Сигурен съм , че ако държавата построи приюти/които в момента дори се строят/ и прибере всички улични кучета, само за година - две безотговорните стопани - които взимат кученце, защото е малко и сладко или прилича на определена порода, а когато порасне се оказва, че май не е точно каквото са им казали в зоомагазина, го изхвърлят няколко месеца след това, защото вече им е омръзнало да се занимават с него, ще доведат нещата до сегашното им състояние. Уличните кучета рядко са агресивни поотделно, но когато се съберат на глутница наистина могат да са опасни. Важно е да си зададем въпроса"Защо са такива?". И вие, ако сте вечно гладни, болни, хапани от паразити, подритвани, плюти, стреляни, нарочно блъскани от автомобили, с отрязани крайници или уши, а защо не и с извадени очи за кеф на някой изрод, гонени с камъни и т.н. съм сигурен, че няма да сте добри и великодушни. Винаги съм се учудвала, как можеш да обичаш само своето куче - "моето куче е важно то e породисто и трябва да е сито и здраво, а уличните - *** ** майката". Много сме лоши хората, а тук в България освен лоши сме и хора, които обичат някой друг да им свърши работата и не обичаме да поемаме отговорност - за мен това е причината да има озверели улични кучета. И накрая думите на един умен човек

„Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните”

Махатма Ганди