- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Първа английска гимназия в София
А само да питам след 8-ми клас приемат ли ? И ако приемат с приравнителни изпити ли е или с бал ?
Хора много , Човеци малко !
След 8 клас само, ако има места освободени, което рпядко се случва.Първоначално написано от rebeccaa
![]()
Мерси , А във втора английска пак ли е така?
Хора много , Човеци малко !
Винаги квото пишат по бланките лъжат . отидох там и кво половината клубове са закрити :ДДД а с немски е много висок бала но успех мисля че ще успее6Първоначално написано от Loshotia
![]()
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Бре!Първоначално написано от gab4ooo
![]()
И кои точно са закрити?
Ако някой иска да прочете незахаросано мнение относно 1АЕГ - да ми пише на лични, че не ми се разправя. Да обиждаш някого, само защото има различно мнение...![]()
Иначе, завърших гимназията преди няколко години и не вярвам нещо да се е променило. Щом директорката е същата. Френските профили наистина не са най-доброто, да. Като се сетя какви неща се случваха и чета някои коментари - далеч сте от истината. Само да вметна, че близо половината (2/5ти) ми съученици бяха парашутисти и не го криеха, даже напротив. Не си спомням срещу каква сума може да се възползвате от тази услуга (4-цифрена) - скачане с парашут от някоя частна (предимно) гимназия в 9ти клас на ПАЕГ. Като се има предвид колко учих за да влезна
Дали всяка година, прекарана в гимназията, не убиваше ентусиазма ми...сами си отговорете.
В 8ми клас и аз имах дилема дали да не се преместя, но все пак останах с "уговорката"(към себе си) да си спестявам някои часове. Яд ме е, че не запазих доброто си ниво, но чак сега (след дъжд - качулка) - тогава емоциите и разочарованието надделяха. Не правете моята грешка!Имам предвид - не се потдавайте на емоциите.
И за да не съм съвсем негативна - има свестни, добри учители - това не го оспорвам, но има и такива, които са тип: "не съм от тук и съм за малко".
По мое време нямаше толкова клубове, които не уточнихте дали въобще съществуват.
А класният, сега като премисля във времето, е душа. Но, ако ме види - сигурно ще се сърди, че веднъж не наминах към гимназията след като завърших![]()
![]()
Това е моето мнение - не го приемайте лично!![]()
Искам само да попитам дали приемат в тази гимназия след завъешен 8ми клас и какво е нужно за да те приемат там?
Смисъл аз не съм от София, но уча в паралелка с засилено обу1аване на английски (18часа на седмица) малко съжалявам,че не се записах след7ми клас,но се интересувам дали още имам шанс?![]()
![]()
Това което не ме убива ме прави по - силна !
Защо да пише на последно руския. Аз уча в 1 АЕГ с руски и си е страхотно. Все пак тва е Русия бе, не скапаните западни страни, на които се подмазваме в последните 22 години. Той/Тя ще си реши сама какво да учи.Първоначално написано от Loshotia
Руския има и добри страни, подобен е на българския .![]()
Където и да учите, с каквото и да учите САМОПОДГОТОВКАТА е на първо място..
Може учителят ви да е взел оскар, но ако вие сте "боклуци" няма смисъл да плюете "тоя даскал на нищо не ни научи".
Ако ще да уча в езикова пак мога да съм по-добър програмист и математик от тези в МГ.
Аз ще пиша езикова гимназия (не е в София) и пак ще се занимавам с Software, компютри и математика.
Успех на всички връстници![]()
Искам да ви питам за втория език в 1АЕГ, защото мисля да влизам там с втори Испански. Да, но аз нищичко не знам по Испански. А въобще как се учи там втория език? Може ли да се научи добре???
Деймън: Трябваше да ме срещнеш през 1864 година. Щеше да ме харесаш.
Елена: Харесвам те сега. Такъв, какъвто си.
Отгоре, отгоре прочетох последните коментари за 1 АЕГ и тъй като аз другата година ще кандидатствам след 7 клас, тотално се отказах от 1 АЕГ, много неща съм чувал за 1 АЕГ и всички са отрицателни, това е една от най-наркоманските гимназии в София, не знам каква е средата там, но само изказвам мнение. Сега всички, които учите там и мислите гимназията за супер ще ме нападнете, но просто си изказвам мнението..
Защото навън е още по-зле например? Много беше труден отоговора на тоя въпрос.Ами като са толкова скапани тези училища, защо мераците за тях си остават големи?
Логиката с наплива ми звучи малко като "защо в тези училища да не е зле, като в другите е още по-зле?" Така НЕ става.
Моите коментари по-рано в темата също са свързани с личен опит в едно от тия изброените училища, но имам база за сравнение и с цяла чужда система, която е на светлинни години от нашата в най-добрата си част.
Явно не си ме разбрала правилно, имах предвид, че си правя изводи от мнения на приятели, които учат там и аз за немската и френската нищо лошо към тях нямам, даже в една тема казах, че в 91 НЕГ не са зубъри, а амбициозни деца, които искат да научат нещо, а някъде по първите страници на тази тема видях, че АЕГ я сравняват с ФЕГ, в случая ФЕГ е по-добра от АЕГ, но отново повтарям, че това си е лично мое мнение..Първоначално написано от aras97
![]()
Отидох в АЕГ заради английския. Знаех го много добре, когато влязох, но в 8 клас аз учех за CAE, а в подгответо започнахме с А,Б,В...ясно е колко научих, но за щастие попаднах при един супер учител по английски и жената подходи с разбиране, говорехме си за това, което ме интересува и т.н. Другите учители (особено по математика) далеч не бяха толкова добри, обаче. А както чувам и нищо не се променя за добро.
Честно казано, ако днес трябваше да кандидатствам в БГ училище и да си избера някое, то това щеше да е или СМГ или 73СОУ, евентуално испанската...всичките 1ви за съжаление отдавна му отвързаха края и цялата система е една свинщина. Не може училища, които преди години бяха в пъти по-добри, днес да лежат на стари лаври и да си оставят нивото на обучение да се търкаля по пода...
Избрах английската...защо? Очаквах много. Обаче, не получих това, което очаквах. Съответно реших, че първата ми година ще е последна и така и стана. Алтернативите бяха 2 - 2 частни училища в БГ или училище-пансион в САЩ, ако не станеше тук. Е, стана. ААУ.
Другата причина да избера АЕГ беше, че бях относително зле с математиката, което се промени в последствие. Испански, френски и руски не исках да уча. Немският ми беше писнал и остана английският и така се случи и английската. За кратко.![]()
И аз съм от зайците новата година.Балът ми стига за всякъде,но избрах паралелката с руски.Немски съм учил 8 години,а испанският не ми харесва(не мисля ,че ще влезне в употреба).Сега като виждам как плюете 1 АЕГ направо ми става кофти...
![]()
Огромна грешка си направил.Първоначално написано от inthemix
В осми клас ще ти е най-слабата г-жа по ае, и всички други паралелки ще гледат на вас като тази, които са имали нисък бал.
Личен опит, аз съм испанска паралелка, и знам, че на руската и по БЕЛ им е различна г.жа и т.н.
Как й е името на тази г-жа?
А и в списъка не бяха никак ниски баловете....минали години нз но баловете са високи...по-високи от тази на френската(винаги е било така май)...![]()
Първоначално написано от inthemix
Да, споко руската да е с по-висок бал от френската. Руската паралелка като цяло винаги е най-слаба, последни бяха и на директорския, и на изпита след 8 клас.
Добре,всяка година не е ли различноПървоначално написано от LeDa
![]()
И как се казва учителката по АЕ?
Тази година руската паралелка е с по-висок бал и от немската и испанската мисля...![]()
Не, всяка година руската си е най-отзад по бал. А г-жата е Ганева.Първоначално написано от inthemix
Добре, а Николов по литература добър ли е и на кои паралелки пре подава
Едит-нал си го.Първоначално написано от inthemix
![]()
Не, руската си е на последно място както винаги, испанската е на първо.
Руската си е винаги най-слаба, квото и да си говорим, не казвам, че са тъпи хората там, обаче дори мислели да я махат.
Не го знам Николов, да не е заместник-директорът?