.

Виж резултатите на анкетата: Кое бихте избрали?

Гласували
177. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Немски

127 71,75%
  • Руски

50 28,25%
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 98
    Немския е в пъти по-добре от руския.Хем е по-лесен,хем е по-хубав,хем е по-употребяван.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Аз съм учил и двата и според мен са еднакво лесни. На руския запомниш ли окончанията всичко е ок. Времената са лесни. А на немския гадното е че трябва да знаеш всяко съществително, дали е женски, мъжки или среден род, което в руския се определя по-лесно. И в немския има разни настваки, който го подсказват, ама има и изключения доста. ))

Избери този, който ще ти трябва повече. Ако ходиш в Америка например, руският е много по-важен. Ако ще си седиш някъде в Европа, различно от Русия и бившите съветски републики, немският е по-важен.

Град
    ПлОвДиВ
    немски ,може да е по-труден и по-неблагозвучен но е по-наложен от руския.Аз тая година учих по 21 часа седмично немски понякога ми ставаше зле,но когато свикнеш не е толкова лош език

немският е толкова грозен език , бих предпочела руския

Цитирай Първоначално написано от mim4ety_sara
    Цитирай Първоначално написано от tArIkAt
    Макар да не съм ги учил,аз бих избрал Немски...По-популярен е...

Мега фен Аватара на Biskfitka

Re: Вие кое бихте избрали?

Цитирай Първоначално написано от Tempest
    Цитирай Първоначално написано от Mastta
    Значи, преди малко си видях отценките и смятам, че ще ми стигнат, за да ме приемат в желаната езикова.. Искам да ви питам ако бяхте вие, кой език бихте избрали за втрори? - Немски или Руски, понеже аз никога не съм ги учил и двете и по-опитните да кажат кой език е по-лесен и по-добър??
    С немски можеш да общуваш без проблеми в половината Западна Европа (другата половина и английския ще ти е достатъчен), що се отнася до трудност - в немския, с малки изключения, казваш каквото четеш...

относно мнението на Biskfitka - кой те излъга, че немския е труден?
    Ами досега не съм чула някой да е казал,че му е лесен (всъщност в тая тема за 1ви път видях хора,които да го разбират..) а и на мен така ми изглежда ...

Най-омразните ми езици-Немски и руски И все пак гласувах за руския,защото е по-малко дразнещ

Мега фен Аватара на iiordanova
    руски , ако имаш желание ще успееш да го научиш .. езика изобщо не е труден..нямам по ниска оценка от 6 .. при което не се напрягам кой знае колко.. уча от 3 години този език и ми харесва ..
    няма да сгрешиш, ако избереш руския език.. :P
    и все пак твой е избора ..

Голям фен
    Абе немския бил по-приложим. Трънки. Пълно е с туристи и то руснаци, е,да точно сега не е така, заради кризата, но руския си е универсален език и никак не е зле да го знаеш в днешно време ! Аз лично не понасям немски. Учила съм го. Но не-мерси. Аз те съветвам да избереш руския. А изборът е ИЗЦЯЛО в твои ръце.

немски..уча го от доста време-това е вторият оф. език в света все пак

Уча немски и направооо Бати езика отвратителен ...
    Ама и руския не е много лесен. ...

Град
    In the middle of Nowhere
    Цитирай Първоначално написано от guinessgirl
    братле немския е отвратителен език.
    отвратителен за учене става въпрос. според мен не ти е нужно сам да си слагаш таралеж в гащите
    Да бе има едно правило и подчиняваш всичко на него..Да има 5-6 изключения,не знам да ли си учил/а немски,но аз съм учила и двете и немския е с пъти по-лесен...С руския има сумати падежи раути а у..Аз съм за немски...
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Немския е лесен щом веднъж свикнеш със звученето,а руския ... еми на мене лично определено не ми е по-лесен , нищо че е близък до българския. Така че определено немски

Фен
    Град
    София

;]

Като цяло мразя Руснаците и самият език .. противни са ми... Тази година почвам да уча немски.. обичам го този език .. страхотен е и е много лесен .. ужасно лесен. Въобще не е труден .. ако не учите - да .. ще ви е трудно .. но иначе всичко лесно се схваща .. Преди близо 4 месеца си купих учебници и вече съм доста напред с материала .. сама се уча и мога да кажа, че мноо добре се справям .. ;] ..
    Успех с избораа..

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Препоръчвам ти немски. Като че ли е по-разпространен и ще ти свърши повече работа, ако го изучиш.
    А че е отвратителен за изучаване - така си е, няма да споря. От 5-6 клас се мъча да го уча и си ми е труден. Има милион правила, към всяко едно правило има по 5-6 изключения, но ако имаш желание да го учиш нищо няма да те спре.
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Повече от фен Аватара на smiLexaga1n
    Град
    in y0ur dreams xdd
    Никога не съм учила немски, но руският го учих от 5 до 7 клас /т.е. до сега/ и просто нямам по-омразен език. Вярно по-близък е до българският, но има толкова падежи, глупости ии.. А и съм от София.. и говоря доста твърдо и руският наистина е някакъв мек и става още по-комична ситуация. И затова всъщност бих предпочела немският.

Loko Sofia
    Manchester United

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    немски, определено
    за кво ти е руски?
    Пък и немския не е толкова лош, като го опознаеш

Супер фен Аватара на sexy_for_you
    Град
    Плевен
    Аз вече направих своя избор.Имаше 3 възможности-руски,немски и френски.Избрах руския по няколко причини.
    1.Като втори език,за 2 часа седмично не мисля,че може да се научи какъвто и да е език,и е ясно,че няма да се учи задълбочено.Като по близък до българския,избрах руския.
    2.По-благозвучен е и е по-лесен за възприятие.
    3.Всеки немец(или човек,който знае немск),знае английски.Затова е полезно да се знае и един славянски език,а именно най-разпространения-руски.
    В общи линии това е :]] Ти решаваш.
    Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ ) Добре дошли на всички сродни души! ) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619

немски

Цитирай Първоначално написано от absd
    немският е толкова грозен език , бих предпочела руския
    Защото руският е много красив и поетичен, нали?
    Немския е много по-разпространен в Европа и като цяло в света. Аз ти го препоръчвам.

Mastta, с този правопис не те знам как си изкарал оТценка 5.25 по бел.

А по темата- руският въобще не е еднакъв с българският.Падежите са гадни,и общо взето е труден за учене.А немски по принцип не харесвам.Така че не бих избрал нито един от двата.Ама ти си решаваш/
    They, they have a way
    A way to make you pay.
    And to make you toe the line.
    Though I sever my ties.
    Because I'm so clever,
    But clever ain't wise.

Супер фен Аватара на sladkalady
    Избери немския.Може да е гаден ,но имаш ли желание ще го научиш.Където и да отидеш всички ще те питат "Знаеш ли Английски или Немски"...Това са най-търсените езици...Руския го остави...не е лош езика ,ама няма да ти трябва много
    Уморих се да издирвам оправдания!
    Претръпнах от обичане и от копнеж.
    Спи ми се-дълго и без сънища.
    Спи ми се! А пия кафе...

немски
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    И аз съм за немски.

Мразя и двата езика, но избрах немския, защото е по-разпространен и ще ти свърши по-добра работа един ден.
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си