Предложиха ми да ми дадат напълно безвъзмездно един брой заек. Бял с червени очи с принадлежности.
Обаче проблема е, че принадлежностите не са тава, ориз и моркови. Моркови има, но към тях кафез и трици.
Та въпросът ми е:
Трудно ли се гледа тая гадина? Какво и колко яде?
Кое е по-изгодно:
1. Да си купя 3 кила заек от магазина и да си го изям
2. Да угоявам гадината, докато порастне, после да я заколя и да продам кафеза и кожата?
Grumpy old madman
Решение 2 е по-добре. :P
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Гризачи се гледат лесно като цяло, ако заека е декоративен не се надявай да ядеш мн месо.
Та нужно е да сменяш триците когато са наакани и напикани, през 3-4 дена може би, зависи от животното. И винаги трябва да гледаш дали има вода в поилката. Като храна внимавай, защото много от зеленчуците съдържат нитрати и от тях може да умре бързо. Иначе 2 пъти на ден го храни, давай му и витамини от време на време. И ще е добре и да му даваш суха храна(гранули от зоомагазин).
Иначе си яде всякакъв вид зеленчуци и плодове. Даже като си правиш салата, можеш да му даваш обелките от краставицата. Можеш и трева да му береш, ам я мий преди да му я дадеш.
за един заек няма смисъл...
вариант 1
we give it all.
От години отглеждаме зайци , когато става въпрос за повече зайци , тогава има файда да го храниш и угояваш .
Но за едно няма смисъл , следователно вариант 1 .
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Аз не мога да си представя да гледам някоя твар примерно половин година и после да и тегля ножа и да я изям- привързвам се. Така че по - добре вариант 1.
Ако си решил да гледаш зайчо: талашът се сменя на 4-5 дни. На витакрафт има едни, с които не мирише. Сено винаги трябва да има жевотното, храна- или насипната, която я продават по зоомагазините, или хляб, фъстъци, ябълки, овесени ядки.
+1!!!Първоначално написано от AutumnTears
![]()
Нито кожа ще има, дето да можеш да я продадеш, нито месото му ще е да го изядеш.
Да не говорим, че мисленето ти е отблъскващо, радвам се, че не сме съквартиранти![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
^
провокираш ме да опитам, за да те опровергая![]()
Grumpy old madman
Ти ако щеш опитвай, първо съобщи на съквартирантите си, че смяташ да колиш заек в банята.![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
eпа той по хуманно ще го убие с точилка зад врата и ще умре за секунди без да изпита болка![]()
I'm not a little pervert..., I'm a big one!
хаха,не ти трябва,ама нали е на аванта![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
При всички случаи не може да му одере кожата безкръвно.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Преди това го овесвам надолу с главата и му прерязвам гърлото да изтече кръвта. Гледал съм, как се прави.Първоначално написано от hardball
Grumpy old madman
Еми хубаво, съобщи го на съквартирантите си :Д
-I dont sympathize
Please open your eyes!
ти луда ли си?Първоначално написано от hardball
Ачо Не дели храна!
Това е един заек бе. Да беше прасе...
При него е същата процедурата бту. Най-важното е да му отнемеш опората от задните крака, че да не може да рита. После е лесно. Иначе стават такива аварии, че прасе със стърчащ нож от врата търчи по улиците![]()
Grumpy old madman
провокация!!![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
К'во да дели, те ще го изгонят ако разберат. Само разходите ти за белина да почистиш след себе си ще са по- големи от това, което би получил от животинчето.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
В банята плочките се чистят лесно. Не си ли гледала, като колят прасето? С маркуча минаваш и си готов. А банята и душ-кабината специално са точно като кланница.Първоначално написано от hardball
Окачам хайванчето на поставката за душа.
Абе. Лесна работа е.
Grumpy old madman
ти ракията измисли каква ще е, та до заека стигна![]()
Напротив.Първоначално написано от hardball
Напълно е възможно.
А по темата... еми ако ти се яде заек сега, по-добре иди и си го купи, ама ако ще ти се преяде заек след около година и нещо... то тогава гледай си го у вас.![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...