- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски vs. Руски /обърквация/
Здрасти. Трябва да избера втори чужд език /при положение, че английския ми е първи/. Имам право на избор между Руски и Немски. Чудя се кое ще ми бъде повече от полза. Вие какво бихте избрали и защо?
ПП: Искам да уча висше - архитектура / ако има значение /
ПП2: Уча в Математическа Гимназия / ако има значение /
На мен руския ми е противен. Звучи ми като развален български. А и руски е било модерно да се учи по времето на майка ми. Сега е по-добре да знаеш немски. По-разпространен е, а и през лятото туристите са предимно германци, ако си забелязала.Но избора си е твой - който те влече повече, него избери. Успех!
![]()
Според мен немски е по-удачен избор, говори се в повече страни, а и се учи повече от руския в момента. Ще ти е нужен повече.![]()
Please don't eat me! I have a wife and kids. Eat them! - Homer Simpson
ами на мене не ми харесва руския въпреки,че го уча ама какво да се правии.. та по темата; по-добре руския избери... Напоследък мн навлезе...
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
И аз адски много го мислех... Само че нашия избор беше между френски, немски и руски. Винаги съм искала да уча френски! Но не ми се започва нов език съвсем отначало, пък и ми изглежда.. труден.. Немски съм учила 3 години и абсолютно нищо незнам, но мислех него да пиша, понеже горе долу имам представа за какво става въпрос.
Накрая се сетих, че съм в математическа гимназия, сега беше много лесно първата година, понеже английския си го знам и без това, като втори роден ми е. Но доготина пак история, география, физика... Няма да е особено лесно. А с немски или френски още повече. Накрая зае*ах кое ще ми трябва и кое не, писах руски език. Не е толкова труден, пък и има кой да ми помага с него. После може и да съжалявам, но не ми пука..![]()
П.С. Немския наистина би бил повече полезен, но аз лично изобщо не го харесвам!![]()
П.С. 2 Оф, лесно им е на тия дето паралелката им е с немски! Английски и готово!![]()
кой говори руски ?!
изглежа изощо не си добре запозната... ходила ли си в Русия ,за да говориш така . И искаш ли да ти кажа кой говори руски- целия свят!
Ще ти дам пример... един обикновен продавач в магазин в ЕГИПЕТ говори на руски !!!
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
руския е голям плюс и ще продължава да се търси все повече и повече.
казваш, че искаш да учиш архитектура, а обучението в Германия е на много високо ниво. Затова, ако ти се учи в чужбина, избери несмкия.
Абе, който и от двата езика да избереш няма да сгрешиш, повярвай ми.![]()
В едно издание на Дисни:
- "Аладине, кучи сине!"Първоначално написано от SuNsEt
Еми няма да уча в чужбина. Най - много една магистратура в Австрия. А немския език за мен просто е грозен, но ако трябва ще се напъна и ще го уча.
Що се отнася до руския, Русия е силна държава и влиянието й ще се увеличава /100%/. Пък и все пак Русия е 1/6 от сушата. Живея в Банско и забелязвам супер много навлизане на руския.
Единственото нещо, което ме кара да мисля за немски е архитектурата.
Благодаря на всички за мненията. Още не съм решила, но ще видим.
аз уча немски от 4 години и в начолото мислех като теб, но сега ми се струва най-лесния език (английския ми е по-труден).Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
щом не искаш немски може да си караш магистратурата в Русия. Имам приятел,който учи там и е доволен.![]()
В едно издание на Дисни:
- "Аладине, кучи сине!"Първоначално написано от SuNsEt
Квото и да избереш, само от тебе зависи дали ше го научиш или не, така че не ги избирай по трудност и не си мисли, че руският е по-лесен.
Избери което те влече повече, за да го научиш, мисля, че и двата са добри възможности.
Полезни сте като комари.
ами на твое място бих избрала немски,уча го от три години.. и двата езика не само ми много "симпатични" ;д и аз съм пред една дилема само,че испански или френски,но да не спамя тук ;д
все пак живота е розов..докато не ти го омаца някой с черни бойчки ;d
Руския е мн по-як език от немския.Казвам ти го от личен опит. Пък и немския кажи ми къде се говои:Германия, Австрия и отчасти Швейцария, докато руския е мн по-разпространен и има мн по-голямо бъдеще.от 1ви до 4ти клас съм учил немски, 5-8 в комбинация с английски, а 9-12 английски и руски.Руския е страхотен език, съветвам те да го избереш, ако пък и имаше испански...супер
Беар Гриллс не собираеться сдаваться!
първият ти ЧЕ е латински език, ако искаш и втория да ти е латински избери НЕ обаче ако искаш избери слвянския език (РЕ-ТО) Всъщност много зависи, защото ако ти се излиза в Европа и според мен е по-добре немски, но сам си знаеш ..
според мен не би трябвало да гледате коя държава е по-силна, защото по тази логика всички по света трябва да говорим китайски ..
!! избери това което ще ти е приятно да учиш !!
Немския ми е доста труден... но него съм избрала, защото руския го разбирам, исках нов език... А за разпространението на езика - руския е къде-къде по-говорим, но пък много трудно да си изградиш добър акцент, немския поне в това отношение не е толкова сложно... Руския поне като го учиш 2-3 години, пак ще чаткаш нещо, а немския и 50 години да го учиш - пак нищо може да не разбираш![]()
Избери немски.В началото изглежда труден, но свикнеш ли с него може да ти бъде дори забавен
![]()
И аз трябваше да правя този избор преди няколко дни . През междучасието половината клас искаха немски , влиза класната и почва да говори , ама само руския хвали , немския едва ли не ще го изкара пропаднал . И целия ми клас написа руски , останахме 5 човека с немски . Това адски много ме издразни и бих те посъветвала да не се влияеш много от мнението на учителите . Едно , че учителката по руски е приятелка на класната ми , друго че и трябват часове , всичко , което класната ми говореше беше за да се сформира руска група .
Руския наистина се говори на много места , но е и много близък до българския , все ще се оправиш някак си . А това , което ще се научиш за 200-300 часа ще е само най-основното , няма да владееш пефектно руския , все ще се оправиш с руския някак си .
Докато немския , ако някой дойде и почне да ти говори на немски нищо няма да разбереш без да си го учил . Имам роднини в Германия , те са ми казвали там е или ще говориш на немски , или няма да говориш . Английски , руски те не се мъчат да говорят щом си в Германия ще говориш на немски . Освен това България има много връзки с Германия , а Германия е една доста развита страна , и има много фирми в България , които са свързани с немски .
Аз съм твърдо за немски !
Първоначално написано от lipstik
Ти немски учила ли си изобщо??
И двата езика са много разпространени, избери това което ти звучи по-добре. Няма да сбъркаш. А аз и двата ги мразя. Немски учих 3 години и само си спомням, че ме караха да уча всеки глагол къде как с какво зА всеки по нещо специално. Втори път да уча немски не бих си причинила![]()
Stay up all night with the stars *
Мисля си следното.
Учила съм руски 3 години. Имам основата. В математическа гимназия, втори чужд език, два часа седмично, за 4 години, най много пак основа да направя. Мисля да избера немски и след като завърша 12ти клас ще имам основата на руския, основата на немския и перфектен английски. След това ако преценя, че ми трябва, ще изкарам по един курс по немски и руски и излизам с три езика.
Май на немски ще се спра.
Извинявай тогаваПървоначално написано от lipstik
Просто наистина прозвуча като говорене наизуст. Но наистина много се говори и руския и много хора ходят там.
Stay up all night with the stars *
значи аз по принцип също не харесвам руския и самата аз съм учила немски и въпреки , че той се води и за техничен език и може би ще ти върши работа, бих ти препоръчала руски... С руски ще се оправиш наистина на всякъде.... а и да не говорим ,че в бг всички в момента учат немски, френски или испански и за да си конкурентноспособна трябва да предложиш нещо по- екзотично......
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Първоначално написано от xoxi