.

Виж резултатите на анкетата: ЗА или ПРОТИВ премахването на Вазов от учебниците ?

Гласували
284. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

41 14,44%
  • Против

243 85,56%
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 159
    Мега фен Аватара на iveetyy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LovelyGirl
    Абе как ще махат Вазов бе
    Ужас, сега разбирам.
    Едни от най-хубавите произведения според мен са на Вазов.
    Аз толкова му харесвам нещата, които е написал..

Че защо са решили да го махат, това е супер глупаво?!

ПРОТИВ ЕСТЕСТВЕНО !!!!

Повече от фен Аватара на bishop
    с две ръце съм за. творчеството на вазов не е с нищо забележително, даже напротив, състои се от твърде много 'празни' произведения. да не говорим че тези които минават за мн важни - възрожденските (поВдигото, немили-недраги и тнт) не се различават от останалата литература по темата - 1 и същ патос отново и отново и отново... вместо вазов биха могли да се изучават къде къде по съществени писатели от световната литература, примерно оскар уайлд (като стана въпрос цялата програма по литература има отчаяна нужда от една 'пълна промяна', но това не е по темата).
    Welcome to the end of the thought process.

Град
    У нас Си (=
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Естествено, че ЗА. Езикът на който пише Вазов става все по-неразбираем за всяко следващо поколение и няма никакъв смисъл да се чете в този си вид. Аз смятам, че има два начина да се запази, но не и в моментното си състояние:

1. Да се преработят произведенията му, като се изчистят от архаични думи и структури;
    2. Да не се учи в 6 клас, ами в 10 например, което важи и за Ботев, Каравелов и т.н.

Иначе по-добре не само него да го няма, ами и разните възрожденски автори Сори, ако не ви харесва, ама това си е мое мнение!
    Защото ставате все по-тъпи ли?
    Затова ли не може да го разберете?
    **** ви у малоумниците.
    Това е класика. Това е ВЕЛИКО.

Супер фен Аватара на storex
    Цитирай Първоначално написано от Sissy90
    Аз мисля, че ако някой българин наистина мисли, че в училище не трябва да се учи Вазов, лично бих му ударила един шамар.
    Ще те заболи ръката, щото бая шамари ще трябва да удариш, само във форума вече се натрупаха почти трийсетина кандидати (до сега) :Р Аз лично не харесвам Вазов като личност, заради тая работа покрай смъртта му. А иначе съм против изучаване творчеството на Атанас Далчев, заради това, че самото му творчество е доста скучно, разбира се това си е моето мнение, някои пък биват запленени от него

Разбира се, че ПРОТИВ!!

Тия луди ли са!?... Вазов има страхотни и много въздействащи произведения, които те карат да се замислиш над много сериозни неща... Трябва да го преместят с 1-2 класа по-нагоре, но иначе никакво махане!!
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Ако махнат Вазов, няма да ходя на час по литература

Вазов и Ботев и за мен са най-българските автори и тяхното творчество е тясно обвързано с историята и културата на българската нация!! Да не говорим, че, според мен поне, са и най-лесните за разбиране и анализиране, защото почти всичките им произведения са посветени на БЪЛГАРИЯ, на идеите за Освобождение и на тъжната следосвобожденска действителност (Вазов). Което е много по-лесно за разбиране в сравнение с модрнизма, поети като Яворов например.

ПП На тези, които им е архаичен и труден за разбиране Вазов, какво предлагате? Да изучаваме произведения шедьоври като "Хари Потър" или "Здрач" може би?
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Цитирай Първоначално написано от bishop
    с две ръце съм за. творчеството на вазов не е с нищо забележително, даже напротив, състои се от твърде много 'празни' произведения. да не говорим че тези които минават за мн важни - възрожденските (поВдигото, немили-недраги и тнт) не се различават от останалата литература по темата - 1 и същ патос отново и отново и отново... вместо вазов биха могли да се изучават къде къде по съществени писатели от световната литература, примерно оскар уайлд (като стана въпрос цялата програма по литература има отчаяна нужда от една 'пълна промяна', но това не е по темата).
    Male

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Вазов е един от най-добрите ни писатели! Тея са ненормални...ако го махнат чумата да ги тръшне!!!!!

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    А за тези,които са "ЗА" като не го разбират Вазов,хванете се да разучите "Мечо Пух" , "Снежанка" , "Спящата красавица" и т.н. дано поне това ви стане ясно,малоумни мои.

Супер фен Аватара на BladeDancer
    Вазов е майката и бащата на българската литература !!! Няма как да го махнат ... А ако случайно го махнат тогава ще настъпят протести на националисти , учители дори и ученици и заинтриговани хора >>
    Съжелявам за големия надпис ама някои от тези самоизбрали се всезнайковци не го знаят !!!
    ваУ рокс
    Grell

И аз съм против, но и дори да го махнат, какво точно смятат да сложат Хари Потър или можеби Здрач или някоя др измишльотина. Ако го махнат просто нз. Както пише човека преди мен:
    Вазов е майката и бащата на българската литература !!!

Цитирай Първоначално написано от Axel_f
    Ако махнат Вазов, няма да ходя на час по литература

Вазов и Ботев и за мен са най-българските автори и тяхното творчество е тясно обвързано с историята и културата на българската нация!! Да не говорим, че, според мен поне, са и най-лесните за разбиране и анализиране, защото почти всичките им произведения са посветени на БЪЛГАРИЯ, на идеите за Освобождение и на тъжната следосвобожденска действителност (Вазов). Което е много по-лесно за разбиране в сравнение с модрнизма, поети като Яворов например.

ПП На тези, които им е архаичен и труден за разбиране Вазов, какво предлагате? Да изучаваме произведения шедьоври като "Хари Потър" или "Здрач" може би?
    + 1

Само дето аз съм "ЗА" да изучаваме И "Хари Потър", "Здрач" и други подобни произведения от фентъзи жанра, няма лошо...
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Твърдо ПРОТИВ!!! Съгласна съм с всичко написано от хората, които са на моето мнение...
    17.09.2010

Цитирай Първоначално написано от BladeDancer
    Вазов е майката и бащата на българската литература !!! Няма как да го махнат ... А ако случайно го махнат тогава ще настъпят протести на националисти , учители дори и ученици и заинтриговани хора >>
    Съжелявам за големия надпис ама някои от тези самоизбрали се всезнайковци не го знаят !!!
    +1
    Do you know?..
    Sometimes and Angels say lies...

Град
    `In Hell`
    Цитирай Първоначално написано от Snuffles
    омг
    против естествено. Как може да махнат човекът, написал най-хубавите български произведения.
    +1

ко ма ебе ве...
    Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Иде ли,Под игото,Една българка,Немили-недраги....едни от най-хубавите български произведения...тва само някоя тъпа кифла или тъп педераст би го измислил (нищо лично)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Голям фен Аватара на D12Respect
    Град
    ин ди гето
    И пак ще кажа произведенията на класика вече са остаряли.. Неможе да накараш 5ти клас дете което по цял ден Playka CS или Wow да чете нещо което половината думи са на турски а другата половина с остарял диалект... Да го махат

Град
    Варна
    Категорично против премахването на творбите на човека, дал толкова много на българската литература. КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Разбира се че съм против
    тва ни е най-добрия класик...

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Цитирай Първоначално написано от eXpl0d3
    ко ма е** ве...
    Ето затова не трябва да го махат...Произведенията били на остарял език ?
    Ако трябва да се изучава нещо, което включва само думи разбираеми за всички честокласници, то цялото произведение трябва да е от стотина думи...ПРОТИВ!

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Много против, това е Вазов, най - малкото от уважение трябва да се изучава творчеството му, в нещата, които е написал има толкова истина, все пак това е историята ни, не знам накъде сме се запътили изобщо ...
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Град
    Милано
    противв
    After all we've done - had a lot of fun, did it til' the sun came up

Град
    Таити
    Цитирай Първоначално написано от D12Respect
    И пак ще кажа произведенията на класика вече са остаряли.. Неможе да накараш 5ти клас дете което по цял ден Playka CS или Wow да чете нещо което половината думи са на турски а другата половина с остарял диалект... Да го махат
    ами точно затова трябва да си остане Вазов.. той е един от най добрите класици... ако махнат него след няколко години няма да се учи и кой е Левски.... Сами съсипваме историята си и това определено го е измислил някои идиот. Дечицата в 5ти клас като прекарват по цял ден играейки CS и WOW не мисля че ще научат нещо което да им помогне за бъдещето им.Лапетата се занимават само с глупости затова и затапяват толкова много.... след няколко години няма да има и кой да стои в училищата... образованието ни запада
    There is no right or wrong, only fun or boring

Цитирай Първоначално написано от D12Respect

Личи си колко си чела.

И откъде дойде мъдрото умозаключение, че щом някой си цъка игрички, не може да чете българска класика в най-чистия и вид, без редакции?
    Male

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си