- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ЗА или ПРОТИВ премахването на Вазов от учебниците ?
Първоначално написано от LovelyGirl
![]()
ПРОТИВ ЕСТЕСТВЕНО !!!!
с две ръце съм за. творчеството на вазов не е с нищо забележително, даже напротив, състои се от твърде много 'празни' произведения. да не говорим че тези които минават за мн важни - възрожденските (поВдигото, немили-недраги и тнт) не се различават от останалата литература по темата - 1 и същ патос отново и отново и отново... вместо вазов биха могли да се изучават къде къде по съществени писатели от световната литература, примерно оскар уайлд (като стана въпрос цялата програма по литература има отчаяна нужда от една 'пълна промяна', но това не е по темата).
Welcome to the end of the thought process.
Защото ставате все по-тъпи ли?Първоначално написано от amk933
Затова ли не може да го разберете?
**** ви у малоумниците.
Това е класика. Това е ВЕЛИКО.
Ще те заболи ръката, щото бая шамари ще трябва да удариш, само във форума вече се натрупаха почти трийсетина кандидати (до сега) :Р Аз лично не харесвам Вазов като личност, заради тая работа покрай смъртта му. А иначе съм против изучаване творчеството на Атанас Далчев, заради това, че самото му творчество е доста скучно, разбира се това си е моето мнение, някои пък биват запленени от негоПървоначално написано от Sissy90
![]()
Разбира се, че ПРОТИВ!!
Тия луди ли са!?... Вазов има страхотни и много въздействащи произведения, които те карат да се замислиш над много сериозни неща... Трябва да го преместят с 1-2 класа по-нагоре, но иначе никакво махане!!![]()
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Ако махнат Вазов, няма да ходя на час по литература![]()
Вазов и Ботев и за мен са най-българските автори и тяхното творчество е тясно обвързано с историята и културата на българската нация!! Да не говорим, че, според мен поне, са и най-лесните за разбиране и анализиране, защото почти всичките им произведения са посветени на БЪЛГАРИЯ, на идеите за Освобождение и на тъжната следосвобожденска действителност (Вазов). Което е много по-лесно за разбиране в сравнение с модрнизма, поети като Яворов например.
ПП На тези, които им е архаичен и труден за разбиране Вазов, какво предлагате? Да изучаваме произведения шедьоври като "Хари Потър" или "Здрач" може би?![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Първоначално написано от bishop
![]()
Male
Вазов е един от най-добрите ни писатели!Тея са ненормални...ако го махнат чумата да ги тръшне!!!!!
![]()
А за тези,които са "ЗА" като не го разбират Вазов,хванете се да разучите "Мечо Пух" , "Снежанка" , "Спящата красавица" и т.н. дано поне това ви стане ясно,малоумни мои.
Вазов е майката и бащата на българската литература !!! Няма как да го махнат ... А ако случайно го махнат тогава ще настъпят протести на националисти , учители дори и ученици и заинтриговани хора >>
Съжелявам за големия надпис ама някои от тези самоизбрали се всезнайковци не го знаят !!!![]()
ваУ рокс
Grell
И аз съм против, но и дори да го махнат, какво точно смятат да сложат Хари Потър или можеби Здрач или някоя др измишльотина. Ако го махнат просто нз. Както пише човека преди мен:
Вазов е майката и бащата на българската литература !!!
+ 1Първоначално написано от Axel_f
Само дето аз съм "ЗА" да изучаваме И "Хари Потър", "Здрач" и други подобни произведения от фентъзи жанра, няма лошо...![]()
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Твърдо ПРОТИВ!!! Съгласна съм с всичко написано от хората, които са на моето мнение...![]()
17.09.2010
+1Първоначално написано от BladeDancer
Do you know?..
Sometimes and Angels say lies...
ко ма ебе ве...
Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!
И пак ще кажа произведенията на класика вече са остаряли.. Неможе да накараш 5ти клас дете което по цял ден Playka CS или Wow да чете нещо което половината думи са на турски а другата половина с остарял диалект... Да го махат
Категорично против премахването на творбите на човека, дал толкова много на българската литература. КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ!
Разбира се че съм против
тва ни е най-добрия класик...
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Ето затова не трябва да го махат...Произведенията били на остарял език ?Първоначално написано от eXpl0d3
Ако трябва да се изучава нещо, което включва само думи разбираеми за всички честокласници, то цялото произведение трябва да е от стотина думи...ПРОТИВ!
Много против, това е Вазов, най - малкото от уважение трябва да се изучава творчеството му, в нещата, които е написал има толкова истина, все пак това е историята ни, не знам накъде сме се запътили изобщо ...
cuz I swear, I don't care ... ;]]
противв
After all we've done - had a lot of fun, did it til' the sun came up
ами точно затова трябва да си остане Вазов.. той е един от най добрите класици... ако махнат него след няколко години няма да се учи и кой е Левски.... Сами съсипваме историята си и това определено го е измислил някои идиот. Дечицата в 5ти клас като прекарват по цял ден играейки CS и WOW не мисля че ще научат нещо което да им помогне за бъдещето им.Лапетата се занимават само с глупости затова и затапяват толкова много.... след няколко години няма да има и кой да стои в училищата... образованието ни западаПървоначално написано от D12Respect
![]()
There is no right or wrong, only fun or boring
Първоначално написано от D12Respect
![]()
Личи си колко си чела.![]()
И откъде дойде мъдрото умозаключение, че щом някой си цъка игрички, не може да чете българска класика в най-чистия и вид, без редакции?
Male