- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Вие кое бихте избрали?
Значи, преди малко си видях отценките и смятам, че ще ми стигнат, за да ме приемат в желаната езикова.. Искам да ви питам ако бяхте вие, кой език бихте избрали за втрори? - Немски или Руски, понеже аз никога не съм ги учил и двете и по-опитните да кажат кой език е по-лесен и по-добър??
Макар да не съм ги учил,аз бих избрал Немски...По-популярен е...
Аз немски.[/i]
Първоначално написано от tArIkAt
Look, if you had one chance,
one opportunity to seize everything
you've ever wanted, in one moment,
would you capture it... or just let it slip?
И аз мисля, че немския е по-добре.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
руския е по- лесен, но бих (и съм) избрала немски.
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Руския е ужасенУчих 3 години и просто окончанията са ужасни
![]()
Немския е друго нещо давай там![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
Понеже е втори език и ако искаш да го научиш и ходиш на курсове,избери който ти харесва повече.Ако разчиташ само на даскалото за втори език по-добре избери руски,за да го научиш.
братле немския е отвратителен език.
отвратителен за учене става въпрос. според мен не ти е нужно сам да си слагаш таралеж в гащите![]()
И аз съм за немския.Първоначално написано от snufff
Ще ти върши много повече работа.
Но мисля, че е по-добре, щом ти е за втори език, да ходиш ня някои курсове по немски за да го научиш префектно.
Немският е отвратителен.... 3 години правих опити да го науча и нищо не стана. Според мен - руски
![]()
Учили ли сте двата езика? Защото аз съм и мога да кажа, че немският е в пъти по-лесен.
Не се бъркайте от близкото звучене на руския. Дори не е лесен за превод, макар да има сходни думи с българския. Но в по-голямата си част означават друго. Граматиката е отвратителна между другото.
Немският, от своя страна, като лексика е много близък до английския и лесно може да се прави асоциация с думите. Граматиката му също не е трудна - в повечето случаи изреченията се построяват по един начин, като има и изключения, но те лесно се помнят.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Отвратителен ама друг път! Аз се скъсвам от учене по руски особенно последната година се чудя как не полудях, а една много добра приятелка която по принцип е слаба ученичка има тройки и четворки само в час слуша и има 5ици и 6тици (по немски)Първоначално написано от guinessgirl
Дори тя като ми обеснява схващам
Много по-лесно е!
![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
немски
мразя всичко свързанос русия
смърт!
иначе немскя като език е мн гаден
Аз не само БИХ, ами дори си и избрах немски.Страхотен е, много го харесвам и си уча с кеф по този предмет. Колкото до руски - винаги ме е дразнел, звучал ми е прекалено меко и лигаво такова някакво...
![]()
да ви кажа честно не е само до искане...
втория език се изочава 4 часа седмично и ако се захванеш с немски вероятноста да го научиш само за тея години в училище..без допълнителни курсове и т.н. е съвсем минимална,да не кажа,че и няма такава.
по-добре ще се справиш с руския наистина,но ако все пак предпочиташ немски избери него,но перспективата за руски е по-добра![]()
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Немски, защото е сходен до английския и по-лесно ще го научиш и усвоиш
Немски, разбира се.![]()
И при мен е така.Първоначално написано от the_best_f
Аз днеска избирах м/у френски и руски и избрах френския..![]()
Обаче при теб е по -гадно...немския е дооста труден, така че по-добре избери руски..![]()
С немски можеш да общуваш без проблеми в половината Западна Европа (другата половина и английския ще ти е достатъчен), що се отнася до трудност - в немския, с малки изключения, казваш каквото четеш...Първоначално написано от Mastta
относно мнението на Biskfitka - кой те излъга, че немския е труден?