.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

Помощ .... по БЕЛ

Трябват ми правила и определения по БЕЛ на тема :
    съществителни имена
    прилагателни имена
    числителни имена
    глаголи
    причастия
    местоименя
    предлог
    съюз
    частица
    междометие
    прости и сложни изречения - видове
    пунктоация
    думи и изрази пред който се пише запетая.

Мега фен Аватара на xoxi

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Трябва ти информация за целия български език, ако питаш мене.
    Едва ли на някого ще му се занимава да те учи.
    Сори.
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

На теб ти трябва и за правописа някой да ти помогне... А не само за междОметията,пунктОацията и местомеНЯта.

lolz.
    Хващай учебника от пети клас и почвай.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Град
    Русе
    ...
    Never Back Down!

Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*

Re: Помощ .... по БЕЛ

Цитирай Първоначално написано от vitorio94
    Трябват ми правила и определения по БЕЛ на тема :
    съществителни имена
    прилагателни имена
    числителни имена
    глаголи
    причастия
    местоименя
    предлог
    съюз
    частица
    междометие
    прости и сложни изречения - видове
    пунктоация
    думи и изрази пред който се пише запетая.

съществителни имена -имената на предметите.Назовават имена на предмети,хора,животни.В изречението,например:"Аз сядам на червения стол".Съществителното е стол.Открих го с въпроса на какво сядам.Т.е.задаваме въпроса към глагола/подлога(сядам).

прилагателни имена-прилагателни са имена,които поясняват някой предмет или човек...Те могат да поясняват цвета,външността и т.н.Въобще назовават качествата на предмета.Прилагателни могат да бъдат,например:глупав,умен, красив,грозен,зелен,жълт и т.н.В изречението "Аз сядам на червения стол" прилагателното е червения.Открих го с въпроса на какъв стол сядам-червения.Задаваме въпроса към съществителното.

числителни имена - те са например-първи,втори,трети и т.н.Например се ползват,когато назовават кой спортист на кое място е.В изречението: "Тя спечели второ място"Числителното е второ.Смятам,че това няма много за обясняване.Елементарно е.

глаголи - Глагола е частта от изречението,която извърша действието.Открива се с въпроса -Какво прави?В изречението "Аз сядам на червения стол" глагол е сядам.Открих го с въпроса какво правя-сядам.

местоимения- Това са например-мое,твое,негово,нейно.Замес тват прилагателни,съществителн и числителни.Например- Изгубих обиците си.Тук "си" заместа моите (обици).Може да е и това,онова,тези,онези и т.н.Ето ти малко инфо: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...BD%D0%B8%D0%B5

предлог-стои пред местоимения,съществителни, прилагателни и числителни.Предлози са-в,на,срещу,между,върху,до,кр ай,с,към и т.н.В изречението-Аз отидох до къщата.До е предлога.

Има и още,но сега излизам и написах всичко по възможно най-краткия начин.Айде успех,дано си поразбрал/а нещо.
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си