Цитирай Първоначално написано от slavito007
miloto_girl_4e, съжалявам, но не нога да се съглася с твоята хуманистична теза. Тези хора, които си хранят кучетата около блока да си ги вземат у тях и да си ги гледат. Защото никога не остава само 1 куче! Една проклета кучка от миналата година живее пред болка ни, защото една пиянка и жена му го хранят. А заради тази разгонена кучка знаеш ли колко мъжки се навъртат? Преди месец бяха 10. На 1 място. Майка ми е казвала, че я страх да отиде до спирката за автобуса, която е на 20 метра заради тези помияри. И за да съм честен, всеки ден обмислям смъртта на това лаещо добиче. Но не достигам до изпълнение, колкото и да искам душа не ми дава. Все пак имам животинка у дома.
Иначе съм съгласен с теб, че щом си си взел животно ще го гледаш независимо какво.
п.с. А запитвала ли си се защо на хлапетата им идва мерака да ги сритат?
Хах не мисля,че си права ...
В моя квартал имаме една женска ку*ка,която в момента е на 12 години.Всички я хранят,редовно на всеки 3 месеца се събират пари от всички и някой от съседите я води на ветеринар за контролен преглед.Има си всички ваксини,има паспорт,чип ... Има 3 колиби пред 3 от входовете.Има каишка,на която са написани телефонните номера на няколко съседи,в случай,че кучето бъде откарано в приюта по погрешка.
В квартала ми е само тя и до сега НИКОГА не е имало глутници от мъжки кучета ... За сметка на това пък сме я пускали няколко пъти за разплод и доста съседи имат по едно-две нейни кученца по вилите и селата си!Да не говорим,че веднъж спаси едно дете от двама мангали,които му дърпаха раницата и го блъскаха в гаражите ... С очите си видях как кучето започна да лае и да се изправя на задните си крака пред детето ...

Освен това НЯМА зли кучета ... Има зли ХОРА и това е доказано!!!
Правени са много изследвания (за справки гугъл) и е доказано,че кучетата помнят хората,които някога са им причинили зло и дори след години пак са в състояние да нападнат въпросния човек!Също така е доказано,че кучетата усещат отрицателната енергия (това и аз за себе си съм си го доказвала,след като един боен питбул едва не разкъса крака на стопанина си след един побой и 30 мин. след това вече спеше сгушен в краката ми пред Бърза помощ) и при по-голяма доза отрицателна енергия (в случая хората отделят един хормон,който животните усещат и ги кара да стават агресивни с цел защита) кучето може да се нахвърли или да стане агресивно!