.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30
    Град
    пОдРоБнОсТи сЯ*

Ползи и вреди от здравословното хранене

Много моля някой ако си е патил от здравословно хранене, или пък не е да сподели, тъй като аз съм привърженик на този начин на живот, така не само отслабнах но и се чувствам по-добре, въпросът е че родителите ми не са на това мнение, те смятат, че като не ям пържено и сладко, също не пия газирано, не ям тестени храни, но всеки ден е ям пълнозърнест хляб, ще се разболея от гастрит, язва, вече ме искараха анорексичка, та сега да съм напълнявала, едва ли не да стана сумист.
    One 21 GunS

Щом е здравословно не трябва да има вреди от него... виж ако е вече прекалено крайно...

Не знам някой да си е патил от здравословно, ама от нездравословно..
    И все пак не знам к'во е да се храниш здравословно

Град
    пОдРоБнОсТи сЯ*
    аз също не мисля, че е вредно а и не прекалявам, позволявам си от време на време някой работи, изобщо не се лишавам от калции, пия по една чаша пълномаслено прясно мляко на ден, ям млечни продукти, много зеленчуци, често преяждам с тях но пък не напълнявам въпреки това, не съм вегетарянка така, че не виждам вреда а и какво полезно има на пример в пържените кюфтета или картофи, от хляба може и да се пълнее, но пък има важни компоненти за развитието, за това от него не се лишавам
    One 21 GunS

Re: Ползи и вреди от здравословното хранене

Цитирай Първоначално написано от Cherryy
    Много моля някой ако си е патил от здравословно хранене, или пък не е да сподели, тъй като аз съм привърженик на този начин на живот, така не само отслабнах но и се чувствам по-добре, въпросът е че родителите ми не са на това мнение, те смятат, че като не ям пържено и сладко, също не пия газирано, не ям тестени храни, но всеки ден е ям пълнозърнест хляб, ще се разболея от гастрит, язва, вече ме искараха анорексичка, та сега да съм напълнявала, едва ли не да стана сумист.
    Хахаха... мен родителите ми и баба ми са същите. Честно казано не им обръщам внимание. Те си разбират от своите неща, аз от моите... На мен Здравословното хранене ми помогна да се справя с някой здравословно проблеми. От 6 години съм имал само 1 настинка. Както ми е било в плюс за здравето ми, така и в момента ми помага за спорта.

Град
    пОдРоБнОсТи сЯ*
    да ама склерозите как да им докажеш, мислят си, че като дават по телевизията анорексии и аз ще стана като тях
    One 21 GunS

Град
    Хасково
    нашето семейство вече от около два месеца се храним здравословно, свалихме няколко килограма и в края на всяка седмицата си позволяваме да хапнем нещо сладко или тестено, но в ограничени количества

Мега фен Аватара на EarthShaker
    заглавието е абсурдно

Град
    Wonderland
    не знам да има вреди от здравословното хранене..

...често преяждам с тях но пък не напълнявам въпреки това, не съм вегетарянка така, че не виждам вреда а и какво полезно има на пример в пържените кюфтета или картофи, от хляба може и да се пълнее, но пък има важни компоненти за развитието, за това от него не се лишавам
    Преяждането никак не е здравословно... Нещо не схванах смисъла на изречението с "пържените кюфтета или картофи"...

Град
    пОдРоБнОсТи сЯ*
    Цитирай Първоначално написано от terawatt
    ...често преяждам с тях но пък не напълнявам въпреки това, не съм вегетарянка така, че не виждам вреда а и какво полезно има на пример в пържените кюфтета или картофи, от хляба може и да се пълнее, но пък има важни компоненти за развитието, за това от него не се лишавам
    Преяждането никак не е здравословно... Нещо не схванах смисъла на изречението с "пържените кюфтета или картофи"...
    преяждането го използвах пресилено, просто зеленчуците мога да ги ям без да се ограничавам както е с хляба, а това за картофите и кюфтета е в смисъл такъв, че няма никаква полза от тях ако са пържени, картофите може да са варени, а кюфтета на скара, не е нужно да се добавят излишни мазнини
    One 21 GunS

Не им обръщай внимание. ; ) Хубаво е, че се храниш по този начин. : )
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    Не им обръщай внимание. ; ) Хубаво е, че се храниш по този начин. : )
    Една любов, която пречи ми да спя,
    едни очи, които срутват ми света,
    едни ръце, които толкова желая,
    ти си любов и война,
    ти си болка и съдба,
    само ти.

да ама склерозите как да им докажеш, мислят си, че като дават по телевизията анорексии и аз ще стана като тях
    Напълно познато
    Тея неща дето ти ги приказват, че ще се разболееш от гастрит ако не пиеш газирано или не ядеш онея консервирани боклуци са пълни глупости Хората преди 100 години като не са яли кексчета преработени 100 пъти с всякакви оцветители и т.н. и като не са пили газирано да не са се разболявали? Напротив, дори са били много по-здрави от хората в днешно време!
    И моята майка е такава и затова знам в какво полужение се намираш
    Кажи на родителите ти, че не се стремиш да станеш 30кг. , а че искаш просто да се храниш здравословно. Ако пак мърморят(което 90% съм сигурна, че ще стане(от личен опит ) просто ги остави да си плямпат и си яж киселото мляко )
    А ти нали казваш, че ядеш месо и не страниш напълно от храната? Важното е да ядеш от всичко, (без газираното,консервантите и т.н.) и да не се ограничаваш прекалено много за да не стигнеш до орторексия =)
    И междодругото хубаво е от време на време да вдеш шоколад(натурален) и тестено =)
    Успех с родителите

Град
    пОдРоБнОсТи сЯ*
    ^ понякога ям шоколад по 3/4 пърченца като купят и тестяно си позволявам ама то е много малко и много рядко, не си копувам ами като ми предложат иначе ще се опитам да им кажа, че това са празни притеснения, и с лекари сме говорили и те казват, че няма нищо лошо в това, но те са си навили и това е!
    One 21 GunS

и с лекари сме говорили и те казват, че няма нищо лошо в това, но те са си навили и това е!
    и с мен е така Отпърво много им се дразнех, но после спрях да им обръштам внимание. Те да си говорят, кой ли ги слуша

на мен ми казах 4е здражословно хранене е без:бял хляб,газирано,сладко,пърже о,бял ориз , но таи като сам вегитарианка не ям и месо.много по добре се 4ужстжам като изяйдам по 1 кг. домати краставици сирене и т.н........вярно ли е 4е губиш сили,в смисал 4е не си жизнен както преди ???

Повече от фен Аватара на Sunrisee
    Град
    Вкъщи
    Вредно и здравословно са две думи, които взаимно се изключват.Или трябва да е едното или другото. И наистина заглавието е абсурдно. : )
    По темата - Щом се чувстваш добре хранейки се здравословно и психическото и физическото ти състояние са стабилни (че се изказах ама) няма повод твоите родители да се притесняват.Все пак не го правиш, за да станеш някоя анорексичка, нали? Поговори с тях и им обясни как стоят нещата.Надявам се да те разберат.

Мега фен Аватара на mechtaq_za_teb
    Град
    ~in the eternal summer~
    И аз се храня така. Не ям никакво сладко, тестяно, не пия газирано... Но не смятам, че това може да навреди, стига да приемаш нужните хранителни вещества. Аз наблягам на плодове, зеленчуци, пилешко и разни домашни манджи.
    А бе отдавна, беше тъжна вечер.
    Поредната... Да знаех само аз,
    че в утрото не ще те видя вече,
    че ще бъдеш мъничка звезда...

За мен това са глупости, здравословно хранене и какво, аз ако на седмица на ям по минимум 2 паржоли се чувствам зле, като ям месо все 1 се съживявам. Чувсвам се много по-добре като си ям каквото си искам
    I'm not a little pervert..., I'm a big one!

Понякога може да бъде вредно. Защото се съдържат много по-малко калории и аха-аха и може да припаднеш. Неведнъж ми се е случвало.
    Просто понякога организмът го понася тежко, не че е вредно.

да бе ..пффф много по добре е да изядеш 1 кило зелен4уци отколкото да изядеш 3 кюфтета които не знаеш от какво са направени........аз затова не ям никакво месо

Да,заглавието наистина е абсурдно. Какво разбирате изобщо под здравостовно хранене? Най-простото обяснение: добре уравновесено хранене,което ще поддържа организма в най-доброто му състояние. Е ,като четете това обеснение, виждате ли някаква вреда от това нещо ?

Цитирай Първоначално написано от nesuni
    да бе ..пффф много по добре е да изядеш 1 кило зелен4уци отколкото да изядеш 3 кюфтета които не знаеш от какво са направени........аз затова не ям никакво месо
    Не е хубаво вобще да не се яде месо.В месото има важни витамини които са важни за организма. В един вестник пишеше за Гуинет Поултроу, (боже как се пише т'ва име бе ) че била орторексичка.не близвала никакво месо и отдолу мение на специалисти(лекъри,диетоло зи и т.н.). Те казваха, че месото е мн важно и съдържало някакъв витамин В5 ли к'во беше не помня...И така де,трябва да се яде мес не си ли забелязала, че в диетите често има " обяд: бяло месо и ориз" и подобни? Така, че поне бяло месо яж =)

И аз се храня здравословно. В началото и мойте родители не бяха съгласни, но сега вече са си свикнали. Също така аз не се лишавам напълно от всичко- ям шоколад, сладолед и типов хляб

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си