Първо, куче без причина не хапе? Моля ви се. С един приятел си вървяхме, и едно скочи(дори не знам откъде дойде..честно) и го захапа за крака. От там нататък какво сме преживели, няма и да кажа.
А бабата, която наскоро глутница са и изяли краката? Нея ли ще обвинявете. Природозащитниците знаят само да говорят, за тях е достатъчно кучетата да са живи, пък вече дали ще ядат хора-ми се тая. Важното е да не мрат.
Хуманност, че хуманност-4 годишно дете на наш познат е с обезобразено лице, заради пес. Била съм свидетел на сцената, където кучето се издразни( а СПЕШЕ) от подрънкването на ключове на майката. От там следваха отчаяни викове, пръчки и какво ли още не.
Куче не хапело, без причина, още малко со коефицент над човешкия ще ми го изкарате.
А факта, че пикаят в пясъчници, носят зарази, и децата играят там? Да бяха само ухапванията. Улично куче е различно от домашно, научете се най-сетне. Освен това, как ще погледнете в очите всеки ухапан с тея думи? Това остава трамва за цял живот. А кучето...то не е нито умно( и пак обяснявам, уличното), нито "хуманно" към нас, че аз да бъда. Има закон за защита на кучета от хора, но не и за защита на хора от кучета. Кучезащитниците да поемат някаква инициатива за приют, нещо подобно, не да седят, на нареждат и да говорят така, само защото нямат близки, ухапани от кучета. Най-малкото което е,че кучетата, които са бездомни, са озверели от глад, затова хапят БЕЗ ОСНОВАНИЕ.