Все още не мога да разбера защо обвинявате кучетата, а не безотговорните им "стопани", които са ги изоставили. Аз лично обожавам кучетата и никога не съм изпитвала страх от тях. Близките са ми разказвали,че когато съм била на по 2-3 годинки все съм ходела да галя бездомните животинки и досега никога не са ме хапели. А да не говорим и за тези глутници, от които ви е страх(в което междодругото е проблема) не веднъж ми се е случвало да попадам на такива.Веднъж с една фр се прибирахме късно вечерта и срещу нас излязоха 3 кучета, които гледаха свирепо. Приятелката ми щеше да умре от страх и тогава те почнаха да лаят и се приближиха към нас. Аз съвсем спокойто направих няколко крачки към тях към тях, изчаках да млъкнах и спокойно си минах, а после помогнах и на фр-то. Та мисълта ми е(ако не сте схванали), че трябва да се опитате да запазите спокойсвие. А самия проблем ще се оправи като се построят хубави приюти където животните(кучета и котки) НЕ ДА БЪДАТ УБИВАНИ а лекувани и отглеждани. А не искам да започвам да изказвам мнението си за измъчването на горките животни просто защото ще стане прекалено дълго