Мама ви баварска на вас, пишете по темата!

До автора- ти не беше чувал за секти? Не че съм експерт, но това са религиозни организации и общности. Идеите на някои се основават на християнството, на други- от будизмма, на трети - на болния мозък на лидера им... Истина е, че в България ги има много, както е истина, че те агресивно търсят нови последователи- ако питаш мен, е за пари - колкото повече вярващи- толкова повеяе пари за цървата- т.е. лидера... Но какво ли разбира атеистичният ми мозък.

Мен са ме зарибявали (пробвали) 5-6 пъти през живота ми, но аз бях прекалено наплашена от информацията за сектите... Better safe than sorry са казали хората...

Започват както и с теб да говорят за живота, за смъртта, за семейството, и как с религията всичко ще се оправи, дават листовки (някои удобно пропусат за каква религия иде реч). Ако им обърнеш внимание, "разбираш" че само да повярваш на Муун/ Йехова/ Сатаната/Гошо комшията/Майката на Светлината Шри Матаджи Нирмала Деви (тва последното го пробутват като курсове по йога), и живота ти става цветя и рози, мир и лбов до дупка... И не казвам, че всички са така, но при някои така ти промиват мозъка, че им даваш и долните си гащи, ставаш сексроб на биг боса, и се самоубиваш да отидеш в рая, и прочие.... Ако е поразровиш из чичо гугъл ще намериш доста интересни четива по темата...

Другото е, яе много от тях са доста близи с каноничната църква (или поне така се смята). Свидетелите на Йехова например са си съвсм нормални хорица... Само дето не позволяват кръвопреливане
Мормоните са също доста голяма група, и преди многоженството е било обичай сред тях (сега е отхвърлено от мормонската църква, но някои все още си го пратикуват)

В крайна сметка след всияките тези глупости дето ги издрънках - не ти трябват секти, поне според мен... Много рискована работа. Но пък ако някой е сектант, също може да си е 100% нормален човечец, не зомби с промит мозък...