КОй се явява днес на изпит по английски FCE?Ако сте се явявали преди, споделете![]()
аз съм утре на изпит,
но честно казано нямам големи очаквания
уменията не са ми на добро ниво, особено при риидинга и първата част на юуз оф инглиш...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
аз съм днес на устен и утре на писменТака съм се паникьосала хаах
спокойно, ще се справиш![]()
благодаря
и аз съм утре. вие къде сте?![]()
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
френската гимназия господ нея пааази я![]()
леле, като си представя, че на тоя изпит се явяват хора с по 3-4 години по-малки от мен и ме хваща срам![]()
![]()
^що? ти в кой клас си?
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
10-ти
еее, не си толкова старааз съм 9- ти. и да ти кажа, струва ми се, че на някой в 7- ми примерно, ще му е доста трудничко да го вземе. а и нали знаеш, че както има по- малки, дето се явяват, така има и разни батковци и каки с по 15 години по- големи
ние сме си добре. :P айде успех на всички, които ще си пробват знанията (късмета
)
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
11 клас съм. утре ще се явявам на 1вата част (без speaking-а) в Стара Загора![]()
успех и на теб
иначе, миналата неделя бях на пробен /от курса, на който ходя ми го организириха/ там имаше 2 момчета и 1 момиче, и тримата седмокласници -бетон ти казвам![]()
по 100% на риидинг, лисънинг
е така бях--->![]()
А на спиикинга /преди 2 седмици/ с някакъв турчин се паднах да говоря, нали са по 2-ма или по 3-ма
принципно са ми противни, но този някакъв кавалер се оказа на 30 и няколко![]()
хахахамай си случила на 1 от малкото кавалери от турски произход ;д (или пък тоя се е преструвал, за да го оценят по- високо
)
а на тоя пробния можеш ли да ми кажеш какви са били темите за writing- aаа и за listening- a.. от касетофон ли го слушахте или всеки си имаше слушалки да си слуша? понеже някой ми беше казал, че дават слушалки, ама на мен не ми се вярва. :Д
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
леле, ако дадат слушалки ще е перфектно просто
иначе за райтинга първата, задължителна част беше отговор на писмо от приятел.Ставаше въпрос за някакво момче, което отишло в друг град при приятел и се запознал с неговата компания.И там имаше разни въпроси.Сещаш се.
Второто-избрах си да пиша артикъл за участие в състезание.
Лисънинга-от компютър го слушахме.
Хм. Аз съм 7ми клас, за пръв път чувам за FCEКакво представлява този изпит и за какво може да ти послужи изкарването му? Не се смейте..
![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Ени, това е изпит, който се полага, за да вземеш сертификат за владеене на английски на ниво B1 (или май B2...). Има 5 части - Reading, Writing, Use of English, Listening, Speaking.
П.П. Успех на всички утре![]()
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
^Аха. Ясно. Аз имам сертификат за ниво B1, ама понеже ходя на частни. Както и да е. Мерси за инфото.
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
всеки има правото да не знае и това не е повод за присмех
Изпита се дели на 4 части и плюс една допълнителна /спиикинг/
другите са:
-рийдинг /включва 3 части с няколко текста във всяка една.Относно първата част-отговаряш на въпроси свързани с текста, втората-имаш липсващи изречения, които трябва да сложиш на правилното място и третата част-няколко отделни текста между 5 и 7- и имаш различни въпросчета под формата на твърдения или пък едно и също нещо е казано чрез синоним и ти трябва да посочиш в кой от текстовете е и така.За всичко това имаш 60 мин
Лисънинга
-първата част въпроси с по 3 възможности за отговор
-втората-имаш текст и пропуснати думички-слушаш и попълваш
-третата е няколко човека говорят за нещо и са ти дадени възможни отговори примерно какво правят или как се чувстват
-четвъртата-обикновено е интервю и пак въпроси с отговори, подобно на първата част
на разположение тук имаш 40 минути, като чуваш всяко едно нещо по 2 пъти
райтинга
-1 задължителна-формал или информал летър обикновено
-2-рата по избор-стори, артикъл...
юуз оф инглиш
-първа част-текст с изпуснати думи и за всяка такова място имаш възможност да избереш между 4 думички
-втората-текст с пропуснати думички и ти ги пишеш
-3-та трансформация на думи
-4-та дадени са ти изречения, които трябва да трансформираш, да кажеш едно и също нещо, но чрез синоними или цели конструкции
45 минути ти е юуза
FCE е лесен после на CAE стават ташаци.... на втория път го взех със С
сега си прочетох инструкциите
явно ще сме със слушалки
идеаааално![]()
Ако си взел FCE с А, малко вероятно е да не хванеш C на CAE.Първоначално написано от got2Bthe1
![]()
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Върнах се току що от изпита.Стара Загора съм 11 клас.Доволна съм.По-лесен изпит не знам дали е имало.Единствено ме притеснява listening-а , но мисля че все ще изровят 60 % за да мина.. А пък Writing-a така се вкарах във филма с тая story, че не е истина..Доволна!
дамз и аз съм доволна най-много от райтинга и от него очаквам най-висок резултат, но ще видим
големите филми станаха и при мен, особено на сторито![]()
ридиинга също не беше много труден, третата част беше приятна
и в 3-те нямах много непознати думи, с изключение може би на втория параграф на първата част
Юуза-долу горе добре мина,
лъсининга-и той
и все пак ще преброим пилците на есен
п.с-квестора ни беше някакъв супер неориентирания батко
![]()
тъкмо се връщам от стз и аз. нашата квесторка беше неква опасна. не можеш да се почешеш без да те погледнеиначе не мисля, че беше много трудно.