.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Голям фен
    Град
    В сърчицето на моето дяволче (sun)

Родители-проблеми-развод?...

Здравейте.Преди много време писах тема за проблемите ми с баща ми,но не я намирам и затова преди същността на нещата малко упресняване...
    От няколко години насам баща ми много ни тормози вкъщи.Няколко пъти е гонил майка ми от нас,бил я е,карали са се много жестоко,(тя даже в момента не му говори заради поредния скандал за поредната глупост) и т.н. и т.н. Безброй много са проблемите,но някои не са за пред форум.Аз съм само на 15,имам брат на 23,който все още живее у нас.Проблема ми е там,че от много време обработваме(аз и брат ми) майка ми,за да се разведе с него и всички да се отървем от него.Доста белези(за щастие повечето душевни,или може би не е много за радост...)имаме всички от него и просто вече е нетърпимо.Лошото е ,че вече не е само като е пиян,ами и в трезво състояние.Просто не знам какво да правя.Единствената пречка,която казва майка ми е това,че ако те се разведат,аз оставам с майка ми,но апартамента за него,а ние няма къде да отидем.Тя не може да напуска работа,а аз училище.Много й е трудно да вземе решение все пак,но вече едвам се издържа.Той се държи отвратително с мен и нея(брат ми не го закача ВЕЧЕ )...Не знам просто какво да направя...Как да й помогна,та по-лесно да вземе най-сетне решение(вече 4 години някъде е това и просто НАИСТИНА НЕ СЕ ТЪРПИ!)...На всичкото отгоре аз се случих кекава-много съм чувствителна и всеки път,когато баща ми ми каже нещо и всичко ми се срива...
    Да знам,не е края на света,всеки ден родители се развеждат,много от вас са го преживяли,но сега опира до мен и просто не знам как да постъпя,какво да направя...
    Моля ви за съвет или не знам и аз... ...

Съжалявам,ако е малко объркано,но...
    МОМИЧЕ СЪМ!!!

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Здравей.

Пълво, мисли логичво.Вие сте 3-ма, а баща ти е самичък, тоест няма никого от семейството, който да е на негова страна.Не позволявайте на страха да ви попречи да вземете най-доброто за самите вас решение, тоест започване на процедурата по развода.Жилище ще са намерите, на първо време можете да отседнете при роднина или по-близък приятел, силно ме съмнява да нямате.Вземете необходимите мерки и си подсигурете спокойствие, не позволявайте повече на баща ви да ви осакатява физически и още по-страшното психически!
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

^^Съгласна.
    Не съм сигурна в думите които ще кажа, но мисля, че жилището остава за теб, майка ти и брат ти.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от bubblebabe
    ^^Съгласна.
    Не съм сигурна в думите които ще кажа, но мисля, че жилището остава за теб, майка ти и брат ти.
    зависи дали жилището е придобито по време на брака
    или е собственост на бащата от преди...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Голям фен
    Град
    По време на брака са го купили.Даже са си поделили сумата и майка ми е платила половината(доколкото знам от нея).Имаме роднини,при които да отседнем,но не и тримата наведнъж,а пък майка ми отказва варианта всеки да на различно място по време на развода.Не иска да сме разделени в този момент и това ще е трудничко.Иначе няма друг проблем.Единственото е това,че можем да живеем някъде при роднини,приятели,но не и тримцата накуп.Малко множко ще им дойдем и точно това я притеснява майка ми.Не знам как да я навия...
    А относно това за кого ще остане апартамента...Брат ми е пълнолетен и него няма да го броят.Оставаме или аз и майка ми,или баща ми.Не знам...Опитвам се във всеки удобен случай да разговарям с нея за тази опция,но...Ще видим...
    Надявам се още хора да си дадат мнението..
    МОМИЧЕ СЪМ!!!

Щом са си раздели парите, как реши, че апартамента остава за него? Поговорете с адвокат по този въпрос.
    И аз мисля, че е най-добре да се разведат. В 21 век е недопустимо да седиш при някого, който ти причинява психическа и физическа болка!
    Пък и да сте при различни роднини какво от това - нали пак ще се виждате и ще се подкрепяте!
    Продължавай да разговаряш с майка си по този въпрос!
    Успех!
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Подкрепям за разговора с адвоката, но все пак майка ти трябва да е 100% сигурна, че иска да се разведе. Той по-подробно ще ви каже какво става с апартамента и пр.

П. П. Имаш ли баби или дядовци, където да можете да отседнете и тримата?

Супер фен

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Апартаментът ще е ваш докато не завършиш висшето си образование, само да не е задочно, че можеш да си учиш цял живот, иначе, а не докато навършиш 18 години. Единственият вариянт да остане на баща ти е съдът да те присъди на него, което е 1% възможно при положение, че ви бие, тормози и има свидетели и доказателства. Така че горе главата и го изхвърляйте възможно най-бързо. И имай в предвид, че наемането на добър адвокат е много важно за времето, което ше трае делото

Успех!

П.С.: Това за висшето образование е 100% сигурно!

Голям фен
    Град
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Апартаментът ще е ваш докато не завършиш висшето си образование, само да не е задочно, че можеш да си учиш цял живот, иначе, а не докато навършиш 18 години. Единственият вариянт да остане на баща ти е съдът да те присъди на него, което е 1% възможно при положение, че ви бие, тормози и има свидетели и доказателства. Така че горе главата и го изхвърляйте възможно най-бързо. И имай в предвид, че наемането на добър адвокат е много важно за времето, което ше трае делото

Успех!

П.С.: Това за висшето образование е 100% сигурно!
    Благодая ти.Това не го знаех за висшето.
    МОМИЧЕ СЪМ!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си