- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Може ли това че не се пека на слънце да доведе до проблем
ами заглавието ми е и въпроса понеже въобще не обичам да се пека на слънце и не съм изгарял сиг от 3 години и се чудих дали това че не съм се пекъл може да доведе до някакъв кожен проблем??
Не, няма никакъв проблем да не се печеш. Но ако не се излагаш на слънце изобщо(различно е от това да се печеш), тогава има опасност, защото под влияние на слънчевите лъчи в кожата се образува витамин Д нещо такова.![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
мерсине аз се излагам на слънце ама не чак толкоз че да изгоря щото имам някъв страх от това да изгоря незнам защо може да датира от малък : ) рак на кожата това онова и пак мерси за светкавичния отговор
Яж храна богата на витамин D.
Всичко е много относително ,но гледай да прекарваш поне 20 минути на слънце като ти се оргява поне 50% от кожата -корем и крака.
Като няма слънце ,не се образува хормона меланин и при евентоално продължително излагане на слънце ,примерно взимат те за статист за някой филм и ти се налага 1 месец да седиш повече от 6 часа на слънце ,попринцип за човек който се излага отвреме на време на слънце за по-дълго няма да има проблем ,но при теб могат да се образуват мехури по кожата и дори рак на кожата.Също от слънцето получаваме витамин Д който е важен при усвояването на калция ,когато не може да бъде усвоен калция приет с храната той си седи в кръвта и си по-лежерен и нищо не ти се прави ,но при системно лишаване на организма от витамин Д ,калция се отаява главно в бъбреците и се образуват камъни в бъбреците.
Йога и мъдрост
Може да доведе до рахит и слаби кости.А после и хилава фигура.Обаче не бива по никакъв начин да изгаряш,това води до смъртоносен рак. Печеш се умерено.Почваш с 30-40 минути и увеличаваш с по половин час докато стигнеш 2-3 часа според типа кожа(светъл или тъмен,суха или мазна) и времето за плаж(сутрин и надвечер или по обеда)