Цитирай Първоначално написано от divaneee
Наскоро чух за този изпит и имам някои въпроси, ако може тези, които са ходили да ми разяснят малко. Значи разбрах какво представлява самият изпит, но не мога да разбера къде трябва да се запиша, трябва ли да плащам нещо. Също така за какво са тези сертификати?
Плаща се да, около 80 паунда се въртяха изпитите преди две години (по спомен). Записването доколкото знам става в британското посолство, аз лично се записах в курса ми по английски (събраха пари и данни, и ни записаха цялата група).

Предполагам, че тук има всичко, което ти е нужно да знаеш:

http://www.britishcouncil.org/bg/bul...e-register.htm

Като цяло FCE е пълна гавра, за разлика от другите два приложението му е почти липсващо. По-добре се готви и се насочвай поне към CAE или направо на CPE. Също така, за да издържиш теста ти трябва минимална оценка "C", но тежестта на един сертификат при оценка "А" и оценка "С" е огромна.

Ето тук е наместена оценката от втори сертификат на скалата на европейската система за оценяване на нивото на владеене на чужд език. Също така надолу е направен списък с фирми и университети, признаващи сертификата. (не са всичките, просто по-големите)

Естествено за трети сертификат списъка се разширява доста, а нивото се качва в C2.

Като заключение ще кажа, че SAT и TOEFL имат още по-голямо приложение, защото са временни сертификати. FCE, CAE и CPE са доживотни. Но пък е приятно да ги имаш в портфолиото си.