- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- проблем с родителите ми
Хора,здравейте!
Искрено се надявам да ми помогнете,защото вече не ми побира акъла какво мога да направя - нашите ме държат като затворничка от карцера.Не мога да излизам до по-късно от 21.30,не мога да спя в приятелка,не мога да се събирам на рождени дни на приятели ако са до по-късно от 19.00 часа,не мога свободно да излизам из града,не мога да ходя на плаж с приятели,на които родителите ми не познават и кътните зъби както се казва,още по-малко да изляза някъде без да се обадя на някого от двамата.Разговорите не помагат,цупенията също.Момиче на 15 год. съм.![]()
![]()
![]()
Надявам се за разбиране и помощ,защото съм в безизходица.
![]()
![]()
Това,че не те пускат до късно е нормално и аз го разбирам.На 15 си,а времената са опасни.Аз само като гледам 13-16 годишни мимичета какви са...
Иначе това за разхождането из града и плажа не го разбирам,но в крайна сметка те са ти родители и се притесняеат за теб.Ти не ги разбираш сега,но когато станеш майка напълно ще им влезеш в положението.
разбирам ги,но мисля че прекаляватта аз дори не мога да се задържа в една компания,защото всички ме отхвърлят,сещаш се,че като не мога да излизам с тях и постепенно темите за разговор с тях намалява и аз винаги съм сама без приятели,без гадже,няма с кой да се посмея на нещо
![]()
"бай Тошо" стайл... прекаленото притеснение вижте до какво води... ще трябва да ги търпиш, няма спасение... родителите са безнадежден случай, спора с тях - още повече
Edit: и аз бях така по-рано, но с тоя компютър взеха да ме пускат където поискам, защото иначе не им давам да си гледат смотаните филми... и промените са на лице - въпроса при думите "аз излизам" се промени от "къде, с кого, кога ше се прибереш?" на "колко пари ти трябват и гледай на закъсняваш... много"
Може би малко прекаляват,но се пак радвай се защото ако те отпуснат прекалено не се знае какво ще излезе от теб.Пък и са ти родители нормално е да са такива![]()
![]()
Смърта е сигурна,живота не..!!!
не искам да ме отпускат много,че да стана някоя курветина,просто да не са толкова строги..а заради тоя комп и толкова учене(защото на всичкото отгоре са идеалисти и под 5 не мога да имам че иначе се почва - до 3 дена ако не си я поправила тая оценка нз си кво не знам си що..) сложих очила..е поне тряя само докато чета и пред компа да ги нося но...а и да-не мога да спортувам лятото (искам тенис друго не ми харесва),защото току виж съм щяла да умра заради много бягане и жегата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Притесняват се, ясно е! Но определено е дразнещо. И аз съм на 15, и с мене е нещо подобно, и аз нямам кой знае колко приятели, точно поради факта, че рядко излизам. Но така е... ше изтраем още 3 години и ше има свободаВсъщност и по малко. Предполагам, че след година две, ще те разбират
![]()
След бури - мир и тишина,
след нощ - безбрежна светлина.
Над равноширнатия път
лучите вихрен танц въртят -
път царствен царствено поел,
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
и все пак..толкова ли не виждат,че връстниците ми още не са умряли щом имат малко повече свободане знам вече..
![]()
Ее ..по късно от 21.30 и мен не ме пускат много ясно..То това си е нормално..но понякога наистина някои родители прекаляватИмам една приятелка,чиято майка не я пуска дори на центъра!!Това е ужасноо..нЕзнамм..сигурно ги е страх че ще ни се случи нещо лошо..
Както казах това,че не те пускат до късно е нормално.
За другите неща вече не е нормално и за мен единствената причина да постъпват така е страшно много да ги е страх за теб.Вашите да не са имали проблем със зачеването ти или майка ти много трудно да е забременяла.Да не си дълго чакано бебе.Смисъл ако е така вече ги разбирам напълно.
до колкото знам не,само след като ме е родила съм щяла да умра и съм ила на косъм и там съм била и мн дълго време в кувиоз,но тва мисля че няма общопросто не знам..най-ме е яд че дори в една приятелка не мога да ида да спя
![]()
Оффф, разбиирам те напълнооо. И наще никъде не ме пускат и постоянно искат да наят къде съм...но след време ще ги разберем![]()
"It's better to burn out than to fade away-Kurt Cobain"
И мен много са ме ограничавали, много съм се цупила и недоволничела, но сега съм им повече от благодарна !
Освен, че всичко се случва, не всяко невръстно момиче може да използва по разумен начин свободата, която й е дадена...
няма начин ще траеш![]()
е**ти глупостите, е**ти чудото... това пък да не ти дадат да спортуваш... излез като вали да бягаш, щото иначе сутрин ше получиш лунен удар, пък по обяд може да те дебнат зад някой ъгъл в тъмнината, пък вечер не може да излизаш...адски тъпо мислене!!! родителите са странни животни...Първоначално написано от great_mari
Може би си от голям градПървоначално написано от great_mari
![]()
Американски форум: Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум: Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум: Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп.
много при товаПървоначално написано от Tempest
![]()
М да от голям град съм - Пловдив![]()
сигурно им спазваш всяка една забрана. почни малко да нарушаваш ''правилата'' и ще им светне, че тва не е начина, по който да се държат с 15 годишната си дъщеря. точно сега е напълно нормално да излизаш, да имаш контакти, да се запознаваш с нови хора. вярно, че те се притесняват, но тва е прекалено. всяко нещо трябва да е в определени граници, а това да не те пускат да излизаш и да спортуваш, определено ги преминава. говори, карай се, каквото е нужно.. може да ги питаш 1 ден дали може да излезеш. ако ти кажат ''не'', ти кажи, че вече си се разбрала и няма как да го отмениш. ако те заплашат или нещо такова, изчакай да излязат и излез и ти, да видим какво тоооолкова ще стане, като си дойдеш ;д един вид ги пробвай. може да изглежда леко глупаво, но тва за мен е единствения начин да почнат да гледат по- сериозно на теб. като им спазваш всичко, за тях си просто доброто, послушно хлапе, което лесно могат и което ТРЯБВА да контролират, защото то е още малко да взима само решения за каквото и да е. просто се научи да отстояваш позицията си, като, разбира се, излагаш доводи защо трябва да стане така, както искаш ти. покажи, че можеш да разсъждаваш, а не, че си малкото, нищо неразбиращо, неориентирано детенце, за което явно те взимат все още.
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
до sladur4etyyy:
и как според теб мога да отида на купон,да отида на плаж бе те да знаят-за първото-вечер са и у нас,ако и 5 мин закуснея почват да ми мрънкат(тва е всяка вечер почти,защото се прибирам кум 10 без 20).за плажа-откъде да взема пари?нещаща,които има начин да не спазам,не ги псазвам и те много добре го знаят,ноо пакси продължават..абе сложна е работата,ноо явно ще трябва да чакам,да чакам да стана на 50бати сбърканите родители дето имам
![]()
виж сега great_mari моят съвет към теб е д поговориш с родителите си и да им обясниш някои неща например като това че вече си на 15и че неси онова малко момиченце за което все още те мислят.надявам се това да помогне!пожелавам ти успех
Реално погледнато ти можеш да правиш адбсолютно вс което си поискаш,дори и да имитираш подписа им. Далеч не казвам,че това е хубаво,обаче ако им го обесниш това,може и да се осъзнаят. Ако пък не се осъзнаят,почни да им демонстрираш колко е вярно! хахИ винаги има начин да заобиколиш забраните им без те да разберат дори,например- казват ти да не излизаш свободно из града,изчакваш да излезнат и си излизаш най-спокойно като преди тва ги разпитваш кога ще се върнат и се прибираш поне половин час преди казаното от тях време; казват ти,че не може да тренираш тенис- взимаш тайно пари от тях,записваш се,казваш им,че примерно си излезнала с приятелка някъде на близо и отиваш да си тренираш тенис... А ооооще по-лесно е ако ти вземат куче и ти тряа да го разхождаш- винаги ще имаш идеалното оправдание ''Отивам да разходя кучето,примерно защото не мирва на едно място и явно му се тича.''
Успехчета и ако нищо не се получи-прави си квото искаш и да не ти пука щото те не могат нищо да ти направят всъщност!
![]()
Просто се тревожат за теб , седи си на гъза и ги слушай , за да не съжаляваш после .