.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 38 от общо 38
    До колкото знам тези слънчеви бури не се предвиждат. Най-вероятно има разлика между слънчев пик и слънчева буря. Когато е станало това в Канада е имало слънчева буря която не е навредила на Ел. системите но 4 месеца по късно има 4 пъти по-силна буря която вече удри тока. В първоначалната буря само е засветило небето.

ПП. Марге брат, защо тоя държи земята със средният си пръст ?

Задник съм!

Повече от фен
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Genetix
    До колкото знам тези слънчеви бури не се предвиждат. Най-вероятно има разлика между слънчев пик и слънчева буря. Когато е станало това в Канада е имало слънчева буря която не е навредила на Ел. системите но 4 месеца по късно има 4 пъти по-силна буря която вече удри тока. В първоначалната буря само е засветило небето.

ПП. Марге брат, защо тоя държи земята със средният си пръст ?

И аз тва се чудих днеска тряя го питаме

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Не можах да намеря един филм от поредицата проект Земята. Там всичко е обяснено. Незнам как е името на точната серия, но я даваха тази Неделя от 23:00 по Нешънъл Географик.

Прав си, доскоро (10-15 години) не са се прогнозирали, но вече могат да се прознозират. Предполагам знаеш че Слънцето има на повърхността си тъмни петна. Това са всъщност огромни участъци от материал, които илизат от вътрешността към повърхността на Слънцето. Като се срещнат двата материала с ралика няколко хиляди градуса, следват реакции подобни на това да сипеш студена вода в горещ тиган само че доста по-силни. Всяко такова петно някои, от които са с размерите на Земята и по-големи е потенциална слънчева буря.

През слънчевият минимум, които преживяваме в момента петната са съвсем малко и вероятността за слънчеви бури пък и насочени те към Земята е изключително малка. В момента Слънцето ни се държи като мъртво и не се получават такива реакции. През слънчевият макскимум или пик, петната са най-голямата си бройка, която може да има Слънцето. И ако трябва да перифразираме маите, тогава наистина ще се роди новото Слънце. С гръм и трясък и слънчеви бури и слънчеви изригвания. Въпросът е защо според маите тогава ще се роди Петото Слънце като това става на всеки период от 11 години. Предишният пик е бил 2001 година.Този пик трае около година и се получава от факта че Слънцето на всеки 11 години сменя магнитните си полюси за разлика от Земята, която го прави много по-рядко. Нащо магнитно поле ни пази от тези бури и изхвърляния.Понякога, когато е по-силна слънчевата буря, част от енергията успява да премине през магнитното поле, пренатоварва ел. мрежите и с това предизвиква проблеми. И някои по- чувствителни хора го усещат. Но слънчевата радиация, която може да предизвика много проблеми на хора, животни, растения и тяхното ДНК се задържа от това магнитно поле. Колкото повече отслабва магнитното поле толкова по-навътре към Земята влиза. Ето защо ако, магнитното поле покаже 0 ще сме пряко облъчени с радиация, а пък ако стане и това по време на слънчев пик вероятността да има повече слънчеви бури и изхвърляния към Земята се увеличава многократно.

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Цитирай Първоначално написано от ivan4ofizika
    Не прочетох статията, но видях за какво говори. Има няколко теории. Едната е раширяващата се Вселена. Според нея галактиките се раздалечават докато се достигне до пълна тъмнина във Вселената, защото всички звезди ще са толкова далече, че светлината им няма да достига до никоя близка планета или звезда. Другата е, че Вселената се свива и един ден най-близката галактика до нас Андромена ще се сблъска с Млечния път (повечето физици не я признават).
    Божеее! Колко грешно информиран си..
    Теория, че Вселената се свива и един ден ще ни блъсне Андромеда НЯМА!
    Доказано е много отдавна от Едуин Хъбъл, че Вселената се разширява..
    И както всички галактики се раздалечават .. Андромеда е достатъчно близо до нас, за да си оказваме гравитационно влияние и в следствие на това тя се приближава към нас вместо да се отдалечава като всички останали. До колкото си спомням скоростта, с която се движи към нас е 120 км/сек. Може и да греша в цифрите. Прочетох някъде, в другите постове, че нямало да ни блъсне Андромеда.. еми след като си влияем гравитационно, ние я дърпаме към нас както и тя ни дърпа към себе си, следователно сблъсъкът е неизбежен (няма вариант да се разминем .. физичните закони са за всички)
    Не те знам иванчо физика ли си или не, ама май не си чувал за "Големия срив". Прочети малко и тогава ще си приказваме. Вероятно не си чувал и за суперструнната теория и м-теорията, където се разглежда идеята за струната като фундаментален основа на всичко, както и за мембраните и изобщо за цялостната концепция наречена постоянно зараждаща се Вселена.
    Чувал съм и за м-теорията и за суперструнната теория. Не съм запознат много с тях но съм ги чувал..
    Все пак твърдя, че теория , че Вселената се свива и един ден ще ни блъсне Андромеда в следствие на това НЯМА! Изобщо нали уж е доказано, че Вселената се разширява? Колкото до Големив срив.. аз не споря с двете неща, които казваш, а само с теорията за свиването. Наясно съм с другото.

едит: Извинявай! Току що забелязах, че частта с непризнаващите физици е за свиващата се Вселена. Явно съм чел през редовете, защото бях останал с впечатлението, че е относно разширяващата се Вселена. Прости ми!
    Иначе, доколкото съм запознат аз, Вселената си се разширява и въпреки това Андромеда се приближава заради гравитацията.

Андромеда и нашата галактика ще се сблъскат.Това си е ясно- нарича се галактически канибализъм и е напълно нормално за развитието на една галактика. Така от малки стават големи.

Вселената се разширява, а тези учени, които не го вярват очевидно не са толкова учени...

Не си спомням кога точно щеше да стане това( отдавна го четох някъде и ся не ми се търси), но си спомням,че Слънцето още ще свети. Няма как да знаем какво точно ще се случи на Земята, но каквото и да е- човечеството за толкова време може направо да се пренася в други галактики за секунди, така че...

Цитирай Първоначално написано от AdmiralJohn
    Андромеда и нашата галактика ще се сблъскат.Това си е ясно- нарича се галактически канибализъм и е напълно нормално за развитието на една галактика. Така от малки стават големи.

Вселената се разширява, а тези учени, които не го вярват очевидно не са толкова учени...

Не си спомням кога точно щеше да стане това( отдавна го четох някъде и ся не ми се търси), но си спомням,че Слънцето още ще свети. Няма как да знаем какво точно ще се случи на Земята, но каквото и да е- човечеството за толкова време може направо да се пренася в други галактики за секунди, така че...
    не подозираш колко си прав
    But I am never beaten
    Broken not defeated,
    I know next to you is not where I belong

Не само стават големи възможно е да се получи квазер.

Задник съм!

Повече от фен
    Град
    Варна
    Абсолютно,което вече не е на добре

А тва за пренасянето на други галактики за секунди ме съмнява.Тъй като според теорията на Айнщайн,скоростта на светлината е най-голямата и не може да се достигне.Вече говорим за много повече от скоростта на светлината,която се смята за недостижима,от което излиза,че 1 човешки живот далечч няма да стигне,а да не говорим за останалите фактори

Цитирай Първоначално написано от Margoto0

А тва за пренасянето на други галактики за секунди ме съмнява.Тъй като според теорията на Айнщайн,скоростта на светлината е най-голямата и не може да се достигне.Вече говорим за много повече от скоростта на светлината,която се смята за недостижима,от което излиза,че 1 човешки живот далечч няма да стигне,а да не говорим за останалите фактори
    Доколкото съм чувал, скоростта на светлината е гранична за материята, а не за друго. В смисъл никаква материя не може да пътува по-бързо от скоростта на светлината. Както всеки знае дори и енергията се състои от частици, които са материя.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Повече от фен
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Margoto0

Доколкото съм чувал, скоростта на светлината е гранична за материята, а не за друго. В смисъл никаква материя не може да пътува по-бързо от скоростта на светлината. Както всеки знае дори и енергията се състои от частици, които са материя.
    Точно това имах предвид.Така че, пътуването и пренасянето на други галактики практически е невъзможно.

..."Учените все пак успокояват, че дори и Млечният път и Андромеда да се сблъскат..."

Сблъсака ще представлява нещо като сливане на двете галактики нали? Ама това няма да означава непременно да има сблъсаци с планети от андромеда и от нашия млечен път. Разстоянията са големи... Ако се имаме късмет може и да пропуснат Земята

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от evi_vd
    Цитирай Първоначално написано от AdmiralJohn

не подозираш колко си прав
    Чух, че ще е след около 5 милиарда години.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Повече от фен
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от TuAF
    ..."Учените все пак успокояват, че дори и Млечният път и Андромеда да се сблъскат..."

Сблъсака ще представлява нещо като сливане на двете галактики нали? Ама това няма да означава непременно да има сблъсаци с планети от андромеда и от нашия млечен път. Разстоянията са големи... Ако се имаме късмет може и да пропуснат Земята
    По принцип много рядко е възможно да се случи сблъсък между звезди при такова явление,но не се знае.И Андромеда и Млечния път са с внушителни размери,никой не може да каже какво би се случило,когато се сблъскат

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си