Първоначално написано от
yambolov
не ти говоря само за соу а имам предвид че от езиковата гимназия с каква професия ще излезеш???
по добре е някаде където излизаш с професия независимо соу или не
кое е по добре да излезеш от някаде с средо или средно специално.....мисля че второто ти дава малко повече предимство,а особенно ако си решил да учиш са висше,после имаш 2 професии,малко хора работят по това което са завършили но никога не е излишно.
По-тъпа логика не бях виждал скоро. Първо, за да излезеш от професионално училище със професия трябва да учиш не 12, а 13 години. Второ, ако мечтата в живота ти е да си бояджия или оператор на биологични единици (овчар) професионалното училище е идеално. Ако имаш малко по-висока летва за себе си е нормално да избереш ЕГ. За какво ти е да губиш една цяла година за да станеш бояджия при положение, че може да започнеш да учиш висше веднага. В професионално СОУ език изобщо не можеш да научиш. В школа пак е по-трудно от колкото в добра ЕГ. И ако кандидатсваш в чужбина с дипломата за бояджия най-многото да ти дадат да им освежиш оградата. ЕГ-то е врата към добри университети, а професионалните училища към четката и мотиката и на работа (грубо казано). И в днешния свят без висше си за никъде.