.
Отговор в тема
Страница 6 от 8 ПървиПърви ... 2345678 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 199
    Все още не мога да разбера защо обвинявате кучетата, а не безотговорните им "стопани", които са ги изоставили. Аз лично обожавам кучетата и никога не съм изпитвала страх от тях. Близките са ми разказвали,че когато съм била на по 2-3 годинки все съм ходела да галя бездомните животинки и досега никога не са ме хапели. А да не говорим и за тези глутници, от които ви е страх(в което междодругото е проблема) не веднъж ми се е случвало да попадам на такива.Веднъж с една фр се прибирахме късно вечерта и срещу нас излязоха 3 кучета, които гледаха свирепо. Приятелката ми щеше да умре от страх и тогава те почнаха да лаят и се приближиха към нас. Аз съвсем спокойто направих няколко крачки към тях към тях, изчаках да млъкнах и спокойно си минах, а после помогнах и на фр-то. Та мисълта ми е(ако не сте схванали), че трябва да се опитате да запазите спокойсвие. А самия проблем ще се оправи като се построят хубави приюти където животните(кучета и котки) НЕ ДА БЪДАТ УБИВАНИ а лекувани и отглеждани. А не искам да започвам да изказвам мнението си за измъчването на горките животни просто защото ще стане прекалено дълго

Цитирай Първоначално написано от EcstazyBaby
    ...А самия проблем ще се оправи като се построят хубави приюти където животните(кучета и котки) НЕ ДА БЪДАТ УБИВАНИ а лекувани и отглеждани. А не искам да започвам да изказвам мнението си за измъчването на горките животни просто защото ще стане прекалено дълго
    Аз лично предлагам, да се построят "хубави приюти" за изоставените деца на България, от колкото да се строят приюти за животни... Да може в момента да съм егоист, че защитавам човешката раса, но по добре изоставените деца да бъдат отгледани в специални грижи, от колкото бездомните животни!

Супер фен Аватара на someonerandom
    Все още не мога да разбера защо обвинявате кучетата, а не безотговорните им "стопани", които са ги изоставили. Аз лично обожавам кучетата и никога не съм изпитвала страх от тях. Близките са ми разказвали,че когато съм била на по 2-3 годинки все съм ходела да галя бездомните животинки и досега никога не са ме хапели. А да не говорим и за тези глутници, от които ви е страх(в което междодругото е проблема) не веднъж ми се е случвало да попадам на такива.Веднъж с една фр се прибирахме късно вечерта и срещу нас излязоха 3 кучета, които гледаха свирепо. Приятелката ми щеше да умре от страх и тогава те почнаха да лаят и се приближиха към нас. Аз съвсем спокойто направих няколко крачки към тях към тях, изчаках да млъкнах и спокойно си минах, а после помогнах и на фр-то. Та мисълта ми е(ако не сте схванали), че трябва да се опитате да запазите спокойсвие. А самия проблем ще се оправи като се построят хубави приюти където животните(кучета и котки) НЕ ДА БЪДАТ УБИВАНИ а лекувани и отглеждани. А не искам да започвам да изказвам мнението си за измъчването на горките животни просто защото ще стане прекалено дълго
    Отглеждани?!?!Сериозно?!Дори в Америка не могат да си позволят да отглеждат всички събрани от улицата кучета,ако открият,че не става да осиновяване,че е прекалено агресивно или нещо такова просто го умъртвяват.
    А към твоята случка коментарът ми е следният:В много ситуации мога да запазя спокойствие,от хора не се страхувам,обаче като видя куче да ме гледа и преди мозъкът ми да осъзнае какво се случва,тялото ми е на другия тротоар.На тренировки,след като по тъмно ме сгащиха 2-3 улични "кученца" на място без жива душа наоколо,ходих с камъни в джоба,за да мога да ги разгоня от себе си.За мое щастие,вече си намерих друг път и вече не стъпвам там.Имал съм кофти случки с кучета,които са насадили страх в мен,има някои от тях по-назад в темата ако ви се търси.А за това,че стопаните са виновни-без съмнение,обаче хайде предложи вариант.Малко са хората като теб,които не се стряскат от кучета.Държавата ни не може да си позволи приюти,а и никой не иска.Няма как да накараме стопаните да поемат отговорност за кучето си,колкото и да е жалко,каот се замисля за тези идиоти,се ядосвам само...
    П.С:Може и да предложим безплатна обиколка на няколко групи виетнамски туристи

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    ...А самия проблем ще се оправи като се построят хубави приюти където животните(кучета и котки) НЕ ДА БЪДАТ УБИВАНИ а лекувани и отглеждани. А не искам да започвам да изказвам мнението си за измъчването на горките животни просто защото ще стане прекалено дълго
    Аз лично предлагам, да се построят "хубави приюти" за изоставените деца на България, от колкото да се строят приюти за животни... Да може в момента да съм егоист, че защитавам човешката раса, но по добре изоставените деца да бъдат отгледани в специални грижи, от колкото бездомните животни!

И все пак тогава поне трябва да се втълпи на малоумниците, които бият животните да спрат. Те също са виновни защото така правят кучетата агресивни към всички хора.А към someonerandom имах предвид отглеждани докато бъдат осиновени. И да се изчаква поне един месец преди да бъдат преспивани(това в случай, че не са били болни и никой не ги е осиновил, а ако са били много болни да се преспиват още в началото)

Мега фен
    Град
    Earth...
    всички бездомни кучета и котки трябва да бъдат избити!!!
    аз не съм съгладен мойте пари да отиват в некво злобно съсдание болно от бяс дето само чака да ме охапе, а ако са на глупница да ме изядът...

По-добре с тези пари да се изгради добра полицейска мрежа която няма да е корупна и ще си върши работата като хората!!!

Супер фен Аватара на SolusChristus
    .22 калибър са евитни патрони.

После на една купчина, бензина и така.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    всички бездомни кучета и котки трябва да бъдат избити!!!
    аз не съм съгладен мойте пари да отиват в некво злобно съсдание болно от бяс дето само чака да ме охапе, а ако са на глупница да ме изядът...

По-добре с тези пари да се изгради добра полицейска мрежа която няма да е корупна и ще си върши работата като хората!!!
    Да, те кучетата баш мърши като теб чакат да изядат.
    И всичките са болни от бяс и чакат поредната си жертва...

Изобщо усещате ли колко абсурдни неща пишете?!

Моето момче, за КОИ ПАРИ говориш?!
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    е тва хората няма да се научим да уважаваме и живеем с други живи индивиди освен собствените ни АЗове
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    .22 калибър са евитни патрони.

После на една купчина, бензина и така.
    добре де.... ако някой иска с теб да направи същото...? Това, че кучетата не са хора не ги прави маловажни и те са живи същества....Знам, ме има и злобни кучета, които хапят хора, ама някой пита ли се защо...?Ами ето го отговора... помисли си ти, ще озлобееш ли, ако седиш гладен/на няколко дена подред и те отминават ... или секи те сритва, вика заплашително да мръднеш, че му плашиш златното детенце или пречиш да изкара колата...?-питам те, като човек ти не би ли се озлобил...?

Цитирай Първоначално написано от b0Nb0n
    е тва хората няма да се научим да уважаваме и живеем с други живи индивиди освен собствените ни АЗове
    Как да уважавам нещо,заради което ме е било страх да вървя по улицата?Да съжителствам с него?Е тва някои хора няма да се научат,че не сме в проклетото средновековие,че човекът е на върха на хранителната верига и не е нормално в 21 век и в голям град да те нападнат и едва ли не да те убият група побъркани животни.А има и смъртни случи.Това ли защитавате?Това ли са безпомощните ви животинки?Съжителстване.Пи сна ми от глупости.От толкова инциденти трябваше да се научите,че за съжителство дума не може да става.Обаче докато има хора,дето се опитват да ни накрат да живеем както преди няколкостотин години,ще го има и това.

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    нали си много отворен и си на върха на хранителната верига трябва да си хищник тогава....да си виждал леопард да бяга от антилопа ?

ама за едно си прав не е нормално да има бездомни кучета
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Raybeez добре съгласна съм , уличните кучета са навън заради безотговорни хора. Голяма част се раждат обречени , така е , това и аз съм го писала в моя пост , че де факто не са виновни какво подсказва инстинкта им за самосъхранение. Всичко каквото правят е просто защото искат да оцелеят.

И тук аз лично изощо нямам против да си оцеляват , не ги закачам по никакъв начин , не ми пречат стига да стоят на разстояние от мен. Не ги бия , не ги тормозя - избягвам ги - аз също не им преча по никакъв начин. Ако е съжителство - да е мирно съжителство - добре . Не съм виновна аз лично пряко , за появата на някое бездомно куче на улицата.

Искам да те попитам според теб каква трябва да е моята реакция , и какво според теб ми се върти в главата когато , както се е случвало , ме преследва и ме залае глутница кучета. Абсолютно добронамерено питам , не се заяждам нищо. Дали ще си кажа "А , те са обречени , това е просто инстинкта им , нека ме изядат" , и ще ги оправдая за агресията им (защото състраданието ни прави хора , въпреки реалната заплаха за живота ми ), или ще се уплаша до смърт и вече ще ме е страх да ходя спокойно по улиците? Не е ли нормално според МОЯ инстинкт за самосъхранение да смятам , че такава опасност трябва да се отстрани , или трябва да пренебрегна своя инстинкт за да толерирам техния? И какъв вариант ми предлагаш за самозащита в такива случаи? Да си стоя вкъщи ли?
    Повтарям поста ми е съвсем добронамерен.

Град
    във форума
    Разбирам и благодаря за съветите , варианта кучегон го обмислях , и по това което прочетох е добро решение , като изключим че не действа на глухи кучета. Чела съм и за единични случаи , в които предизвиква точно обратния ефект , но да речем че което и да е средство не би било 100% ефективно. За сега нямам кучегон , спряла съм се на варианта спрей , който действа и на животни , остава ми надеждата да няма насрещен вятър , и другата надежда - да подейства , и кучето да не се озлоби още повече.

Да , абсолютно сигурна съм , че животното не напада без причина. В конкретните случаи при мен , мисля че им минавах през територията. Но аз нямаше как да не мина оттам , просто това е пътят по който стигам до жилището си и няма друга алтернатива , де факто не съм ги предизвикала чрез умишлено дразнене и т.н. Но при всички случаи едно такова преживяване е доста стресиращо за мен , предполагам и за други хора , дори и да не се е стигнало до сериозни последствия.

Та мисълта ми беше , че за мен е нормално в такава ситуация човек да мисли повече за своята безопасност , отколкото да проявява съчувствие към лаенето/нападането/преследването , пък по каквато и причина да е то. Затова не разбирам защо този човек е набеден за егоист и жесток и садист и т.н., при положение че единственото което иска е да се опази жив и здрав , и да не хвърля боб всеки път като види куче - дали е агресивно или не.

Град
    във форума
    Не мисля че нещо се демонизира , смятам че човек преживял "екстремен пример" е в правото си да разсъждава екстремно , а тези хора май са много.

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от b0Nb0n
    Как да уважавам нещо,заради което ме е било страх да вървя по улицата?Да съжителствам с него?Е тва някои хора няма да се научат,че не сме в проклетото средновековие,че човекът е на върха на хранителната верига и не е нормално в 21 век и в голям град да те нападнат и едва ли не да те убият група побъркани животни.А има и смъртни случи.Това ли защитавате?Това ли са безпомощните ви животинки?Съжителстване.Пи сна ми от глупости.От толкова инциденти трябваше да се научите,че за съжителство дума не може да става.Обаче докато има хора,дето се опитват да ни накрат да живеем както преди няколкостотин години,ще го има и това.
    А мен ме е страх от елементарни същества като теб. Прочети ми предишния пост, който е на предишната страница.

Най- ме забавлява и откровеното ти противоречие - хем си на върха на хранителната верига, хем примираш от страх и си жертва.
    Казах,че човекът е на върха на хранителната верига,не че конкретно аз съм най-великият хищник на всички времена.Това ли е била целта на толкова еволюция,технологични постижения,войни и т.н-да ни избиват кучета?И какво ми е елементарното?Казах,че нямам против тях,стига да не ни заплашват,и че не искам да бъдат избити,обаче все нещо трябва да се промени...

Град
    във форума
    Е оджафкването и оръмжаването на мен ми влияят стресиращо , защото не ги знам животните с какво толкова ги предизвиквам , какви по нататъшни действия ще решат да предприемат, и до къде може да стигнат нещата. Наречи ме страхлива - аз го приемам екстремно. И това че 1 път съм се разминала не значи че друг път пак така ще стане , за това и ме е страх да си ходя спокойно , и бих се почувствала сигурна само ако ги няма изобщо. Не се смятам за изрод и егоист.

П.С. Имам предвид безпризорните кучета , защото разбира се и в домашните се среща агресия , но тя поне има по-голям шанс да бъде овладяна.
    Абе да не се случва..

Град
    във форума
    В някои общини е факт , че този проблем е решен частично или поне не стои толкова остро , както в София. Аз смятам , че животните с доказана агресивност - които ръмжат , преследват , нападат - дори и да не са осакатили някой все още - трябва да бъдат евтанизирани. Безболезнено. Не може да се разчита на настроението им и на добрата им воля. Изчезването на останалите може да стане постепенно , до колкото съм запозната проедурата е следната - залавяне на безпризорните животни , кастриране , обезпаразитяване , ваксини срещу бяс , след което се пускат отново - и следва дане създават проблеми , както ти каза. За мен решението е такова

Град
    във форума
    Прочетох го , но видях че си против умъртвяването (хуманно и безболезнено - не с камъни , пръчки и пушки ) , което аз смятам за наложително в случай на непредизвикана агресия от страна на животно към човек. Понеже за мен не бива да се толерира тази агресия у НЯКОИ кучета , с мотива че са безпризорни , и просто така оцеляват. Някак си не искам да бъда набеждавана , както много хора , колко съм жестока заради тези си разсъждения. Както и да е , повтарям се , но може би ти имаше нещо друго впредвид , с това пак да прочета поста ти?

Наистина дългосрочно решение е по-злобните да се подлагат на евтаназия,а другите просто да се кастрират.И щом всички са кастрирани,все трябва да изчезнат.Защо тогава не изчезват?Защото управлението ни е супер

вече е споменато, но аз да повторя.. относно негативната енергия
    като малка на път за детската градина имаше къща с една немска овчарка. и аз нали съм малко и страхливо, и всеки път като доближавахме тази къща ме обземаше един панически страх, че кучето ще почне да ме лае и ще прескочи оградата или нещо такова.. и то (естествено) действително почваше да ме лае. и един ден малко преди да стигнем до къщата майка ми ме заговори за нещо и аз съвсем забравих да мисля за кучето.. и О, Чудо! дори не бях разбрала кога сме минали покрай къщата просто защото не ме беше страх. от тогава минавах и даже поглеждах към него, но то най - кротко си стоеше с изплезен език и мълчеше.. даже ми стана симпатично.
    а за озлобените улични кучета.. ами не са само уличните. две от съседските кучета са ме нападали просто от Ей така. ще съм вечно благодарна на съседа ми, който ми помогна единия път.
    и за миловидното куче от съседната улица.. вечно лежи някъде, като го повикаш и то идва да го галиш. никога не е хапало никой, точно защото всички са привързани към него и никой не го бие. така че не кучетата, хората сме злобни! и да, обвинете ме за човекомрзец ако искате, не ме бърка. защото милиони пъти съм се убеждавала колко злобна раса сме и на какво разрушение сме способни.

Град
    във форума
    Една логика ми убягва . Ловът е законен спорт , развлекателен , убиването на телета, пилета, прасета , овци и всички не по-малко невинни и обречени животни , които използваме за облекло и с които се храним е приемливо , а умъртвяването на кучета, които се опитват да се хранят с нас - не е!

Цитирай Първоначално написано от BlackWings
    Една логика ми убягва . Ловът е законен спорт , развлекателен , убиването на телета, пилета, прасета , овци и всички не по-малко невинни и обречени животни , които използваме за облекло и с които се храним е приемливо , а умъртвяването на кучета, които се опитват да се хранят с нас - не е!
    Ами технически май няма закон срещу кучеубийството,както няма и срещу убийство на овце примерно,проблемът идва,когато се окаже,че за разлика от коленето на овцете,за кучетата и общината трябва да вземе някакво участие
    А и Raybeez е прав за едно:Не всички кучета са зверове и няма да е приятно за никого да бъдат избити.Трябва просто да се молим за приюти(доста да се молим )

Цитирай Първоначално написано от BlackWings
    Логиката ти е много правилна, но нали все се намира някой да каже "оооо аз съм вегитарианец... или не няма да си купя кожена чанта (палто), че някое животинче ще остане без кожа..." Ами какво да кажа... Факт е че хората сме доминиращата форма на живот на земята, факт е че имаме избор да бъдем каквито искаме, факт е че по природа сме жестоки (дори и към себеподобните си) и един ден ще се самоунищожим! Все пак проблема с бездомните кучета си остава нерешен много време! Преди време гледах по новините, как кмета на Париж е предприел мерки срещу нарасналата популация на гълабите в града. Той беше разпоредил на всички високи сгради да се сложат остри шипове, които да предотвратяват гнезденето на птиците в тях, както и беше издал заповед забраняваща храненето на гълабите от хората, а нарушителите ги чакаше доста солена глоба! Е и какво - България да не е по-примерна от Франция?!?! Според мен кучетата трябва да се прибират в приюти за определено време 1-2 месеца и ако през това време не си намерия стопанин, тоест не бъдат осиновени, да ги приспиват по хуманен начин! За хората дето изхвърлят домашните си любимци на улицата, трябва да има големи глоби, както и за тези дето изхранват глутници кучета!

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Само в последното изречение имаш кратък проблясък, но за жалост и той бива помрачен от това за храненето, защото щеше да се сетиш, че ако никой не храни кучетата (защото общината и екоравновесие си прибират парите, а не правят нищо за решаване на проблема), то ще има повече случаи на нападения.
    Това "последното" изречение го написах точно заради теб! Ако зависеше от мен проблема с кучетата ще го реша на момента... как и по какъв начин си е моя работа, но ще е факт, че няма да има нито едно скитащо куче по улицата, в който и да е град!

П.С. - Както бях писал и по-рано, предпочитам средствата за кастрация и отглеждане на бездомните кучета в приюти да бъдат пренасочени за една гореща супа за изоставените български деца! - НЕ ИСКАМ България да се превърне в "страната на скитащите вълци"...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си