- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Да защитаваме ли бездопните кучета !?
Логиката ти е много правилна, но нали все се намира някой да каже "оооо аз съм вегитарианец... или не няма да си купя кожена чанта (палто), че някое животинче ще остане без кожа..."Първоначално написано от BlackWings
Ами какво да кажа... Факт е че хората сме доминиращата форма на живот на земята, факт е че имаме избор да бъдем каквито искаме, факт е че по природа сме жестоки (дори и към себеподобните си) и един ден ще се самоунищожим! Все пак проблема с бездомните кучета си остава нерешен много време! Преди време гледах по новините, как кмета на Париж е предприел мерки срещу нарасналата популация на гълабите в града. Той беше разпоредил на всички високи сгради да се сложат остри шипове, които да предотвратяват гнезденето на птиците в тях, както и беше издал заповед забраняваща храненето на гълабите от хората, а нарушителите ги чакаше доста солена глоба! Е и какво - България да не е по-примерна от Франция?!?! Според мен кучетата трябва да се прибират в приюти за определено време 1-2 месеца и ако през това време не си намерия стопанин, тоест не бъдат осиновени, да ги приспиват по хуманен начин! За хората дето изхвърлят домашните си любимци на улицата, трябва да има големи глоби, както и за тези дето изхранват глутници кучета!
![]()