- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Вие кое бихте избрали?
НемскиПо-хубав език няма да намериш.. пък и е по-разпространен
немски![]()
Лично на мен руския ми е най-любимият език.По-лесен е от немския,говорят го в Русия,бившите соц републики и голяма част от хората,били под руско влияние след ВСВ.Имам предвид,ако хванеш българин на 40 и го питаш нещо на английски,шансът да знае езикът е малък.Докато всеки знае руски.А и в САЩ много българи общуват на руски.Не на немски.
Немския.Труден.Всички членове на думите и т.н... Макар ,че още на третата година придобих частичен усет.Граматиката е ужасна.Говори се в три страни,с голямо влияние.Помага само,ако специализираш сам.За справка - мой приятел ще учи в Австрия.Бъкел немски не знае,но за една година ще го научи говоримо.
Лошото е,че в Германия английски не знаят.
В заключение ще кажа - модерно е да се учи немски,практично и по-лесно е да се учи руски.
Успех!
100 % руски.Немския е просто отвратителен,една година го учих и съм запомнил само как да броя до 10.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
3 години съм учила немски и въобще не го харесвам, за руския нищо не знам, но бих избрала него![]()
Немски![]()
♫♪ My Smile Is My Style.. ♫♪
http://www.facebook.com/nassie.popova
За Австрия не съм казала нищоПървоначално написано от lipstik
Там е по-добре.
Но леля ми от 25 години живее в Германия и мога да ти кажа,че като идеш в един ХИПЕРМАРКЕТ в Берлин ти говорят на развален английски,а в обикновените магазинчета е скръб.Те твърде много си обичат езика,за да се тровят с друго.![]()
Не знам за магазинчетата, където айде, не всеки е задължен да знае чужди езици. Но! На летище да не искат да те обслужат, когато им говориш английски, въпреки че прекрасно разбират какво им обясняваш и искаш очевидно помощ, те ти шъко-щъкат и фъкат, най-прокаженото племе.
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Немски
I told you why, I'm a stranger inside..
I told you why, why the palm of my hands are closing..
А и забравих да допълня за руския.
Миналата година Слави Бинев покани директорката и бившия тогавашен 12 клас в Евпорейския парламент. Там работният език е френски, но повечето депутати и разни други служители като разбрали, че учениците говорят руски много се зарадвали и в момента училището ни има важни връзки с ЕС. Да не говорим, че в ред други световни организации руския фигурира като основен език, а немския като спомагателен. Давам примери само: ООН (работни езици - английски, руски, френски, испански, арабски и китайски), Световен съюз на почтите (руски, английски, френски, арабски, испански, португалски), ЮНЕСКО (английски, испански, руски, френски, китайски, арабски), МАГАТЕ - Международната агенция за атомна енергия (руски, английски и френски), СОИС - Световната организация за интелектуална собственост (английски, арабски, китайски, руски, френски), МВФ - международен валутен фонд (руски, английски, френски, китайски, испански и немски), Интерпол (френски, руски, руски, китайски, арабски и български), МАФ - междуранодна авиационна федерация (руски, английски, френски), Съюз на независимите държави (руски), ШОС - Шанхайска организация за сътрудничество (руски и китайски), ОДКБ - организация на договора за колективна безопастност (руски) - и ако още смятате, че немския бил толкова важен елате ме целунете по задника. От всички международни организации съм дал само тези в които фигурира като работен или немски, или руски или и двата заедно. Немския както видяхте фигурира само в една от всички, а руския във всички изброени. Организациите които не са даде са малки организации в Южна Америка или Африка където се говорят като работни местните езици.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Немския един ден ще ти върши повече работа...
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Точно обратното. Колко англичани си чула да говорят руски?Първоначално написано от LiRRRa
Немски Общо говорещи: 120 милиона
Руски Общо говорещи: майчин език: около 147 милиона
втори език: 113 милиона
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Руския общо се говори от повече от 350 000 000 души. Говори се в Русия, страните от ОНД, Грузия, Латвия, Литва, Естония, Израел ,Монголия, Архипелагът Свалбард, Финландия, страните от Източна Европа, Германия, Франция, САЩ, Канада, КНР, Австралия.
Немския се говори от около 230 милиона в Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, Белгия, Италия, Люксембург.
Учила съм и двата езика и определено немския ми беше по-интересен (да не кажа даже,че ми беше по-интересен и от английския)
Извод:Давай с немски![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Авторът на темата отдавна се е записал, КЛЮЧ!![]()
Male
Важното е и за бъдещата младеж да знае, така че нека не се заключва.Първоначално написано от faststep
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Аз бих избрала немския,не че руският е лош вариант,но смятам че ще имаш повече възможности с немски.![]()
Първоначално написано от mim4ety_sara
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Първоначално написано от BERCUT
Да, НО в Германия, Австрия, Швейцаеия, Лихтенщайн, Белгия, Италия и Люксембург стандартът на живот е най-висок, не само за Европа, но и за света, включително и САЩ, където се говори и немски.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞