- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Компютъра се включва трудно
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Какво да правя?? Аз съм на Вие с компютритеИма един разклонител и на него едно червено копче и първо го включвам от там и после самия компютър от неговото си копче. Обаче от 2-3 дена вкл. от разклонителя, монитора си има там една светлинка светва , обаче като натисна и power копчето на компа за да тръгне почва да ... бучи..абе издава винаги звуци
щото е по - старичък.. иии таман да тръгне и спира и звука и светлинките на самия комп
иначе монитора продължава да си свети... и да го преинсталвам ли кво да правя? Просто почва да се включва , но не стига до края и изгасва.. и после с еопитвам да го вкл. пак от пауър копчето ам анеще.. и после пак от разклонителя вкл.,компа, изкл. и така 4-5 пъти докато тръгне... пък не съм го пренатоварвала .. а и тия номера ми ги прави от 2-3 дена... то вечерта преди тия 2-3 дена имаше светкавици ама аз го изключих навреме.. и вчера на сичкото отгоре трябваше и да спре тока

а той беше включен и просто супер...та някви идеи
Да не стане така някой ден пък въобще да не тръгне

Cruel Intentions
Труден казус. Има много варианти за това какво се случва в компютъра ти. Ще ти ги подредя по лесност на проверка.
1.Провери с друг разклонител (малко вероятно)
2.Пробвай да преинсталираш компа (по-вероятно)
3.Вземи от някой приятел друго захранване (по-вероятно). Ако стане с него за 50-60 лв си готов.
4. Дъно (малко вероятно, но не ти го пожелавам все пак)
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
ами първия път нищо не показва само шуми,черно е и изключва. втория или третия път излзиат настройките на монитора и при 4 или 5 път вече почва да зарежда и тръгваПървоначално написано от Genetix

Cruel Intentions
Ако е от захранването кво да направя
Cruel Intentions
Провери как е забодено захранващия куплунг към флопито. Много лесно може да се откачи.Дай едно шотче да видим как си го свързал.Ако не,пробвай там с ресет на биоса и ако пак не стане,откачи всички кабели на захранването и пак ги нареди по местата им.Успех!
- Ако тръгва Уина да зарежда дори малко и после се скапва е от "бъгласяла" се операционна система - Намери някой да го оправи!!!
- Ако няма никаква реакция в монитора може да е следствие на изгоряло дъно, рам памет, видео карта...
- Възможно е да се е напрупал много прах в компютъра, по точно по платката на дъното и слотовете на рам паметта!

Нз дали има значение обаче ми се струва , че като спра монитора компа си тръгва.. щото а зпо принцип монитора не го изгасям.. а за уиндоуса той или тръгва или не тръгва... но вкл. ли се не спира
Cruel Intentions
Куплунг?? флопи? закачени?Първоначално написано от WooDy
яя ако можеш ми обясни още по просто (нз дали е възможно
) че нищо не разбрах

П.П момиче съм
Cruel Intentions
Повикай някое приятелче, дето разбира от компютри, че ти ще вземеш да объркаш нещо и после може и да съжаляваш...Първоначално написано от mysterious93

оф аз ако чакам на някое приятелче компа ми може да спре да се включва и паяжини да хванеПървоначално написано от doomkillerr

Cruel Intentions
Е що така? Аз ако ти бях... дори само познат и да ме попиташ "... ще можеш ли да ми погледнеш PC-то" веднага бих дошъл!Първоначално написано от mysterious93

П.С. - Явно са ти и толкова приятели...
П.С. 2 - За да го оправиш, вероятно ще трябва да оториш компютъра и всичко да прегледаш... да поизчистиш от праха който се е събрал вътре, а за да го направиш трябва да откачиш кабелите! До тук добре, но като тръгнеш да го сглобяваш пак може да допуснеш някой "фал" и въобще да не тръгне машината...
Ами то няма и кой знай кого да попитам.. все нямат време.. лято,бачкат пък и после ми офкат цяла година..Първоначално написано от doomkillerr
ам аз кабелите мисля че ще мога да ги откача ама вътре кво ще прая нз
Cruel Intentions
Очевидно предложенията ми не са одобрени. Ако пробваш нещата ONE BY ONE няма да имаш особени трудности.
I'm RETIRED.
Не съм те пренебрегналаПървоначално написано от ivanstef
м първото не ми се вярва.. аз като го вкл. монитора и тонколонките светват и компа почва.. нищо че после спира
2. не ми се занимава с преинсталациипреди 7-8 месеца го преинсталвах.. а и той като тръгне няма проблем..
3. как така др захранване?? аз даже нз как изглежда
4. а тва с дъното напрао.. тъмна Индия
то ако беше токов удар щеше ли въобще да тръгнеПървоначално написано от kantonecApetur4
макар че покрай тия светкавици и гръмотевици.. ама като има гледам да е изгасен..
и най - големия ми проблем е колко може да ми излезе поправкатаа ако отида да питам в някой сервиз/магазин трябва ли да нося някви документи?? щото ако почнат д аме питат за рам памет,визуални глупости и ред други аз нищо не разбирам

Cruel Intentions
"mysterious93" - Щом не разбираш нищо от компютри и само се () направо я грабвай тая "щайга" под мишка и затичваш до най-близкия сервиз за PC-та. Ще ти вземат някъде 20-тина лева, но ще го оправия...
Ако ли не - намираш някой "френд" дето разбира да го оправи и може само с една почерпка да се разминеш...
П.С. - Успех... \/
M помолих една приятелка да видим кво ще направим.. ако не на сервиз.. и ще се моля да не ми излезе скъпоПървоначално написано от doomkillerr

оф нз как може да съм толкова зле с компютрите.. ква тийнейджърка съм аз

Cruel Intentions
Първоначално написано от ivanstef
Евентуално да е товаНо не знам все пак ..

Марио
Без проба трябва да съм врачка, за да разбера какво й е на щайгата ти. Това не ми се занимава с преинсталации звучи тъпо особено след 7-8 месеца. Винаги след 6 вече има нужда от рефрешване на компа. Също така това ти е едно от най-лесните измъквания.
I'm RETIRED.
ами първите 3 години нищо му нямашеПървоначално написано от ivanstef
ся взе да си показва магариите.. не аз просто исках да видя дали има някъв лесен вариант , който да изпълня сама , но аз дори тва с преинсталацията не мога... и пак ще трябва на сервиз

Cruel Intentions