.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 95 от общо 95
    Мега фен
    кой си ти, попита той ! Не ме ли помниш, бай Марко, аз съм Иванчо, на Иван краличът син..

Повече от фен
    О ,мамо! Знам,че спиш зад мен,но нямаше кого другиго да викна на помощ.

Дечица скъпи,общата ви култура куца неимоверно.Ние пишехме съчинения-разсъждения навремето и зубрехме какви ли не простотии.Защото лично аз мога да кажа,че нивото ни на мислене не беше достигнало своя апогей в 7. клас и ни се налагаха много по-сложни работи.
    Вие от история представа имате ли си?Мани,дето Иван Краличът е един от най-известните герои в нашата литература.Дай Боже да го познавата като Бойчо Огнянов.

П.П. От "Под игото" и аз съм учила две глави в училище в 6. клас.Отлично си спомням,че имахме за домашно да прочетем "Радини вълнения" ,но да четеш глава за училище..не си е работа.Четох я в рейса,а после правихме неочаквано наказателно контролно.Имах шестица.Не ви виждам проблема с десет пъти по-лесната (и интересна!) първа глава.
    П.П.2 Живи и здрави!Догодина с новата система (дано!) да ви видим какво ще направите.

За мен преразказът беше много лесен.. по-лесно от това няма накъде. Имената не бяха чак толкова трудни за запомняне. Абее трябва да сме благодарни, че не ни се паднаха някои от другите варианти. А за авторите на бисерите.. явно не са присъствали духом.
    ^^ I'm still waiting for tomorrow
    Tired of living in yesterday..

Извън темата,но...
    Ето малко и кандидат-студентски:
    1 …Майката на Ахил го е потопила във водите на Стикс, за да го направи непромокаем за стрелите. Това обаче не му попречило да умре и тогава Одисей влязъл в Троя маскиран като дървен кон (някои приписват това на Александър Македонски)…

2 …Агамемнон и Менелай са били братя, но това се знае със сигурност само за първия…

3 …На изток Франция граничи със Слънцето, когато изгрява, а на запад, когато залязва…

4 …Нормандия е плодородна област. Там се отглеждат волове, които дават много мляко и яйца. Тревата е тлъста, затова млякото е много концентрирано…

5 …Ню Йорк закъснява спрямо гринуичкото време, защото Америка е открита много по-късно…

6 …Климатът в Гвиана не е здрав, защото в нея изпращат каторжници. Там има гори от девственици, които доставят строителен материал…

7 …Кенгурото има на корема си джоб, за да се скрие в случай на опастност…

8 …Сахара заема винаги различна площ, тъй като пясъците и изменят непрекъснато мястото си. Главни животни са камилите и керваните. Населението се състои от туареги и оазиси…

9 …В полярните земи има малко флора и само няколко фауни, но те са диви. Из между живите същества ще споменем лишеите, пингвините и изследователите. На последните понякога им е така студено, че като се мият са принудени да слагат ръкавици…

10 …Жителите на Египет били наричани мумии. Те живеели в пустинята Сахара и пътували с Камелот. Климатът на Сахара е такъв, че жителите трябва да живеят другаде, така, че някой части на пустинята са облагородени чрез напояване…

11 …Най известната река е Дунав. Тя е международна, защото всички народи пеят “На хубавия син Дунав”…

12 …Пирамидите са се състояли от помещение за покойника, земен ресторант и множество коридори, за объркване на учените…

13 …Римляните били големи строители. Тяхно дело са много павирани пътища, измежду които най-прочут е Млечният път…

14 …Като заминавали кръстоносците отнасяли портретите на жените и децата си, а при завръщането си с радост намирали нови деца около своята вярна съпруга…

15 …Карл V е роден при леля си, защото майка му тогава не била там…

16 …При феодализма селяните били много подтиснати. Тогава нямало автомобили, та те са плащали данъци върху солта и радиоапаратите, но били лишени дори от тях. Освен това те били длъжни да дават на сеньора всички продукти от жена си. Често се появявал глад и хората са се избивали, за да не умрат…

17 …Първото околосветско пътуване било извършено от Магелан. За нещастие той бил убит на Филипините и екипажът се завърнал без него. Въпреки всичко покойният запазил добър спомен от пътешествието си…

18 …Людвик ХІV бил на пет години, когато се родил баща му. Той живял до смъртта си в 1715 г. Людвик ХІV бил заобиколен от благородници, които се наричали куртизани. Жените им се наричали куртизанки. Дворецът му бил винаги добре изметени блестящ, поради което бил наречен Крал-Слънце…

19 …Септемврийските кланета са станали вечерта на 10-ти август…

20 …Наполеон бил диктатор, защото имал способността да диктува по няколко писма наведнъж. Той мразел англичаните, сърдел се, защото го принудили да умре в прегръдките на св. Елена…

21 …Абрахам Линкълн е роден в дървена колиба, която построил собственоръчно…

22 …Разликата между царя и президента е тази, че царят е син на баща си, а президентът не е…

23 …През деня Земята се върти около Слънцето, а през нощта около Луната. Като се върти, Земята показва задницата отпред и предницата отзад…

24 …Морското дъно се изследва със сонди: ако сондата извлече тиня, значи дъното е тинесто, ако извлече кал, значи дъното е кално, а ако не извлече нищо, значи капацитетът й е нисък…

25 …Гравитацията е открита от Нютон. Забелязва се есенно време, когато листата капят…

Омфг, до сега ли не загряхте, че целта е текстът да НЕ е изучаван. Вазов е класик, а "Под игото" е вечният роман. Естествено, че ще има сложни думи - да не искате да преразказвате "Трите прасенца". Стори ми се даже лесен преразказът.
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Голям фен Аватара на SummerDream
    Град
    Пловдив
    И на мен преразказа ми беше лесен..Имах 24-ри точки от общо 25 ;д Радвах се, че дадоха нещо познато и лесно ;д Вярно-имаше доста пряка реч и не дотолкова лесни думи,но все пак..беше много по-лесно от изпита по математика например ;д

Още ли се обсъжда това?
    Преразказът беше супер елементарен, не виждамм какво толкова са ви затруднили две имена. То ако това ви е затруднило, какво остава за целия текст...
    Абе, направо... глупостта отвсякъде ни залива.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D
    от 10 минути се смея

Абе хора, още ли се занимавате с това?
    Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
    сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
    сякаш искам да плача като малко дете,
    но сълзи не потичат от очите въобще.

Peace & Love ;]]

Повече от фен Аватара на smiLexaga1n
    Град
    in y0ur dreams xdd
    Цитирай Първоначално написано от Enitto
    Абе хора, още ли се занимавате с това?
    Мда трупат се още спам постове. SummerDream браво 24 от 25 .. разбила си ги. :P

Loko Sofia
    Manchester United

Цитирай Първоначално написано от nefchi_bs
    Цитирай Първоначално написано от teenems
    Цитирай Първоначално написано от smiLexaga1n
    Големи таланти .
    ти ходила ли си на изпит изобщо ?! айде като идеш и като ти се падне някво такова именце ми се обади :д . нз как ама аз го запомних ,ама то баси му и имената
    Трабва да си чела книгата,това че не четеш не е проблем на никои..А и това което ви се падна не беше напознат текст,а на нас ни се падна един текст дето автора от пръстите си го беше изсмукал,така че МЛЪК!

Каквото и да кажем те и на "Опъленците на Шипка" няма да са доволни сигурно..
    Наистина им беше много, много по-лесен от нашият .. , но какво да се прави..
    Дано поне новата Йорданка Фандъкова да си знае работата..
    Моята свобода свършва, там където започва твоята!

Да.Преразказът беше лесен за мен и това с имената беше елементарно.Как може да не сте чували за Диарбекир?Не знам..Аз не съм се мъчела да запомням имена,ала-бала.Всичко си беше наред.Накрая изкарах 25 от 25.

Голям фен Аватара на the_best_f
    Град
    на борда на "Черната перла"
    Разбихте ме, хора. Това на НИЩО не прилича. Дават ви УЖ непознат (?!) текст, който е глава от "Под игото"!!! Роман, който ТРЯБВА да сте чели. Ама не само написаното в учебника. Цялата книжка. Не е кой знае колко. И в крайна сметка пак сте недоволни... Не знам какво трябва да ви дадат, за да ви хареса. Сигурно преразказ на първа глава от "Пипи Дългото чорапче". О, не, извинете! Тогава пак няма да сте доволни, защото точно тази глава едва ли я е имало в учебника. Пълен ужас... На едни им се дава съчинение-разсъждение, на други - преразказ на произведение на автор, чието име чуват за пръв път (не че трябва да се оплакват), а на вас ви дават Вазов. Вазов! О, Шипка! Ти Вазов ако не си чел, къде отиваш?!
    Относно Диарбекир - кое му е трудното да запомниш дума, която се очаква да знаеш, не да се чудиш каква простотия да напишеш?
    Както и да е. Съветът ми е да си седнете на дътата и да се стегнете малко.
    Успех в новите училища.

а пък една моя приятелка вместо Диарбекир беше написала Чийзбургер

Супер фен Аватара на sp33der
    Град
    София
    Бях забравил Диарбекир ама тая квесторката си шушкаше нещо и за кой късмет от шушканията и чух Диарбекир.А в края като предавах видях че съм си го написал накрая на черновата докато са чели.

аз написах Диабенкир

Фен Аватара на YourFavouriteDrug
    Град
    Бургас :)
    ахахахаха
    ей тея ме разбиха

аз пък Манол го бях прекръстила на Милчо или нещо такова
    ама ми махнаха само една точка

"...но тъй като беше от партията на Марко, го пожали..."
    "Не си довърших думата и изгрухтях."
    "Едното ми око виждаше сянка в ъгъла."
    "Пилците се разквакаха..."
    "Хванах Иванчо за ръка и го занесох зад семеника."
    "...а той отвърна ,че е той."
    "...и идел от Деарбекур"("Диарберкер","Джа мбалазъ"(?! ) и др.)
    "Хванах коня за задните части, за да се успокои.")
    "Прасетата(?!) изгрухтяха, керемидите западаха от покрива, кокошките се разкукудякаха и захвърчаха напред-назад..."
    Героите на "Под игото" бяха прекръстени :
    "дядо Малчо", "Милан Калимир", "Манол Кръстевич", Ивайло и др.

"задочение","сламанак"
    " Влязох и погалих коня по задницата. И си извадих пищаците."

Страшни са бисерите
    Относно преразказа - беше по-лесен от съчинение-разсъждение, но все пак това е Под Игото! Как може да казвате, че текста е бил лесен? И то беше основно диалог! На мен по принцип в преразказа ми беше силата ама на изпита се изложих... И в крайна сметка си изкарах 5.33

Цитирай Първоначално написано от pocuna
    а пък една моя приятелка вместо Диарбекир беше написала Чийзбургер
    О,да!Как пък не...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си