.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 27 от общо 27

Тема: магия

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    Започвам отзад напред.
    Не ме засяга какво си копи-пействал, ако с това целиш да покажеш колко проникновена е логиката ти, мен това не ме впечатлява.

Добре схванах идеята на картинката, също толкова добре знам и от къде е.

Между "Магиите не съществуват" и "Аз не вярвам в магии" има разлика от тук до Венера. Сам по себе си цитата, който си коментирал е доста двусмислен, но в контекста на написаното след него смятам, че доста добре съм разяснила, защо не обичам тесногръдо мислене относно пара нормалното.

Думите "вяра" и "доказателство" от дълго време са две ако не взаимоизключващи се, то поне противоречащи си понятия. Най-ярък пример е вярата в Бог. Няма доказателства, че той съществува но целия свят вярва, нали? Не знам дали си запознат, но интелектуалното развитие на човечеството се дели условно на два периода, "Вярвам за да разбера" и "Разбирам за да вярвам" . Смята се, че ние вече се намираме във втория период, и именно заради това ти искаш доказателства.

Не мога, а и не искам да те убеждавам в пара нормалното. От опит знам, че на хората им е по-лесно да живеят в подреден "нормален" свят, в който всяко нещо си има логично и научно обяснение, което не включва "пара нормални сили". Всеки има право на избор. В поста си ясно поясних, че не ми се обяснява и все още е така. Единственото, което исках да разберете е да не правите подобни квалификации независимо от сериозността на темата, защото както вече казах, не се знае утре на коя врата ще чукате.
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

И какво е твоето доказателство за съществуването на магията ?

Задник съм!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си