стана ми интересно като се зачетох назад... amk933, мислех, че от опит знаеш какво се учи в България, а ти дори не учиш там... освен това - '93?! Ти си надживял Лили Иванова!!! Знаеш всичко за българската литература! До това колко е сложен или разбираем езика на Вазов, казах го и преди - ако има желание, се намира и начин... това, че днешните умници не четат, не се опитват да разберат замисъла на произведенията... мога, без да звуча самохвално, да се "похваля", че с мое есе съм разплаквал преподавателката по литература... защо? Защото съм разбрал произведението, което изучавахме, писал съм по темата и готово... за повечето обаче "добро есе" означава дословно преписано от помагало.ком... и щом имаме висока оценка - честито, няма що да се напрягаме... с две 4ки в началото на втория срок, защото изучавахме "Хамлет", "Робинзон Крузо" и "Дон Кихот"... на края започнахме българските произведения - "История Славянобългарска", "Изворът на Белоногата" и "Българи от Старо Време"... и имам 6 за срока и за годината! Това, че не искаш да разбереш дадено произведение, не значи, че не можеш