.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 32 от общо 32

Тема: Религия?

Много сериозно съжелявам религиозните хора. Толкова са заблудени горкичките. Вярват в неща, които са пълен абсурд...
    Овчици...к'во да ги правиш...

Цитирай Първоначално написано от Rodolubec
    Роско олигофрен мазен и на всички дето им пречи християнството престанете да се оправдавате с прегрешенията на католици(инквизицията и тн.).
    С какво точно е навредило християнството на българският народ? С това ,че благодарение на него развиваме и разпостраняваме култура пряко или косвено благодарение на кирилицата в цяла Евразия? Или,че християнството е създало "зли" хора като Иван Рилски,патриарх Евтимий Пайсий,Софроний Врачански които са давали мило и драго за народа си?
    Не мисля, че начина, по който се обръщаш към мен е много християнски
    И да, Rodolubec, аз споменах за ползите които сме имали и почитам и уважавам това нещо. Но това са проблеми от миналото с решения от миналото, каквото е религията. За надеждата.. Защо да се надявам, че някакво висше същество ще реши да слезе от небесния си трон за да ми помогне? Не е ли по-реално да вложа надеждата си в близките ми, приятелите ми и в самия мен и моите способности? Ако тази надежда ми изневери, ще знам, че съм се опитал
    Божества, съдба.. това са все неща, на които ние приписваме успехите си, но и неслуките си..
    НЕ мога ли да гледам на историите на Иисус или Мохамед, не като на свещени книги, които трябва да следвам, а просто като разкази със дълбока морална поука?
    PS Също така не искам да коментирам необосновани отговори от сорта на "Бог е с нас, Бог е светлина и Той е тук за да ни покаже правилния път"..

Ми, по принцип съм християнка , защото родителите сами такива.Не съм им казвала , че не съм много съгласна с тази религия.Будизма ми харесва до голяма степен и чета доста за него за да си сменя религията.
    You can't play on broken strings.You can't feel anything that you heart don't want to feel.You can't feel something ain't real.

Град
    Sofia
    За да има равенство между народите и хората,религиите трябва да бъдат загърбени.В основата на всички войни и на насилието,винаги стоят религиите

Град
    София / Sofia

тцтцтцтц

Седнали те, мъдри, осмислили живота си хора, да разсъждават по религиозни въпроси. Защо не изкажете компетентно мнение и за сътворението.. атомите или Бог . Всичко на този свят е такова каквото е, защото така трябва да бъде. Има сила, да! Човешката сила и силата на природата (която между другото съм сигурна, че ни мрази ) Религията според мен е нещо, което е измислено, за да контролира, но на хората им харесва да вярват, че някой им дава и им взима, че някой друг е виновен, така де, егоцентрици. Важно е децата сами да се оставят, да вярват в каквото искат. Майка ми не ме е водила на църква никога. Никой от нашето семейство не ходи и нямаме библия, икони и т.н. Не се определяме с никаква религия, важното е човек да вярва в себе си, но да зачита и уважава вярата на другите.

Град
    Sofia

Re: тцтцтцтц

Цитирай Първоначално написано от KroeliaDevilious
    Седнали те, мъдри, осмислили живота си хора, да разсъждават по религиозни въпроси. Защо не изкажете компетентно мнение и за сътворението.. атомите или Бог . Всичко на този свят е такова каквото е, защото така трябва да бъде. Има сила, да! Човешката сила и силата на природата (която между другото съм сигурна, че ни мрази ) Религията според мен е нещо, което е измислено, за да контролира, но на хората им харесва да вярват, че някой им дава и им взима, че някой друг е виновен, така де, егоцентрици. Важно е децата сами да се оставят, да вярват в каквото искат. Майка ми не ме е водила на църква никога. Никой от нашето семейство не ходи и нямаме библия, икони и т.н. Не се определяме с никаква религия, важното е човек да вярва в себе си, но да зачита и уважава вярата на другите.
    Но защо не е религия,като от нея има само вреда?

Аз вярвам в кармата.Това е нещо неизбежно.Разбирайте го както си искате,има само едно обяснение-ако правиш добро, ти си връща добро.За мен кармата е олицетворена с Бог.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си