш

Град
    морската столица
    на тренирвоки бягахме 3х10 минути някъде към 4.5 км ги изкрахме,дишаш през носа издишваш от устата

Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.

Град
    Бургас
    Няма връзка с дишането Аз си бягам 15 км по пясък всеки ден от 2 години насам и нямам проблеми.Твоят е, че не спазваш темпо.. като тръгнеш бягай си в една скорост продължително време без да увеличаваш и без да намаляш (или го прави постепенно) и няма да те боли...

Град
    из източната част
    я пак тва за 15км на пясък секи ден
    земи стани шампион тва ако е сериозно дето си писал/а
    това за който го мързи ,да бе

Цитирай Първоначално написано от niku
    Няма връзка с дишането Аз си бягам 15 км по пясък всеки ден от 2 години насам и нямам проблеми.Твоят е, че не спазваш темпо.. като тръгнеш бягай си в една скорост продължително време без да увеличаваш и без да намаляш (или го прави постепенно) и няма да те боли...
    Хмммм 15км :X ти не се изфъргаш много .....

!!!въпросният далак всъщност представлява слезката(или на лат.lien) и се намира отлявов гръдния кош под диафрагмата.той представлява едно депо за кръв и може да има вместимост около 0,5л. при физически натоварвания тази кръв се пуска в кръвообръщението.

Болките могат да се получат при притискане от диафрагмата или от стомаха(ако тренираш със пълен стомах). Друга причина може да е нетренираност или не подготвен организъм. Друго , което е важно е правилното дишане , защото снабдява кръвта равномерно с кислород което не натоварва сърцето и следователно далака като част от кръвоносната с-ма.!!! Като те заболи просто го притисни болката ще се махне след минута или две ! :]

или просто не си свикнал да тичаш

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от niku
    хаха абе човек не сме вчерашни за да ни разправяш как бягаш 15км и то по пясък...от Бургас до Варна ли бягаш или обратно?
    Аз не съм някво про и 3км бягам когато съм в някаква супер добра форма.
    Ziadne: "kto do teba kamenom ty do neho chlebom"...Oko za oko zub za zub...!

Супер фен Аватара на zero
    Бягам всяка сутрин !
    Знам за какво става въпрос
    Незнам дали е от далака като се наядеш ти се надувал
    корема или такива простотии понеже аз кат стана не ям нищо
    и не пия ... а и неми се яде и пие
    От неправилно дишане е !
    Трябва да дишаш хармонично в ритъм
    спокойно без да взимаш много дълбоко въздух
    и без да взимаш малко количество въздух !
    Всичко трябва да бъде синхронизирано
    И ако бягаш с някой не говори просто се средоточи
    върху това, което правиш и се стреми да дишаш правилно
    След време ще свикнеш... верно в началоото е малко трудно, но
    като свикнеш веднъж ще си патрон
    Аз преди на 1-вия километър даже нямаше и километър езика
    ми излизаше и спирахме за почивка
    Ама кат си починеш и почнеш пак да бягаш става по-зле :/

Цитирай Първоначално написано от dan40123
    я пак тва за 15км на пясък секи ден
    земи стани шампион тва ако е сериозно дето си писал/а
    » за х