- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Коя порода да избера - йорки или бигъл
Ако си в апартамент си вземи йоркиКозината им не е толкова трудна за поддържане, да не говорим, че не се скубят и са страшно сладки. Ъм, откъдето и да го погледнеш, йоркито е по-малко от бигъла, което го прави по-подходящ за апартамент. Страда от по-малко болести, а и е декоративно куче. Аз си имам йорки, но моето е порода "teacup" => е още по малко и дори няма нужда от разходка. супер са обичливи, а и моето лае рядко. Откакто съм го взела, освен за контролните прегледи и ваксинации, не съм го водила на втеринар, а е вече на 2 год. На лозе имам и бигъл, но той наистина е по-скоро ловно куче и си иска разходката. Грижила съм се и за 2-те животни и ще ти кажа, че йоркито е по-добър вариант, имайки предвид твоите обстоятелства. Иначе не може да се каже кое е по-сладко, и двете си имат чар. Просто хората харесват различни кучета
![]()
- Closing my eyes I can see your face
But the feeling of warmth is long gone...
ми и двете породи са хубави но на мен по ми харесва бигъла , защото по е слади4ко
Внимание!!! Слушането на чалга ви превръща в шибан идиот!!!
Всеки казва "защото е по-сладко,защото едисикакво...". Ако искате нещо сладко вземете си зайче. Тук говорим за кучета и освен сладкост трябва да се съобрази кое се обучава по-лесно,кое е по-лесно се приспособява към стопанина или към цялото семейство,кое има качества които пасват с качествата на стопанина. Куче не се взема за играчка,а има нужда от грижи. Ако го вземате,защото е сппппп сладкУуУ и да го мачкате, по -добре плюшена играчка.![]()
Аз повече харесвам йоркитата.Само един съвет вземи си кучето от лицензиран развъдник,за да не останеш разочарована,не че няма да си го обичаш,но някои са болни и т.н
<3forbidden taste is the sweetest<3
бигъл![]()
Вчера видях йорки, беше много сладко и стоеше в чантата на жената.И като видя моя кучо, почна да "лае" с едно пискливо гласче![]()
И все пак предпочитам бигъл![]()
Двете породи са много различни..
Дали ще избереш бигъл .. който е много активен,трябват му чести разходки,трябва да се възпитава много добре,не изисква кой знае колко грижи за козината, но все пак ги изисква..Изтървеш ли бигъла досъщ като хъскито ще стане като диво!така че внимавай при своя избор![]()
Ето малко и за Йоркито..
Една моя приятелка има .. Като мъничко беше много сладконо като порастна не ме впечетли ..
Голям мързел е,само едно дворче му стига за да се разходи и да оставя секрети
..Кучето не се подава на обучение .. може и да го обучиш да седне но ще е много трудно
![]()
И двете са красиви породи .. но аз бих предпочела бигъла защото е много активно куче и мога да си играя с него в парка..
Доколкото Йоркито можеш да си го носиш в дамската чанта с една панделка на главата и да обикаляш магазинте ..Колко ще ти завиждат другите мадами
... Така де избора си е официално твой и много внимавай защото няма връщане назад
Стигат ни бездомните кучета
-------------------------------------------------------------------------
Първоначално написано от vivteen
Една моя приятелка си взе куче от зоомагазин ..Ама Супер Супер Сладък беше![]()
..Уж се водело порода БОК(Българско Овчарско Куче) а като порастна на нищо не приличаше .. само на проскубан помияр
![]()
..Много по добре е да дадеш 200 лева отгоре и да си го вземеш от развъдника от колкото от магазин(даже понякога в развъдника е минус 200 лвтъи като в зоомагазините увеличават сумата за оборот)..там има много рядко породисти кученца .. а това е минус за човека купил кучето .. когато е породисто то със сигурност си пази качествата на породата .. но когато е от зоомагазин не можеш да бъдеш сигурен че ще стане същото ..
(освен размера кучето може да бъде жертва на много болести както и някои породисти кучето на които е вродено от самата порода ..) И се пази в развъдника там също имат способноста да мамят
![]()
Йоркширски териер.
Но все пак ти ще го отглеждаш , избери това , което на теб ти харесва. (:
Йоркширски териер...големи сладурчета са![]()
Some people feel like they don't deserve love. They walk away quietly into empty spaces, trying to close the gaps of the past.
йорк!!! аз от няколко години навивам наще да ми купят такова![]()
![]()
![]()
Не може от беглите наблюдения върху чуждо куче да правиш генерални заключения за дадена порода.Аз понеже имам,а и познавам няколко ще кажа,че йорки изобщо не е мързеливо куче,напротив много му се играе,много обича да се разхожда в парка,поддава се на обучение и можеш да го научиш на всякакви команди-седни,място,дай лапа и т.н. ако ти се занимава обаче.Първоначално написано от Denislawa
В никакъв случай не бих носила нашата в дамската ми чанта по магазините,само ще се върти,ще лае и най-вече ще ми пречи поради непрестанния интерес,който предизвиква където и да отиде.
Ако йоркито на приятелката ви е лениво и заспало е по-скоро изключение от породата,все пак и кучетата са с различен характер.
Ето малко инфо от нета за характера на породата:
Характер на Йоркширския териер:
Тази дребна порода кучета има честта да е една от най-разпространените породи в света. Едно от най-малките кучета в света, Йоркширският териер е живо, общително и адаптивно същество. Oбичливо и лоялно, същевременно смело и уверено, това куче е подходящо както за опитни, така и за неопитни собственици. То може да бъде добра компания, защото обожава да бъде глезено и гушкано. В същото време, обаче, териерът е духовит, ловък и любознателен. Интелигентен е и бързо се учи, за това и обучението му не е никак трудно. За сметка на това пък приучването му към извършване на естествените нужди на определено място е трудна задача. Йорки се отнася доста собственически към територията и храната си и обикновено лае много, което го прави отлично куче-пазач.
Това куче кипи от енергия и се радва на всяка възможност да поиграе и лудува. Обаче при всички случаи това трябва да става на безопасни места, предвид това, че то е жизнен, бърз и ненаситен преследвач и може да се нарани или да избяга. Може да бъде наранен и от по-големи кучета, за това не бива да се пуска навън без надзор. Но независимо от малкия си размер, Йоркширският териер винаги се опитва да доминира над останалите кучета. Когато става въпрос за деца, той е подходящ за по-големи, мили деца, грубите и невъзпитаните могат лесно да го наранят. Характерът му е гъвкав и бързо нагаждащ се, за това обича и да скача и играе в градината, и да се глези в нечии прегръдки.
Нито едно от двете. Йоркито си е типичното домашно куче, не му пада козината, лесно се поддържа. Бийгълът е много хубаво куче, познавам стопани и са доволни. Работата е там, че това куче си обича разходките и ако не задоволяваш нуждите му, може да хване някоя болест - не забравяй, че то е ловно куче. Аз лично не мисля, че си струва въобще да си вземаш куче, ще ти кажа защо - живееш в апартамент. Аз ако си живеех постоянно на вилата, щях да имам, ама не е така. Не искам да мъча животинка и да съм отговорен, ако стане някаква беля с нея. И все пак, ако твърдо си с намерението да си купиш куче - вземи бийгъл, другото е много просто парче... джобно псе![]()
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Бигъл
По себе си ли съдиш?Първоначално написано от notlike
![]()
Бигъл![]()
... And when I'm gone,
just carry on don't mourn,
Rejoice every time you hear the sound of my voice
Just know that I'm lookin' down on you smiling
And I didn't feel a thing so baby
don't feel no pain, just smile back ...
Ако искаш КУЧЕ си вземи бигъл . Другото е някакво подобие на куче . Както някой преди мен се изрази "джобно псе " .
Замисли се за плюсовете и минусите.
Йоркширския териер: малко е, а ти ще го гледаш в апартамент(+), сладури са(+), има адкси много козина, което е сладко, ама трябва да се чисти много след него(-) и да се подстригва(-), но пък можеш да му правиш прически(+). Сега ще ти е забавно да го водиш наляво надясно, да го подстригваш и да му копуваш някви дрешки, но после ще ти писне(-), можеш да го научиш да ходи до тоалетната на терасата примерно и така няма да се налага да го разхождаш толкова често през зимата(+)
Бигъл: Малко по-голям е от йорки, т.е. има какво да гушкаш (+) и позволява да се гледа в апартамент(+). Сладури са (+), козината не е толкова дълга и не изисква толкова много грижи(+), само разходките трябва да са редовни, че може да ти прави поразий иначе(-).
Надявам се да съм била полезна![]()
![]()
МОМИЧЕ!
So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't
Първоначално написано от Hushi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Това дето го пишат не е много вярно.
Аз имам минипинчер и в една книжка(даже в повечето) пишеше, че било много жизнено, игриво и т.н. а сега къде е ... легнала на дивана, опънала се като котка и само от време на време като ме чуе, че отивам до кухнята и си надига малко главата да ме види какво аджеба правя там...(разбира се, това не е винаги, но последните дни явно я мързи...)
Има и верни неща, но е добре да се има едно на ум. Все пак написаното там е на база на няколко кучета от въпросната порода(евентуално), но всяко куче си има характер. Въпрос на късмет е да се олучи това, което ще си пасне с твоя.![]()
МОМИЧЕ!
So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't
Най-добре е да си вземеш ФРЕНСКИ БУЛДОГ като моето, но щом ще избираш между тези кученца е по-обре да си вземе БИГЪЛ струват ми се много по-сладурски от ЙОРКШЕРСКИ ТЕРИЕР. НО това си е товй личен избор.![]()
![]()
В един саий пишеш, че ЙОРКШЕРСКИТЕ ТЕРИЕРИ са най-тъпите кучета.
Това е добре да се има впредвид![]()
![]()