^Ок, това че се е случило точно във вашия случай да е така, не значи, че като цяло е така. Тъпо е да съдиш по един частен случай. Да и аз познавам един булдог, който е най-добродушното куче на света сигурно, ама това не значи, че всички са такива.
Плюс това у дома никой не си храни кучето със сурово месо, никой не би трябвало да си оставя кучето гладно и всеки би трябвало да си възпита кучето.
На улицата нито има кой да го възпита, нито кой да го нахрани винаги, нито топъл подслон, нито някой да му се кара да не яде сурово месо, нито някой да го отърве от глутниците. Точно така се озлобяват кучетата, а станат ли на глутници става трагично положението. И за това не са виновни те, а стопаните, които някога са ги изхвърлили на улицата. Те пост фактум са се размножили. Обаче, нито аз, нито останалите хора сме длъжни да търпим тази злоба. Аз нямам нищо против да се глобяват/съдят стопаните изхвърлили домашните си кучета навън. И не ги защитавам тях изобщо. Въпросът е, че идеята да ме нападат и хапят нагли кучета не ми допада също. Пак казвам има огромна разлика между нрава на две кучета, колкото и да не ти харесва. Не е нормално едно куче да гони, лае и хапе всички наред из квартала, а друго да ни се радва на всички, нали така? Има злоби/озлобени кучета.
Спорът е изцяло по темата, така че не виждам проблеми спрямо правилата на форума...