.

Виж резултатите на анкетата: Кое бихте избрали?

Гласували
177. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Немски

127 71,75%
  • Руски

50 28,25%
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 98 от общо 98
    Супер фен
    Немски По-хубав език няма да намериш.. пък и е по-разпространен

с

немски

Повече от фен
    Лично на мен руския ми е най-любимият език.По-лесен е от немския,говорят го в Русия,бившите соц републики и голяма част от хората,били под руско влияние след ВСВ.Имам предвид,ако хванеш българин на 40 и го питаш нещо на английски,шансът да знае езикът е малък.Докато всеки знае руски.А и в САЩ много българи общуват на руски.Не на немски.

Немския.Труден.Всички членове на думите и т.н... Макар ,че още на третата година придобих частичен усет.Граматиката е ужасна.Говори се в три страни,с голямо влияние.Помага само,ако специализираш сам.За справка - мой приятел ще учи в Австрия.Бъкел немски не знае,но за една година ще го научи говоримо.
    Лошото е,че в Германия английски не знаят.

В заключение ще кажа - модерно е да се учи немски,практично и по-лесно е да се учи руски.
    Успех!

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    100 % руски.Немския е просто отвратителен,една година го учих и съм запомнил само как да броя до 10.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Град
    софия
    3 години съм учила немски и въобще не го харесвам, за руския нищо не знам, но бих избрала него

Немски
    ♫♪ My Smile Is My Style.. ♫♪
    http://www.facebook.com/nassie.popova

Цитирай Първоначално написано от fifinkathefreak
    Лично на мен руския ми е най-любимият език.По-лесен е от немския,говорят го в Русия,бившите соц републики и голяма част от хората,били под руско влияние след ВСВ.Имам предвид,ако хванеш българин на 40 и го питаш нещо на английски,шансът да знае езикът е малък.Докато всеки знае руски.А и в САЩ много българи общуват на руски.Не на немски.

Немския.Труден.Всички членове на думите и т.н... Макар ,че още на третата година придобих частичен усет.Граматиката е ужасна.Говори се в три страни,с голямо влияние.Помага само,ако специализираш сам.За справка - мой приятел ще учи в Австрия.Бъкел немски не знае,но за една година ще го научи говоримо.

В заключение ще кажа - модерно е да се учи немски,практично и по-лесно е да се учи руски.
    Успех!
    В Германия не знаят английски?Е по-голяма простотия не бях чувала Личи си,че никога не си стъпвал нито в Грмания,нито в Австрия...

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от lipstik
    Цитирай Първоначално написано от fifinkathefreak

Успех!
    В Германия не знаят английски?Е по-голяма простотия не бях чувала Личи си,че никога не си стъпвал нито в Грмания,нито в Австрия...
    За Австрия не съм казала нищо Там е по-добре.
    Но леля ми от 25 години живее в Германия и мога да ти кажа,че като идеш в един ХИПЕРМАРКЕТ в Берлин ти говорят на развален английски,а в обикновените магазинчета е скръб.Те твърде много си обичат езика,за да се тровят с друго.

Не знам за магазинчетата, където айде, не всеки е задължен да знае чужди езици. Но! На летище да не искат да те обслужат, когато им говориш английски, въпреки че прекрасно разбират какво им обясняваш и искаш очевидно помощ, те ти шъко-щъкат и фъкат, най-прокаженото племе.
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Немски
    I told you why, I'm a stranger inside..
    I told you why, why the palm of my hands are closing..

Град
    София
    А и забравих да допълня за руския.

Миналата година Слави Бинев покани директорката и бившия тогавашен 12 клас в Евпорейския парламент. Там работният език е френски, но повечето депутати и разни други служители като разбрали, че учениците говорят руски много се зарадвали и в момента училището ни има важни връзки с ЕС. Да не говорим, че в ред други световни организации руския фигурира като основен език, а немския като спомагателен. Давам примери само: ООН (работни езици - английски, руски, френски, испански, арабски и китайски), Световен съюз на почтите (руски, английски, френски, арабски, испански, португалски), ЮНЕСКО (английски, испански, руски, френски, китайски, арабски), МАГАТЕ - Международната агенция за атомна енергия (руски, английски и френски), СОИС - Световната организация за интелектуална собственост (английски, арабски, китайски, руски, френски), МВФ - международен валутен фонд (руски, английски, френски, китайски, испански и немски), Интерпол (френски, руски, руски, китайски, арабски и български), МАФ - междуранодна авиационна федерация (руски, английски, френски), Съюз на независимите държави (руски), ШОС - Шанхайска организация за сътрудничество (руски и китайски), ОДКБ - организация на договора за колективна безопастност (руски) - и ако още смятате, че немския бил толкова важен елате ме целунете по задника. От всички международни организации съм дал само тези в които фигурира като работен или немски, или руски или и двата заедно. Немския както видяхте фигурира само в една от всички, а руския във всички изброени. Организациите които не са даде са малки организации в Южна Америка или Африка където се говорят като работни местните езици.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Град
    Бикини-Ботъм
    Руски.
    "Аз съм това,което оцелее от мене."

Немския един ден ще ти върши повече работа...
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Цитирай Първоначално написано от LiRRRa
    Немския един ден ще ти върши повече работа...
    Точно обратното. Колко англичани си чула да говорят руски?
    Немски Общо говорещи: 120 милиона
    Руски Общо говорещи: майчин език: около 147 милиона
    втори език: 113 милиона
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Град
    Екатеринбург, Русия
    Руския общо се говори от повече от 350 000 000 души. Говори се в Русия, страните от ОНД, Грузия, Латвия, Литва, Естония, Израел ,Монголия, Архипелагът Свалбард, Финландия, страните от Източна Европа, Германия, Франция, САЩ, Канада, КНР, Австралия.

Немския се говори от около 230 милиона в Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, Белгия, Италия, Люксембург.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Учила съм и двата езика и определено немския ми беше по-интересен (да не кажа даже,че ми беше по-интересен и от английския )
    Извод:Давай с немски
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Авторът на темата отдавна се е записал, КЛЮЧ!
    Male

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от faststep
    Авторът на темата отдавна се е записал, КЛЮЧ!
    Важното е и за бъдещата младеж да знае, така че нека не се заключва.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Руски, определено!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на sp33der
    Град
    София
    Немски

Град
    Сливен
    Аз бих избрала немския,не че руският е лош вариант,но смятам че ще имаш повече възможности с немски.

Цитирай Първоначално написано от mim4ety_sara
    Цитирай Първоначално написано от tArIkAt
    Макар да не съм ги учил,аз бих избрал Немски...По-популярен е...
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Руския общо се говори от повече от 350 000 000 души. Говори се в Русия, страните от ОНД, Грузия, Латвия, Литва, Естония, Израел ,Монголия, Архипелагът Свалбард, Финландия, страните от Източна Европа, Германия, Франция, САЩ, Канада, КНР, Австралия.

Немския се говори от около 230 милиона в Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, Белгия, Италия, Люксембург.

Да, НО в Германия, Австрия, Швейцаеия, Лихтенщайн, Белгия, Италия и Люксембург стандартът на живот е най-висок, не само за Европа, но и за света, включително и САЩ, където се говори и немски.
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си