- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Национална кампания "продавайте вота си"
аз продадох гласа си.
Първоначално написано от Raybeez
О да. Бях абсолютно сериозен и продължавам да пропагандирам гордо идеята си.
И за пореден път. Не съм казвал, че съм умен. Казах, че вие сте малоумни. ЗА БОГА!
ицулкобетсеив
А иначе определено ми е трудно да се изразявам нормално при вас.
Трябва да избягвам всякакви по-сложни изрази и определено да стоя далече от иронията или сарказма. Поне ако искам да ме разберете.
ицулкобетсеив
Най-страшно е когато простите хора си правят кривата сметка, налагат я и като се появи някой умен да му каже що за нелепи и смешни неща говори, то този персонаж, решил, че е гениален, започва лудо да псува...
Голяма глупост е тая тема, а ти си не по-малко некадърен.
Няма да говоря политически безумия защото не схващам нищо от политика.
Преди три дни пуснах тема за правата на щраусите. Отново имаше малоумници, които започнаха да ми обясняват колко глупава е темата. И да действително сарказма и иронията се оказват все по оплитащи за вас.
А освен туй върху теб не рефлектира ни най-малко кой управлява. Защото всички управляват по еднакъв начин. Хората, които са способни да внесат промени не се занимават с нещо скучно колкото политиката.
На никои талантлив не би му хрумнало да се занимава с управление. Хората които искат да управляват го правят заради лични блага. Така или иначе до властта не трябва да се допуска никой, който иска да управлява. Дали ще продадеш вота си или ще го дадеш няма никакво значение, защото правата ти ще бъдат потъпкани. Не сме излизали от робовладелския строй.
Вече след всяко мнение ще слагам "мнението е сериозно" или "мнението не е сериозно" , за да схващате.
ицулкобетсеив
Допрочети горния пост.
ицулкобетсеив
Първо защото съм сигурен, че половината все още са обедени, че съм зад крайната идея ЗА ПРОДАВАНЕ НА ГЛАСА! Не съм темата е иронична. Затова я пуснах в любов.
Второ факта, че продаваш гласа си съвсем не те лишава от възможността да говориш против властта. Навярно ще твърдите, че е неморално и така нататък, но няма нищо неморално в това. Вярно, е че не всички са еднакви. Но тези, които ще спечелят винаги ще са еднакви. Демокрацията в целия свят го показва от самото си зараждане.
ицулкобетсеив
Същия тоя литературен герой стана депутат с помощта на едни индивиди, на които просто не им пукаше, кой ще ги управлява. Днес подобни индивиди има не само по селските кръчми - те отдавна изпълзяха от там и се пренесоха в "големио град". И се размножиха.
Тези хора се известни с тесния си мироглед. Всеки има неща, от които не се интересува. Така тези хора не се интересуват от управлението на страната, но нямат нищо против да изкарат пари от този "неинтерес".
От нечия гледна точка е неправилно, неморално и безпринципно, но те са прави са себе си.
Можеш да продадеш гласа си и без да имаш принципи. Продаваш безразличието си и получаваш добра цена, защото не осъзнаваш, колко ти струва това безразличие.
Grumpy old madman
О боже. Аз съм най-умният наоколо. И това не пречи на темата да е иронична.
ицулкобетсеив
Първоначално написано от Canis_Dirus
Всъщност можеш да продадеш гласа си и да имаш принципи. Така поне знаеш, че ще си платят, за да те окрадат. Иначе просто ще те окрадат.
За който и да гласуваш не променяш нищо с вота си.
Осъзнавам колко абсурдно звучи И ТОВА НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА!!! Темата е абсолютно иронична. Сарказъм относно безсилието на обикновенния човек.
Няма да продам гласа си защото ме мързи да се занимавам въобще за тези десет или там колкото дават лева. Но иначе дали гласуваш или дали продаваш гласа си няма значение. Или те лъжат, че ще има промяна без да ти дават десет лева. Или ти дават десет лева и те лъжат, че ще има промяна.
ицулкобетсеив
Дискусия на каква тема избягвам? Намирам за жалко да говоря за политически убеждения по форум, но самия факт, че се занимавам с писането в такъв форум ме прави жалък(почти колкото останалите участници) тъй, че съм съгласен да спорим. Коя страна трябва да заема защото ще излеза прав, която и да е.
ицулкобетсеив
Моето момче, като започнеш да правиш секс, ще разбереш, каква е разликата между секса за пари и безплатния.![]()
Grumpy old madman
До колкото съм запознат от далечните слухове за секса той следва да се прави за удоволствие, трябва да се прави с човек, койтощо годе познаваш и е добре нито един от практикуващите го да не експлоатира другия. Явно, е че секса няма нищо общо с политиката.
ицулкобетсеив
Ако виждаш себе си, като добитък експлоатиран от стопанина си, това е защото си се продал на него на пазара. Кофти тръпка.Първоначално написано от YouNeedLobotomy
Grumpy old madman
Първо. Не казах, че съм умен никъде. Казах, че вие сте тъпи.
Второ. Навярно си прав.
ицулкобетсеив
Ти си експлоатиран независимо дали си продал вота си.
И продавайки вота си не продаваш себе си. Имаш същата свобода каквато си имал и преди това. И каквато си имал винаги. Като изключим крайни партии с нови крайни идеи нромалния човек не усеща реална промяна.
Не казвам, че крайните партии са добри. Те са по-голямото лошо. Но, за когото и от останалите да гласуваш реална разлика няма да усетиш.
ицулкобетсеив
Може би. Но винаги имам правото да се изправя и да им го кажа в очите, защото не съм им длъжен за това, че са ми дали 10 лева.Първоначално написано от YouNeedLobotomy
Grumpy old madman
Ти си експлоатиран независимо дали си продал вота си.
И продавайки вота си не продаваш себе си. Имаш същата свобода каквато си имал и преди това. И каквато си имал винаги. Като изключим крайни партии с нови крайни идеи нромалния човек не усеща реална промяна.
Не казвам, че крайните партии са добри. Те са по-голямото лошо. Но, за когото и от останалите да гласуваш реална разлика няма да усетиш.
В началото ме домързя да ти отговарям по-обстойно. Няма да продам гласа си. Не за друго просто не ми се занимава. А правото да им го кажеш го имаш винаги. Независимо дали са ти дали десет лева или не запазваш свободата на словото си.
ицулкобетсеив
Първоначално написано от YouNeedLobotomy
Чакай малко, нали темата беше ебавка, сега пък къде се хвърли да си защитаваш глупостите от първия пост???
П.С. Сега покрай ваканцията има доста забавни теми, явно много хора си нямат работа :Д.
Първоначално написано от Scrat
Темата е ебавка защото съм далеч от идеята да защитавам подобни крайни тези и да ги приемам за истинни. Основния въпрос на темата в случая е има ли разлика за кой гласуваш.
Всъщност единствената причина да продължавам, е че вече се наех и сега ме гложди ако не отговарям когато виждам ясен и логичен отговор.
ицулкобетсеив
И какво ще рече крайна партия? Разлика няма да усетиш в рамките на 800 дни. Разликата ще я усетиш след няколко години.Първоначално написано от YouNeedLobotomy
Вземи за пример САЩ - там има две значими партии - демократи и републиканци. Ни то една от тях не е крайна. Има ли разлика между управлението на Клинтън и преди това Джордж Буш и след това Джордж В. Буш?
Grumpy old madman
Незнам. Ти усетил ли си разлика?
Честно нещо в живота ти променило ли се е от управлението на Симеон досега ? Имам предвид нещо до което нямаше да се стигне така или иначе.
Абсолютно възможно е да не съм прав, но ще ми е трудно да ти повярвам, че си усетил реална разлика в живота си след смяната на правителствата.
ицулкобетсеив
Оффтопик:Първоначално написано от YouNeedLobotomy
Не и знам са две отделни думи.
В моят живот - да променило се е. Не мога да ти кажа, до какво е можело да се стигне. "Какво щеше да е, ако еди-какво-си" е въпрос, които не може да бъде отговорен.
Но да, както при моят живот, така и при живота на семейството ми има разлика.
Това, че ти не можеш да усетиш такава е личен проблем.
Grumpy old madman
Личен проблем, който изпитва 80% от населението.
Безразличието не е самозародено. То се ражда от липса на усещане за смисъл за практикуване на този вот.
ицулкобетсеив
Което отново потвърждава, колко е прав Парето.Първоначално написано от YouNeedLobotomy
Дребни душици.
Поздравявам те:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iN6hAdEO4hg[/youtube]
Grumpy old madman