Ами какво да Ви кажа - обичам си родината България, даже имах доста прилична работа, взимах чисто доста над хиледарка имах и къде да живея и кола и всичко. Но тъй като се ожених за приятелката ми, която е тук в Австрия, за мен беше разумно да дойда тук защото:

1. Имах високо кръвно в България - за периодите които съм тук кръвното ми е бетон и не е високо!
2. Въздуха е много много МНОГО почист от Софийския.
3. Транспорта е уреден доста по-добре от Софийския (все пак хората има 5 метро линии доста големи на период от по 2-3 мин е вяко влакче, а и не за пренебрегване строят го малко по бързо от Софийското за около 6 месеца 6 станции...)
4. Дъждът вместо да ми цапа колата, я чисти.
5. Живота и институцийте са доста по-добре уредени от БГ.
6. Хората на пътя са културни и макар и да са коне с капаци поне спазват правилата.
7. И не напоследно място тук синът ми, който се роди наскоро ще има доста по читаво и уредено детство отколкото в БГ.

минусите
1. Хората са готини, но ми липсва балканския синдром и по-точно българската част (защото има бая турци и сърби)
2. Приятелите
3. Няма море (more or less)

Аз няма да си спирам връзките с България в никакъв случай, но за момента нямам желание да се връщам да живея в БГ