Плаща се да, около 80 паунда се въртяха изпитите преди две години (по спомен). Записването доколкото знам става в британското посолство, аз лично се записах в курса ми по английски (събраха пари и данни, и ни записаха цялата група).Първоначално написано от divaneee
Предполагам, че тук има всичко, което ти е нужно да знаеш:
http://www.britishcouncil.org/bg/bul...e-register.htm
Като цяло FCE е пълна гавра, за разлика от другите два приложението му е почти липсващо. По-добре се готви и се насочвай поне към CAE или направо на CPE. Също така, за да издържиш теста ти трябва минимална оценка "C", но тежестта на един сертификат при оценка "А" и оценка "С" е огромна.
Ето тук е наместена оценката от втори сертификат на скалата на европейската система за оценяване на нивото на владеене на чужд език. Също така надолу е направен списък с фирми и университети, признаващи сертификата. (не са всичките, просто по-големите)
Естествено за трети сертификат списъка се разширява доста, а нивото се качва в C2.
Като заключение ще кажа, че SAT и TOEFL имат още по-голямо приложение, защото са временни сертификати. FCE, CAE и CPE са доживотни. Но пък е приятно да ги имаш в портфолиото си.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.