- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Неграмотност...!
В последно време забелязвам,че потребителите на този и други форуми са
напълно неграмотни. Мислят се за "фешън", пишейки с малки и големи букви, където им кефне. Като видя нещо написано, като "zAp0zNah sE s EDn0 m0m4e", ако има човек до мен го убивам. Това не е Скайп, пише се на КИРЛИЦА и хората са се потрудили да направят ПРАВИЛА.Пише се "някВи/някъкви", не "някФи/некФи".![]()
![]()
![]()
Сложете правилата с шрифт 72 на началата страница на сайта. Нека хората с гънки по мозъка, получени при развитието,а не при удар с чук или падане от тераса, споделят какво мислят относно "фешъновците". Мен ме дразнят.
пп.@kriisiinkaaa - Няма да е зле (за теб), ако отгърнеш учебник по "Български език" за 1-2 клас. Приеми го като съвет, не като критика.
Blah Blah...blah -lol
Да,масовата неграмотност дразни,но и да го казваме това,и да не го,нещата по-розови няма да станат.Точно,затова нямах и намерение да пиша нещо по въпроса,но исках да обърна внимание на факта,че ти самият си допуснал правописна грешка,не се пише някЪкви,а някАкви.Не се заяждам,но щом критикуваш неграмотността,я критикувай грамотно.![]()
Еми... и аз съм ЗА да бъдат линчувани на най-близкото дърво, но уви!
Поради тъпотата си наистина се мислят за модерни.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Мислиш ли, че ми пука дали те дразнят "фешъновците" ? Вярваш ли си, че изобщо промени света с тази тема(57878845 от поредицата други такива) ? И ако не света, то поне потребителите в този форум? Щом имаш проблем с някой потребител - оправяте се на лично. Не да правиш тема, която е откровено казано, изчерпана, само и само, за да правиш забележка на друг съфорумник.
Относно правилата на форума - кирилицата е задължителна. Темите или мненията, написани на шльокавица се трият, но модераторите не могат да се клонират и да дебнат постоянно. Щом си видял/а пост, написан на латиница, съобщаваш на модератор и той си свършва работата. Точка. Не е нужно правилата на форума да са с огромен шрифт. Тук има нормални хора, които разбират от дума(или поне така би трябвало да бъде) и не е нужно да им се крещи едва ли не, в писмен вид. Който разбрал - разбрал, който не е- си носи последствията. Спри да се опитваш да поучаваш другите, гледай себе си.
знаеш ли кое е наистина тъжното, че
неграмотността е масова и то в реалния живот...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
+1, макар че форума не им е класната по БЕЛ .........Първоначално написано от Seducti0n
неграмотността е масова ...
повечето хора се правят на интересни като пишат или искат да се представят гъзарски............не са интересни
и свикват.... и навсякъде пишат така и дразнят другите
ние нищо не можем да направим............![]()
всъщност можем
да им вливаме акъл![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Не правя забележка на никой и още по-малко се опитвам да променя света.Първоначално написано от mArMaLaDkA
Не искам да се представя гъзарски. Просто доста се изнервих и реших да пусна тема.Първоначално написано от clever
Blah Blah...blah -lol
Първоначално написано от anenceto92
Напълно подкрепям това!
Авторът,като искаш да сме грамотни,защо си написал "Някакви" с "Ъ" ?
Защото бях толкова ядосан, че не гледах какво пишаПървоначално написано от dyfi
. А и една грешка не показва неграмотност, но цял пост написан с грешки ( не говоря за твоя) си е резил.
Blah Blah...blah -lol
Първоначално написано от LordXpLoD
rofl, rofl, дразня се от неграмотните, но нищо не мога да направя. By the way, твоят пост също е пълен с Крешки.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Нали казах, че като съм ядосан не гледам какво пиша.Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
Blah Blah...blah -lol
^ Това не е до настроение - или знаеш, или не. (:
И аз не съм безгрешна, но наистина някои хора са изключително зле от към грамотност. ;д Обаче това си е техен проблем. Те няма да се променят от една тема във форум. Трябва сами да се осъзнаят. ;]
А ти знаеш ли че се пише - Някакви;..... Като ще се правиш на отворен гледай поне ти да се малко по грамотен а ?Първоначално написано от LordXpLoD
А ти знаеш ли,че след "по" и "най" се пише "-" и се пише "да СИ". Не се заяждай без причина.И преди "а" се пише "," , и преди "че" се пише ",". И не се правя на отворенПървоначално написано от john95
.
Blah Blah...blah -lol
Жалко е, че една тема нищо не оправя. Де да можеше..
Аз поне не се смятам за толкова грамотен.... Всички знаят колко зле сме в цяла България - няма нужда да си го напомняме...Първоначално написано от LordXpLoD
![]()
Не знам как очаквате да има свестни хора, при условие, че имаме за министър на образованието човек, който просто не е за коментиране..
Наистина има толкова много теми, но това нищо не променяАко до 4-5 клас не се усвои езика, не виждам как на по 18 ще се учат на елемантарно грамотно писане. И аз не претендирам, че знам всичко на 100%, но поне не съм западнала като някои индивиди
![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Аз също не претендирам, направих темата, защото се изнервих и имах нужда. Никаде не съм писал "много съм грамотен" ,затова и не знам от къде @john95 се захвана да се заяжда. Все пак никой не е перфектен.
Blah Blah...blah -lol
Абсолютно и да се карате, и да не се карате няма да промените нищо.Има поне още няколко теми,от които ВАЖНИ за правопис,пунктуация и тн. и пак резултата е нулевПървоначално написано от XTREMEFREERIDE
![]()
Ами... Пише се "няк'ви" и "някакви"... Няк'ви без ' е грешно по простата причина, че има правило, което гласи, че когато пропускаш буква - слагаш апостровче. А за някакви просто ще си остана без коментар...Първоначално написано от LordXpLoD