.
Затворена тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 116
    Голям фен
    А само да питам след 8-ми клас приемат ли ? И ако приемат с приравнителни изпити ли е или с бал ?
    Хора много , Човеци малко !

Голям фен Аватара на LeDa
    Цитирай Първоначално написано от rebeccaa
    А само да питам след 8-ми клас приемат ли ? И ако приемат с приравнителни изпити ли е или с бал ?
    След 8 клас само, ако има места освободени, което рпядко се случва.

Голям фен
    Мерси , А във втора английска пак ли е така?
    Хора много , Човеци малко !

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    amk933, кои учители са ти преподавали?

А сега по въпросите: по мое време се избираха езиците при записването, сега май се пишат като желания. Мой съвет е да пишете първо немски, после испански, френски и накрая руски.

Профили: 1ви профил- английски, 2ри профил е съответният език, 3ти профил се избира в 11клас и се избира между литература, математика и химия, 4ти профил се избира в 12 клас като опциите са според избора в 11ти. Ако сте избрали литература или математика можете да запишете история, география или информатика, а ако е химия- биология. В 9ти и 10 клас разказвателните предмети се изучават на английски език, а в 11 се въвежда английска литература(в 12 става американска). Вторият език в края на 12клас( ако се учи) е на ниво В2.

Училището има страшно много сипове:
    - вторите езици: руски, немски, френски, испански ( което нзачи, че можете да учите още езици освен задължителните)
    - тая година въведоха и сип китайски език
    - физика, математика, бързопис, шахмат, рисуване
    - вокална група
    - акробатичен рок енд рол
    - PTPi(people to people international)- благотворителност
    - клуб ООН
    - клуб Евроинтеграция
    - вестник "Зелен домат"
    - География на туризма( 2годишен курс- завършва с изпит и получаваш сертификат за екскурзовод)
    - фотография
    - лидерство и мениджмънд

Спортове:
    - волейбол
    - футбол
    - баскетбол

1АЕГ работи и по много международни програми
    - MEP (model of eu parliament)
    - нещо свързано с Желязната завеса
    - стипендии от колежи в Англия

Има също и духов оркестър и мажоретен състав

Това се сещам. Ако някой има още въпроси, да пише.
    Винаги квото пишат по бланките лъжат . отидох там и кво половината клубове са закрити :ДДД а с немски е много висок бала но успех мисля че ще успее6
    Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
    Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !

Цитирай Първоначално написано от gab4ooo
    ...
    Винаги квото пишат по бланките лъжат . отидох там и кво половината клубове са закрити ...
    Бре!
    И кои точно са закрити?

Ако някой иска да прочете незахаросано мнение относно 1АЕГ - да ми пише на лични, че не ми се разправя. Да обиждаш някого, само защото има различно мнение...

Иначе, завърших гимназията преди няколко години и не вярвам нещо да се е променило. Щом директорката е същата. Френските профили наистина не са най-доброто, да. Като се сетя какви неща се случваха и чета някои коментари - далеч сте от истината. Само да вметна, че близо половината (2/5ти ) ми съученици бяха парашутисти и не го криеха, даже напротив. Не си спомням срещу каква сума може да се възползвате от тази услуга (4-цифрена) - скачане с парашут от някоя частна (предимно) гимназия в 9ти клас на ПАЕГ. Като се има предвид колко учих за да влезна Дали всяка година, прекарана в гимназията, не убиваше ентусиазма ми...сами си отговорете.

В 8ми клас и аз имах дилема дали да не се преместя, но все пак останах с "уговорката"(към себе си) да си спестявам някои часове. Яд ме е, че не запазих доброто си ниво, но чак сега (след дъжд - качулка) - тогава емоциите и разочарованието надделяха. Не правете моята грешка! Имам предвид - не се потдавайте на емоциите.

И за да не съм съвсем негативна - има свестни, добри учители - това не го оспорвам, но има и такива, които са тип: "не съм от тук и съм за малко".

По мое време нямаше толкова клубове, които не уточнихте дали въобще съществуват.

А класният, сега като премисля във времето, е душа. Но, ако ме види - сигурно ще се сърди, че веднъж не наминах към гимназията след като завърших

Това е моето мнение - не го приемайте лично!

Град
    Провинцията
    Аз имам диплома от там като частен ученик и да ти кажа, много съм доволен. Така че, не му мисли! :P

Повече от фен
    Искам само да попитам дали приемат в тази гимназия след завъешен 8ми клас и какво е нужно за да те приемат там?
    Смисъл аз не съм от София, но уча в паралелка с засилено обу1аване на английски (18часа на седмица) малко съжалявам,че не се записах след7ми клас,но се интересувам дали още имам шанс?
    Това което не ме убива ме прави по - силна !

Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    Цитирай Първоначално написано от dari95
    А какви отзиви имате за 1 АЕГ и какъв втори език да уча- френски или руски(в случай че не ме приемат с испански)
    руският на последно го пиши
    Защо да пише на последно руския. Аз уча в 1 АЕГ с руски и си е страхотно. Все пак тва е Русия бе, не скапаните западни страни, на които се подмазваме в последните 22 години. Той/Тя ще си реши сама какво да учи.
    Руския има и добри страни, подобен е на българския .

Където и да учите, с каквото и да учите САМОПОДГОТОВКАТА е на първо място..
    Може учителят ви да е взел оскар, но ако вие сте "боклуци" няма смисъл да плюете "тоя даскал на нищо не ни научи".
    Ако ще да уча в езикова пак мога да съм по-добър програмист и математик от тези в МГ.

Аз ще пиша езикова гимназия (не е в София) и пак ще се занимавам с Software, компютри и математика.
    Успех на всички връстници

Искам да ви питам за втория език в 1АЕГ, защото мисля да влизам там с втори Испански. Да, но аз нищичко не знам по Испански. А въобще как се учи там втория език? Може ли да се научи добре???
    Деймън: Трябваше да ме срещнеш през 1864 година. Щеше да ме харесаш.
    Елена: Харесвам те сега. Такъв, какъвто си.

Град
    София ;д
    Отгоре, отгоре прочетох последните коментари за 1 АЕГ и тъй като аз другата година ще кандидатствам след 7 клас, тотално се отказах от 1 АЕГ, много неща съм чувал за 1 АЕГ и всички са отрицателни, това е една от най-наркоманските гимназии в София, не знам каква е средата там, но само изказвам мнение. Сега всички, които учите там и мислите гимназията за супер ще ме нападнете, но просто си изказвам мнението..

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Ами като са толкова скапани тези училища, защо мераците за тях си остават големи?
    Защото навън е още по-зле например? Много беше труден отоговора на тоя въпрос.

Логиката с наплива ми звучи малко като "защо в тези училища да не е зле, като в другите е още по-зле?" Така НЕ става.

Моите коментари по-рано в темата също са свързани с личен опит в едно от тия изброените училища, но имам база за сравнение и с цяла чужда система, която е на светлинни години от нашата в най-добрата си част.

Град
    София ;д
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    Не уча там, нито ще те нападам. Единственото, което ще ти кажа е, че много хора като теб развяват тука някакви заучени фрази за отделните езикови , без да имат грам преки наблюдения върху нещата.1АЕГ била наркоманска , 91 НЕГ била пълна със зубъри без социален живот, в 9 ФЕГ нищо не се учило и т.н, испанската не знам си какво.....И откъде знаете Някой ви е казал, така сте чули или как... Аз уча в едно от тия училища и пак не си позволявам да коментирам, въпреки че определено имам повече наблюдения Ами като са толкова скапани тези училища, защо мераците за тях си остават големи? Сигурно защото на фона на скапанато ни образование все пак в тях нещо се научава, а и срещаш разбрани и готини хора.А дрога и наркомани има навсякъде..
    Явно не си ме разбрала правилно, имах предвид, че си правя изводи от мнения на приятели, които учат там и аз за немската и френската нищо лошо към тях нямам, даже в една тема казах, че в 91 НЕГ не са зубъри, а амбициозни деца, които искат да научат нещо, а някъде по първите страници на тази тема видях, че АЕГ я сравняват с ФЕГ, в случая ФЕГ е по-добра от АЕГ, но отново повтарям, че това си е лично мое мнение..

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Отидох в АЕГ заради английския. Знаех го много добре, когато влязох, но в 8 клас аз учех за CAE, а в подгответо започнахме с А,Б,В...ясно е колко научих, но за щастие попаднах при един супер учител по английски и жената подходи с разбиране, говорехме си за това, което ме интересува и т.н. Другите учители (особено по математика) далеч не бяха толкова добри, обаче. А както чувам и нищо не се променя за добро.

Честно казано, ако днес трябваше да кандидатствам в БГ училище и да си избера някое, то това щеше да е или СМГ или 73СОУ, евентуално испанската...всичките 1ви за съжаление отдавна му отвързаха края и цялата система е една свинщина. Не може училища, които преди години бяха в пъти по-добри, днес да лежат на стари лаври и да си оставят нивото на обучение да се търкаля по пода...

Избрах английската...защо? Очаквах много. Обаче, не получих това, което очаквах. Съответно реших, че първата ми година ще е последна и така и стана. Алтернативите бяха 2 - 2 частни училища в БГ или училище-пансион в САЩ, ако не станеше тук. Е, стана. ААУ.

Другата причина да избера АЕГ беше, че бях относително зле с математиката, което се промени в последствие. Испански, френски и руски не исках да уча. Немският ми беше писнал и остана английският и така се случи и английската. За кратко.

И аз съм от зайците новата година .Балът ми стига за всякъде,но избрах паралелката с руски.Немски съм учил 8 години,а испанският не ми харесва(не мисля ,че ще влезне в употреба).Сега като виждам как плюете 1 АЕГ направо ми става кофти...

Цитирай Първоначално написано от inthemix
    И аз съм от зайците новата година .Балът ми стига за всякъде,но избрах паралелката с руски.Немски съм учил 8 години,а испанският не ми харесва(не мисля ,че ще влезне в употреба).Сега като виждам как плюете 1 АЕГ направо ми става кофти...
    Огромна грешка си направил. В осми клас ще ти е най-слабата г-жа по ае, и всички други паралелки ще гледат на вас като тази, които са имали нисък бал. Личен опит, аз съм испанска паралелка, и знам, че на руската и по БЕЛ им е различна г.жа и т.н.

Как й е името на тази г-жа?

А и в списъка не бяха никак ниски баловете....минали години нз но баловете са високи...по-високи от тази на френската(винаги е било така май)...

А и в списъка не бяха никак ниски баловете....минали години нз но баловете са високи...по-високи от тази на френската(винаги е било така май)...
    Да, споко руската да е с по-висок бал от френската. Руската паралелка като цяло винаги е най-слаба, последни бяха и на директорския, и на изпита след 8 клас.

Цитирай Първоначално написано от LeDa
    Да, споко руската да е с по-висок бал от френската. Руската паралелка като цяло винаги е най-слаба, последни бяха и на директорския, и на изпита след 8 клас.
    Добре,всяка година не е ли различно И как се казва учителката по АЕ?

Тази година руската паралелка е с по-висок бал и от немската и испанската мисля...

Цитирай Първоначално написано от LeDa
    Добре,всяка година не е ли различно И как се казва учителката по АЕ?
    Не, всяка година руската си е най-отзад по бал. А г-жата е Ганева.

Добре, а Николов по литература добър ли е и на кои паралелки пре подава

Тази година руската паралелка е с по-висок бал и от немската и испанската мисля...
    Едит-нал си го. Не, руската си е на последно място както винаги, испанската е на първо. Руската си е винаги най-слаба, квото и да си говорим, не казвам, че са тъпи хората там, обаче дори мислели да я махат. Не го знам Николов, да не е заместник-директорът?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си