- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Да защитаваме ли бездопните кучета !?
Напротив. Ти явно не знаеш за колко работи един редови полицай...Първоначално написано от Patriot
А за пияния шофъор нали се сещаш, че като изтрезнее и след 2 дена получи фиш за 4-5000 лв с 6 различни нарушения, който е извършил, докато е бил пиян, следващият път ще се замисли дали ще кара пил.
Ами след като предлагаш някакви решения, те трябва да са издържани и да бъдат реални, от много говорене полза няма.Първоначално написано от doomkillerr
Всъщност ако си забравил ще ти припомня, че дискусията ни тръгна от това как аз ти казах, че както избиването на кучетата не е правилното решение на единия проблем, така и избиването на шофьорите не е решение на другия проблем и в крайна сметка се оказа, че ти няма доводи срещу казаното от мен.
Ами средната заплата на полицаите е около 1000 лева, което е значително повече от средната заплата като цяло в България. Извинявай много, но при положение, че има лекари, които имат по-ниски заплати, а кризата налага затваряне на болници и училища всекидневно, е абсолютен цинизъм да се говори за увеличаване на заплащането на полицаите. След като имат такова заплащане и пак взема рушвети, какво искаш по 10 000 лв ли да им е, макар че аз съм сигурен, че и тогава проблема няма да бъде решен, тъй като човек колкото по-богат става, толкова повече пари иска.Първоначално написано от amk933
Тоя шофьор може и да се замисли като изтрезнее, макар че подчертавам може, тъй като на пияна глава нещата са различни, но каква полза има от това след като вече е отнел човешки животи, не мисля че е хубаво на всеки един шофьор в България да му се случи такова нещо за да се осъзнае.
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Ами това, което предложих е напълно реално, защото практически действа в други държави по света, които имат същите проблеми! И пак не прочетох да предлагаш някаква алтернатива на предложеното от мен... Нали знаеш, че да критикуваш предложението на някого е лесно, но да предложиш алтернатива в замяна - е тук е истината!Първоначално написано от Patriot
![]()
Пак ти казвам, че стигнахме до тази дискусия, защото аз ти дадох случая за пример. Не помня да съм казвал, че имам идеи за решаването на проблема с пияните шофьори. Нямам предложение, но това не значи, че не мога да опровергавам предложенията на другите.Първоначално написано от doomkillerr
Говориш абсолютни глупости. Редовите полицаи (80% от съсловието) по улицата взимат 5-700 лв заплата бруто. Махни данъците да те видим как ще ги докараш до 1000. Много малко са хората, които получават над 1000 лева. Изобщо не е цинизъм да се говори за увеличаване за заплатите на полицаите, защото в МНО, където не вършат нищо съществено са осезаемо по-високи. В София една операционна сестра получава малко под 2000 лева с пътеките, доктори има и с официални заплати от по над 15 000 лв/ месец. Да не говорим колко прибират на черно, защото една операция от рак на мозъка стига до 12 000 лв, а на бял дроб до 5 000. Сравни ги с това, което прибират КАТ-аджиите на черно и после ми ги жали. Учителите са съвсем различна бира и за тях парите, които получават винаги ще са малко с оглед на труда и нервите, които изхабяват.Първоначално написано от Patriot
Но точно това с 3-4 цифрени глоби е начина за спиране на пияните шофъори. Като не може да си плати глобата ще го осъдят и ще чисти улиците 90 дена да си изкупи вината. Това е начинът.
Ти наистина си изключителен циник. Сигурно имаш роднина полицай, за да говориш подобни глупости.
Данните които ти изнасяш са изключително неофициални и се позовават на слухове и клюки.
Аз си направих труда да се поразтърся:
http://dnes.dir.bg/news.php?id=3722378
http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000301
Абсурдно е щом като има дори и един лекар, който взема по-малко от даден полицай.
Полицаите са известни навсякъде със садизъм, корупция и неадекватни действия, срещу организираната престъпност, като за да вършиш това не трябва да си учил и да си се блъскал, както е при медиците, ами е достатъчно да си един прост галфон, който има връзки.
А лекарите спасяват животи, грижат се за хората и са натоварени психически и физически постоянно
Изобщо няма да споря с теб, защото мислиш адски плоско и елементарно. Вярвай си на ТВ–то, те там е истината.
Докторите спасяват животи (или по-некадърните отнемат), а полицаите си дават живота. Но да абсурдно е една сестра в отделението, която спи по цяла нощ и се сърди като я събудят, че някой умира, да взима по-малко от някой полицай, който си е дал живота да гони престъпници, защото сигурно с елементарното си мислене не можеш даже и да се сетиш колко сираци живеят в България като деца на загинали служители на МВР. Не ти стига до главата и, че точно колкото КАТ-аджии са корумпирани, толкова хирурзи са. Но няма да умреш, ако не дадеш 20 кинта на някой пътен полицай, но ако не се бръкнеш с 10 000 за да ти махнат рака на мозъка, не е нужно да ти казвам какво ще стане. Да не говорим, че 90% от престъпниците, които се ловят от МВР, защото МВР си върши работата, биват пускани от корумпираната съдебна система, но ти си толкова начетен, че дори не знаеш, че съдебната, изпълнителната и законодателната власт са взаимнонезависими. Както и да е, философствай си...
Моят житейски опит ми е показал много повече примери за корумпирани полицаи, отколкото лекари така че няма за един ден ти да ми промениш мнението.
Това за спасяването на животите го има само в постните холивудски филми. Можеш ли да ми кажеш например каква точно работа върши един полицай в моят град Габрово. Града е спокоен, убийства стават изключително рядко, катастрофи максимум по десетина пъти в годината, кражбите и други битови престъпления също са рядкост. Или може би, да регистрираш паспорти и да правиш проверки в дискотеките дали се спазва вечерния час е голямо геройство?
Докато в Болницата например винаги е пълно и лекарите винаги имат работа.
Според теб какво е мнението на обществото за полицията според тебе, замисли се и си отговори сам на въпроса.
Прекрасно знам, че властите са независими, но след като и ти го знаеш, да не би да мислиш че е било работа на съдебната власт да хване убиеца на сестрите Белнейски. Едва сега с министър Цветанов започнаха да се работи срещу организираната престъпност, преди това колко мутри бяха арестувани?
С всеки пост се излагаш все повече и повече и доказваш колко си повърхностен.
Ми естествено, че всички болници ще са пълни бе...нали докторите живеят от клиничните пътеки. Нали гледат легловата им база все да е пълна, за да може да лапнат повече парички? Защо в Св. Екатерина например правят на всеки коронарография? Защото болницата лапва по 1200 кинта на калпак. И да кихнеш 2 пъти, ако има свободни легла пак ще те вземат само и само да се нагълтат с пари.
Мнението на стадото, съставено от 80% заспали овце, крайно не ме интересува. Аз съм учил и политика и знам защо глупаците си мислят, че МВР не си върши работата - защото съдът пуска престъпниците. Но съдът няма общо с МВР. МВР малфункционираше, защото имаШЕ политически чадър. Сега всичко му е наред.
Изобщо не ме интересува какво правят в Габрово. Аз знам колко полицаи са умряли в София. Изречението за холивудските филми доказва що за...няма да продължавам с характеристиката. Дано някой ден имаш малко шанс да поработиш в полицията да видиш що за къртовски труд е, ама к'ъвто си на първата акция ще напълниш гащите. Както си ровиш в дирчетУуу да им сумтиш срещу заплатите напиши в Гуугъл убит полицай да видиш колко има, защото си смешен с елементаризма си. Познай защо срещаш много повече корумпирани полицаи? Ми 'щото всеки ден се движиш, а много ме съмнява всеки ден да си в болницата. Но и т'ва не успя да се сетиш.![]()
Вие сте ги пуснали на улицата, защитавайте си ги. Само че като ви охапат/разкъсат не плачете моля!
Ти явно изобщо не си разбрал какво искам да ти кажа.Първоначално написано от amk933
Просто сравних колко натоварени са едните и колко натоварени другите в един провинциален град.
И като говориш за елементаризъм, обръщай внимание и на себе си. Защото няма никаква логика в констатацията ти относно мнението ми за полицаите. Това че всеки ден се движа, не значи че на всяка крачка срещам полицай, макар че и така да беше пак няма смисъл, защото представите на един човек не се изграждат само от това което той е видял с очите си.
А политическият чадър е над организираната престъпност, но хората не им вярват най-вече, защото самите те са виждали несъстоятелността им при престъпленията от битов характер.
Както и да е, смисъл да споря с теб няма, много е вероятно да си някакъв платен клакьор, изпратен от МВР с поръчка. Просто съм потресен, че може да има нормален човек с такава позиция като твоята.
А кои срещаш по-често,полицаите или лекарите?А ти каза,че се позоваваш на житейския си опит.Какво включва той,ако не това,което сам си видял?Първоначално написано от Patriot
Не съм съгласен с теб още като се започне от това,което писа за пияните шофьори,обаче хайде да вземем да проверим какво точно беше заглавието на темата.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
^Градивни дискусии дори леко изместени от темата са допустими, така че си кажи каквото имаш.
Patriot, аз не съм по-малко потресен от твоята, така че споко. Просто се радвам на ефекта от телевизията. И ти съвсем нищо не разбра от това, което ти казах, но другите хора разбраха. Това е важното.
Аз ти обясних защо едните са по-натоварени от другите в ламтежа си за пари, но явно не поиска да го разбереш и естествено, че ще се правие на неразбрал, като няма как да го оспориш. Все тая. Поне да беше казал нещо смислено като контрааргумент.
Аз съм се срещал един път с полицията и съм доволен. Откраднаха ми телефона във вторник, в петък двамцата герои бяха зад решетките, докато съдът не ги пусна условно. Полицията си свърши работата за цифром/цловом 3/три дни. Няма какво повече да искам от тях.
ПП: На 17 години съм точно агент на ДАНС и са ме пуснали тука да ги рекламирам. Ти вярваш ли си или и т'ва го изпусна току-така, като половината ти аргументи?Това, че имам глава на раменете си и мога да я ползвам по предназначение, не ме прави подкупно лице на МВР.
да трябва да защитаваме бездомните кучета,защото те нямат никаква вина за това че част от тях биват оставяни на улицата от стопаните си,че държавата ни "няма пари" за да реши този проблем и че повечето хора се отнасят като боклуци с тях..... а това че има нападнати хора,да,има! но кучетата не се озлобяват без причина,а имат нанесени стари травми и тн...и инстинкт на защита..... така че аз не мисля че трябва да ги виним.... а да се направи нещо от скапаното правителителство на държавата ни
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
подкрепям те напълноПървоначално написано от miloto_girl_4e
Нищо, че ни хапят, все пак са "животинки" - какво са няколко човешки живота сравнени с хилядите на помиярите...
Но оставете това на страна, трябва да се съсредоточим малко върху мухите и комарите. Най-вече мухите. И те са живи същества - и те имат права! Ето темата, която я заключиха за съжаление: http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=353318 Това само показва колко безразлично им е на модераторите, и какви расисти са спрямо мухите и комарите!
Ама ти сериозно ли? Как може да сравняваш кучетата с мухи и комари, поради простата причина, че бездомните животни са на улицата заради безотговорните хора, а мухите и комарите просто си живеят там.Първоначално написано от Vesk0u
Няма как някой да отглежда комар и след това да го пусне защото не му харесва вече(или поради друга причина няма значение), както става с кучетата....
П.П. Знам, че със сигурност се шегуваш, но просто исках да ти покажа колко тъпи неща измисляш
Т'ва си е направо дълбока ИРОНИЯ! Опитвам се да ви покажа колко сте заблудени! Не предлагате алтернатива, просто защитавате "беззащитните животинки" а те продължават така "беззащитно" да ни хапят и да ни ядат. Постоянно слушам за нахапани МАЛКИ деца от кучета по новините. Вече има и смъртни случай! На една бабка се наложи да и ампутират краката, а месеци по-късно е починала от шока... Разберете, че в България приюти за бездомни кучета НЯМА ДА СЕ ПРАВЯТ! Докато ние не ги изтрепем, никой друг няма да го направи!Първоначално написано от EcstazyBaby
Дори и да е така защо трябва да ги изтрепвате по тези ужасяващи начини??? Достатъчно е да бъдат приспани, а не да им се режат краката(напоследък често срещан случей), да им се горяд очите, да се обесват и какви ли още не отвратителни постъпки. http://www.blitz.bg/news/article/84457 според теб това малко кученце сторило ли е нещо на някого, че да заслужава такава съдба?Първоначално написано от Vesk0u
П.П. И все пак съм на мнение, че хората просто трябва да се научат, че животните също са живи същества и когато видят такова не да го убиват, а да се обадят в някой приют да го прибера за да могат мъките му да спрат.
А ти, драги, като си бил толкова загрижен за "бабката" и толкова шокиран от тази случка, защо не организира една благотворителна акция, да съберете пари за операция, протези и т.н. ??? ЗАЩО ???Първоначално написано от Vesk0u
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
На бабката каквото й е трябвало финансово са го осигурили децата й и близките, ама тя е умряла от шока... Аз събирам пари за газов пистолет!Първоначално написано от Violenza
До болка си ми ясен. Такива като теб знаят само да мрънкат, да се оплакват и нищо да не правят, жалка работа.Първоначално написано от Vesk0u
И какво си го подчертал това с пистолета? Повод за гордост ли трябва да е? Или просто се фукаш?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
До 5 метра газовия пистолет е боен, а тия кучета със сигурност няма да ги стрелям от 20 метра.Първоначално написано от Violenza
Офф с тези кучета,вечният проблем.Който иска куче да си гледа у тях! Тези на улицата не са много безопасни,за това трябва да се вземат мерки срещу тях!