- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- салицилов спирт
ако мажа кожата си с салицилов спирт 2 пъти на ден той помага за пъпките а за черните точки? смисъл използвам го от 1 седмица и ми се струва че черните ми точки намаляха....?!? салициловия спирт който използвам е 2% и е само спирта без антибиотик в него някой знае ли премахва ли черните точки или си въобразявам???![]()
![]()
K.
![]()
![]()
Първоначално написано от dirtyyy
Помага,но 2%е силен според мен.Аз ползвах преди 1%..успех![]()
Индивидуално е. ; ) Но щом смяташ, че ти помага - продължавай. : )
И аз мисля, че 2% и то 2 пъти на ден, не е много одачно.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
На всеки действа различно, но нямаше да е лошо да използваш търсачката, щеше да намериш отговора![]()
Spored men ne , vupreki,4e ne sum izpolzvala i 6te sledq temata ,za da vidq ako pomaga da izpolzvam i az ,za6toto imam problem s 4ernite to4ki ,a kolkoto do procenta na spirta da naistina 1% e po oda4en variant za teb a po natatuk si vzemi 2 % tova go zn ot 1 fr koqto izpolzva i tq i e kazalaa ,4e mn izsu6ava kojata nqma smisal tq v na4aloto e izpolzvala 1% ,a ve4e e na 2 i nedei tolkova 4esto da go izpolzva6 spored men prez den e po dobriqt variant![]()
И аз ползвам 2%, но се мажа само 1 на ден и пак ми изсушава кожата много, така че недей по 2 пъти ! Не трябва да се прекалява
Ми не не се въобразяваш :P Салициловия сп мн помага. Имах пъпчици и за почнали да се изсушават![]()
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
мии pinki аз питах маха ли черните точки а за пъпките виждам че ги изсушава![]()
![]()
![]()
K.
![]()
![]()
Всъщност салициловия спирт намалява мастната секреция... Черните точки са си точно това - мастна секреция + външно замърсяване... 2 пъти на ден не е желателно. По-добре 1 път и си мий лицето по-често с хладка вода...
маха ги даПървоначално написано от DiDiChKa
аз имах тук там и ги махна
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
мерси на всички за отговорите аа terawatt аз лицето си мия мн често защото имам мазна кожа ии мн бързо се омазнява и започва да лъщи затова я мия и почиствам по-често за да се изсуши![]()
![]()
![]()
K.
![]()
![]()
Имай предвид и че не трябва да прекаляваш с това изсушаване. Като бях по-млад даже ме съветваше кожната ми лекарка да си мия по 4-5 пъти на ден САМО с хладка вода, 15-20 мин. след като се къпя е едно миене и пак с хладка вода, 1-2 пъти седмично да си правя масаж на лицето с масло - бадемово, портокалово, мандариново, зехтин+невен. Салицилов спирт си слагах само когато ми се омазняваше повече. Лекарката ми беше препоръчала 1 немски сапун - Sebamed. Те са няколко вида, аз си взех обикновен... Наистина кожата след няколко месеца процедури ми стана гладка като коприна и запази еластичност.
Да не отварям нова тема искам да попитам за разликата м/у обикновенния спирт и лавандуловия спирт?
Не Използвам авто-бронзанти,изкусвена коса нямам,прашките не си показвам...ем не ми се кефиш нали?!?
Разликата е в процентното количество спирт. Лавандуловия въпреки че му е силна миризмата се води лек. Обикновения спирт може да се ползва за почистване, дезинфекция и загряване. Лавандувия има силно противовъзпалително и успокояващо действие, и в същото време действа охлаждащо.Първоначално написано от DivoTo_KoTe